torstai 30. joulukuuta 2021

Joulukuun kivoimpia juttuja

Joulukuussa oli paljon kivaa tekemistä, Leevi täytti 6kk, juhlimme itsenäisyyspäivää, leivoimme pipareita ja torttuja, koristeltiin kotia, kuunneltiin joululauluja, kyläiltiin, askarreltiin, Pekalla oli pikkujoulut. Saimme varmuuden perhettämme kuukausia vaivanneesta terveyshuolesta: kaikki on sen osalta hyvin. Minulle joulukuu ei ole ollut henkisesti helpoimmasta päästä, ikävä kyllä. Silti ja juuri siksi haluan keskittyä entistä enemmän positiivisiin asioihin. Tässä siis joulukuun kivoimpia juttuja:


Lumi
Niin ihanaa, kun täällä Kouvolassa on marraskuusta asti ollut lunta. Niin kaunista ja tunnelmallista. Lumi narskuu jalkojen alla, lapset pääsevät pulkkailemaan, kiipeilemään lumikasoissa ja leikkimään muitakin lumileikkejä. Olemme tehneet myös kauniita jäälyhtyjä.


Leevi 6kk
Olen varmaan joka kuukausi sanonut ja ihmetellyt sitä miten nopeasti hän kasvaa. Kuvia katsomalla huomaan, että siinä on perää. Hän on todella kasvanut hurjaa vauhtia. Syntyessään hän painoi 2798g ja oli 48cm pitkä. Nyt puolivuotiaana hän painaa 8725g ja on 67cm pitkä. ♡


Itsenäisyyspäivä
Me juhlimme itsenäisyyspäivää ja meillä on siihen liittyen monia perinteitä. Koristelemme kotia Suomen lipuilla. Teemme itse (Pekka ja lapset) karjalanpiirakoita. Aamuisin meillä on brunssi. Paistamme/koristelemme pipareita. Herkuttelemme suomalaisella suklaalla. Muistelemme sodassa taistelleita ja kaatuneita. Viemme haudoille kynttilöitä. Sytytämme myös kotona kynttilöitä. Muistelen isovanhempiani. Kuuntelen Finlandia hymnin. Puhumme suomalaisuudesta ja mietimme mikä on parasta Suomessa. Hyviä juttuja kun on todella paljon.


Joulunodotus
Joulunodotuksessa parasta oli yhteinen aika perheen kanssa, lasten ilo ja riemu, perinteet, hyvä ruoka, herkuttelu, kodin koristelu, kynttilät, valot, yllätykset, joululaulut, jouluelokuvat ja tunnelmointi. Vaikka oli myös mukavaa, niin ensimmäisyä kertaa elämässäni olin joulun suhteen hukassa. Tämä joulupukkimuki toi iloa ja joulumieltä minulle enemmän kuin olin ajatellut. Se on ollut minulla käytössä joulukuussa joka päivä.


Haminan joulutori
Kävimme katsomassa rakasta kummipoikaamme Kotkassa, samalla reissulla ajattelimme käydä kurkkaamassa Haminan joulutorin tunnelmaa, kun Eteläkymenlaaksoon olimme joka tapauksessa matkalla. Keli oli aika märkä, mutta ihanaa, kun oli lunta. Joulutori tuntui paljon jouluisemmalta lumisessa maisemassa. Lapsista oli hauska katsella erilaisia valoja, joulukoristeita ja kuusia, tosin poitsu nukkui melkein koko Hamina-reissun, hih (heräsi kun olimme lähdössä). Tyttöjen suosikkijuttu oli kuitenkin karuselli sekä lumikasat missä pystyi kiipeillä ja liukua. Meillä oli hauskaa, vaikka olimmekin lopuksi aika märkiä räntäsateen takia.


Leevin ensimmäinen joulu
• Aattoaamuna kuusen alla ja joulusukassa oli muutamia tontun tuomia paketteja, siskot auttoivat sinua niiden avaamisessa, sitten syötiin puuroa ja leikittiin
• Nukuit pitkät päiväunet, äiti sai hyvin tehtyä kaikki jouluruuat (olit nukkunut myös hyvät pitkät yöunet)
• Mamma ja pappa tulivat joulun viettoon
• Papan sylissä odottelit joulupukkia, telkkarissa näkyvä takkatuli näytti kiinnostavalta
• Vilkuttelimme joulupukille ikkunasta
• Isi tuli töistä
• Joulupöydässä sait luumusosetta lumiukkokulhosta ja söit itse porkkanaraastetta maistelututista
• Avasimme joulupukin tuomia paketteja, hauskaa oli papereiden rapina ja paketointinarut, uusien lelujen maistelu, hih
• Hihkuit innoissasi, kun siskot avasivat paketteja, ihmettelit uuden galaksiprojektorin valoja
• Leikkien jälkeen menit toisille unille, olit ollutkin jo aika kauan hereillä
• Kun heräsit, mummi, ukki ja P-tätsy olivat tulleet kylään
• Syliteltiin, leikittiin, syötiin ja käytiin nukkumaan, sellaista
• Kiva ja vauhdikas päivä, tiivistettynä sinun ensimmäinen jouluaatto ♡


Joululoma
Joululoma on tullut tarpeeseen. Ihanaa kun ei ole ollut kiire minnekään. Olemme lepäilleet, ulkoilleet, pelanneet lautapelejä, katselleet elokuvia, herkutelleet... loma jatkuu vielä. Ensi viikolla saamme Pekan meidän kanssa lomailemaan, kun hänellä alkaa kahden viikon isyysvapaapätkä. 

Tässä vielä linkit kaikkiin joulukuun postauksiin: 
Joulukuun kivoimpia juttuja 

(Huomenna:) Hauskaa uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡