maanantai 6. joulukuuta 2021

Meidän itsenäisyyspäivän perinteet

Hyvää itsenäisyyspäivää! Onnea 104-vuotias Suomi. ♡ 


Me juhlimme itsenäisyyspäivää ja meillä on siihen liittyen monia perinteitä. Koristelemme kotia Suomen lipuilla. Teemme itse (Pekka ja lapset) karjalanpiirakoita. Aamuisin meillä on brunssi. Paistamme/koristelemme pipareita. Herkuttelemme suomalaisella suklaalla. Muistelemme sodassa taistelleita ja kaatuneita. Viemme haudoille kynttilöitä. Sytytämme myös kotona kynttilöitä. Muistelen isovanhempiani. Kuuntelen Finlandia hymnin. Puhumme suomalaisuudesta ja mietimme mikä on parasta Suomessa. Hyviä juttuja kun on todella paljon.


Lasten mielestä Suomessa parhaimpia juttuja on mm: erilaiset juhlat kuten joulu ja synttärit, SAUNA, Muumit ja Herra Hakkarainen, erilaiset kirjat. Se että täällä ei saa roskata luontoa, erilaiset vuodenajat ja säät, talvella lumiukon tekeminen, lumileikit ja joulukuusen koristelu, kesällä trampoliinilla pomppiminen ja vesileikit, syksyllä voi heittää tippuneita lehtiä ja silloin on myös halloween, keväällä pääsiäinen ja hiekkalaatikkoleikit on kivoja ja se kun kukat alkaa kukkimaan.Suomessa tosiaan yksi parhaimmista asioista on meidän upea ja monipuolinen luonto, mitä tulee kunnioittaa ja arvostaa. Myös tasa-arvo, se, että tyttölapsillani on yhtä hyvät mahdollisuudet elämässä kuin poikalapsellani. Se ei kaikkialla maailmassa ole vieläkään mahdollista. 


Haluan kiittää kaikkia sotiemme veteraaneja ja lottia meidän itsenäisestä Suomesta. Sytytän kynttilöitä heidän muistolleen. Himmetä ei muistot saa. Toivottavasti tämä maa ei enää koskaan näe sotaa. Rakkautta ja rauhaa, hyvää itsenäisyyspäivää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡