tiistai 3. joulukuuta 2019

Kaksplus blogiverkoston joulukalenteri - Joulutunnelmaa kotiin

Osallistun Kaksplus blogiverkoston joulukalenteriin! Tänään on minun luukkuni vuoro: Joulutunnelmaa kotiin. Halusin ehdottomasti mukaan tähän joulukalenteriin, koska joulu on minulle yksi vuoden kohokohdista, taianomaista aikaa, ihanaa ja hyvin merkityksellistä. Joulun odottaminen on jännittävää ja inspiroivaa, haluan luoda lapsilleni ihania joulumuistoja. ♡


Mielestäni joulun odotuksen parhaimpia juttuja on inspiroituminen, tunnelmointi, kodin koristeleminen ja perinteet, juuri siksi haluan kirjoittaa postauksen siitä miten saa helposti ja kauniisti luotua joulutunnelmaa kotiin.


Joululaulut,-kirjat ja -elokuvat
Ehkä helpoin tapa päästä joulutunnelmaan on kuunnella joululauluja, eikä se maksa mitään tai kuluta luontoa. Kuuntelen päivittäin jouluradiota, lasten kanssa olemme katsoneet youtubesta jouluisia lastenlauluvideoita ja laulaneet yhdessä. Siinä myös hauskaa yhteistä tekemistä vaikka koko perheelle, hih. Joulutunnelmaan pääsee myös jouluisten kirjojen ja elokuvien avulla, meidän perheen lemppari on Joulupukki ja noitarumpu.


Valosarjat, kynttilät ja kyntteliköt
Meillä valosarjat asennetaan jo syksyllä, niiden ja kynttilöiden loisteessa pääsee pimeimmän vuodenajan yli. Mutta jos en olisi asentanut niitä vielä niin asentaisin ne nyt, hih. Kynttelikkö on meillä esillä ympärivuoden, adventtikynttelikkö on ensimmäisiä joulukoristeita minkä kaivamme joka vuosi esiin. Kaupoissa on paljon erilaisia kynttelikköjä, perinteisistä moderniin, patterivaloista oikeisiin kynttilöihin, moneen makuun.


Tuoksut
Kotiin saa helposti jouluista tunnelmaa erilaisilla tuoksuilla. Esimerkiksi havuilla ja jouluisilla kukilla, paistamalla pipareita ja polttamalla (hajuste)kynttilöitä, juomalla joulukahvia/teetä tai glögiä.


Tekstiilit ja taljat
Pöytäliinalla, erilaisilla tyynyillä, peitoilla ja vilteillä saa kauniisti ja näyttävästi luotua kotiin jouluista tunnelmaa. Myös pehmoiset taljat kuuluvat meillä joulusisustukseen. Kaiken ei tarvitse olla esim punaista ollakseen jouluista. Meidän jouluisissa tekstiileissä komeilee kuusi kuvioita Marimekolta, Finlaysonilta, H&M:ltä ja Fine Little Day:lta.


Kortit, julisteet ja askartelut
Me vaihdamme kehyksiin ja hyllyille jouluisia kuvia tuomaan joulutunnelmaa. Kauniita jouluisia printtejä tekee esimerkiksi Kaverini ja Pikku Norsu. Jos taitoa löytyy, niin jouluisia kuvia tai maalauksia voi tehdä myös itse. Lasten tekemät ihanat askartelut kuuluvat myös meidän joulukotiin.


Joulukuusi
Joulukuusi kuuluu monen jouluun, niin myös meillä. Se on kaunis ja näyttävä, vain joulua varten oleva koriste, se tekee siitä erityisen. Minulla on tämän valkoisen  ja vihreän keinokuusen lisäksi tullut kaupoissa vastaan myös musta, kultainen ja pinkki kuusi, aika hauskaa. Luonnonkuusi on kaunis ja tunnelmallinen, mutta roskaa aika paljon, eikä se välttämättä sovi allergisille, siksi on kiva, että on olemassa vaihtoehtoja.


Perinteet
Jokaisella meistä on jouluperinteitä, jotka tuovat varmasti jouluista tunnelmaa ja tekevät joulun odottamisesta erityistä. Perinteet jäävät mieleen, kun niitä toistetaan, niistä jää ihania muistoja. Meidän perinteitä mitkä tuovat kotiin jouluista tunnelmaa on mm. joulukalenterit, pöytäliinan laittaminen, piparien ja torttujen paistaminen, äitini tekemä upea muumipiparkakkutalo, kuusilakanat sängyssä, joulukuusen ja koristeiden laittaminen joululauluja kuunnellessa +. Perinteet voivat olla vuosia suvussa kulkeneita tapoja ja myös uudempia itse kehitteltyjä juttuja. Me keksimme mieheni kanssa meidän joulun odotukseen viime jouluna uuden perinteen: jokaisena adventtisunnuntaina tonttu käy tuomassa lasten joulusukkiin yllätykset. Aika hauskaa!


Parhaimman jouluntunnelman kotiin saa, kun jokainen tekee joulun odotuksesta ja joulusta juuri sellaisen kuin itse haluaa, mistä oma perhe tykkää. Yhden vinkin haluan vielä jakaa: minulle ainakin siisti koti tuo joulutunnelmaa. En tarkoita, että pitäisi alkaa jotain suursiivousta kaappeja myöten tekemään, vaan pointtini on, että kauniit koristeet näkyvät paremmin kun kotona on perussiistiä. Tiedän, että aina eikä koko ajan ole siistiä eikä tarvitsekaan olla, mutta että vaikkapa iltaisin lelut korjattaisiin ja tavarat laitettaisiin paikoilleen. Lasten mentyä nukkumaan saa sitten rauhassa ihastella jouluista kotia ja tunnelmoida ♡ 


Edellinen luukku 'Dumle-lumihiutaletortut' löytyy Unelmalandia -blogista. Seuraava luukku aukeaa huomenna Kolme kaunista -blogissa. Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta kaikille ♡ 

6 kommenttia:

  1. Ihania pieniä punaisia yksityiskohtia 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, punainen väri tuo ihanaa jouluista tunnelmaa :)

      Poista
  2. Aivan ihania joulutunnelmia! Ja olen aivan samaa mieltä, perussiistissä kodissa joulujutut pääsee parhaiten oikeuksiinsa - vaikka en minäkään mikään himosiivooja ole ;)

    Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos <3 Niinpä, sama täällä, hih :D Mukavaa joulun odotusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡