perjantai 10. joulukuuta 2021

Kaksi viikkoa jouluun

Tänään on tasan kaksi viikkoa jouluun. Mitä me tehdään vielä ennen sitä? 


-tunnelmoidaan ja kuunnellaan joululauluja
-ostetaan loput joululahjoista
-odotetaan, että posti toimittaisi tilatut lahjat ajoissa
-teen valmiiksi loput diy joululahjat
-lähetetään joulukortit
-paketoidaan lahjat
-nautitaan lumesta
-laitetaan olohuoneeseen joulukuusi ja koristellaan se
-katsotaan lisää joululeffoja ja herkutellaan
-käydään jossain jouluisessa paikassa
-mietitään joulun menu
-siivotaan ja järjestellään paikkoja
-leivotaan
-katsotaan mitä yllätyksiä tontut tuovat joulusukkiin 3. ja 4. adventtina
-luetaan jouluisia kirjoja
-avataan loput joulukalenterien luukut 
-toimitetaan lahjat läheisille ketkä eivät vietä joulua meillä 
-ostetaan/tehdään jouluruuat


Kaikista tärkeintä on nauttia joulunodotuksesta (niin hyvin kuin pystyn) ja yrittää olla murehtimatta ja stressaamatta. Miettiä iloisia asioita. Valitettavasti sen olen tässä jo pitkään huomannut, että postiin ei voi luottaa. Jos kaikki lahjat eivät ehdi jouluksi (vaikka osa on jo marraskuussa tilattu), niin on niistä iloa joulun jälkeenkin. Harmittaa, jos kaikki lahjat eivät ehdi, mutta sille en itse voi mitään. Ei auta kuin odotella.


Kaksi viikkoa jouluun. Samalla ajattelen, että tässähän on vielä aikaa ja sitten että apua joulu on jo ihan kohta! Jännää. Kuten olen kertonut, tänä vuonna joulufiilis on ollut vaikeampi löytää, minulla on joulun suhteen vähän kriisiä ja vaikeuksia saada asioita hoidettua, kun päätöksenteko vaikeaa yms. Tämän postauksen lista helpottaa minua organisoimaan ja muistamaan mitä kaikkea tehdään vielä ennen joulua. Kahdessa viikossa ehtii hyvin. Toivon niin kovasti, että saisimme valkoisen joulun. Lumen ansiosta on ollut ihanan valoisaa ja kaunista, lapsilla on ollut kivoja lumileikkejä ja minusta on ollut kiva kuunnella kun lumi narskuu jalkojen alla. 


Tänään siivoilimme ja kuuntelimme joululauluja. Tuli sellainen olo, että haluankin laittaa ehkä vähän lisää joulukoristeita. Kävimme pulkkailemassa ja lähimetsässä ihmettelemässä lumista maisemaa. Katselimme samalla näkyykö tontun jälkiä ja melkein heti metsään päästyämme V huomasi useammatkin tontun jäljet, hih. Lapset menevät illalla mammalle ja papalle pikkujouluihin, hauskaa! 


Tässä vaiheessa on ihan hyviä miettiä mitä kaikkea haluaa vielä tehdä, niin ei tule kiire, hih. Muistakaa, kyllä se joulu tulee stressaamattakin. Ihanaa joulunodotusta ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡