torstai 2. joulukuuta 2021

Meidän perheen joulukalenterit

Minkälaisia joulukalentereita meidän perheeltä tänä vuonna löytyy?


Monena vuotena meidän lapsilta on löytynyt useita joulukalentereita. Me olemme ostaneet lapsille heidän toivomansa kalenterit. Sitten vielä isovanhemmat ovat halunneet ilahduttaa ja sitten vielä ehkä joku muu. Kyllähän niitä kalentereita silloin kertyy. 


Eikä siinä mitään, jos luukkujen avaaminen tuntuisi kivalta ja jännittävältä mistä lapset olisivat innoissaan. Viime vuonna kävi kuitenkin niin, että lapset eivät jaksaneet availla kaikkia joulukalentereiden luukkuja. Tuntui, että joulukalentereiden ilo ja yllätykset vaihtuivat siihen, että luukkujen avaamisesta tuli työlästä. Lapsilta saattoi jäädä luukkuja avaamatta. Ja minusta siinä menee joulukalentereiden idea. Siksi päätin, että tänä vuonna lapsille tulee vain yhdet avattavat joulukalenterit. Haluan, että ilo ja innostus säilyy.


Me emme ostaneet tänä vuonna lapsille ollenkaan joulukalentereita. Mammalta ja papalta tytöt saivat toivomansa Chupa Chups tikkarikalenterit, poitsu meidän toivoman Petteri Kaniinin kirjajoulukalenterin. Lapset saivat mummilta ja ukilta yhteisen kirjajoulukalenterin: Maukka, Väykkä ja mieletön lumipallo. Tytöt saivat yhdet suklaakalenterit A-mummilta (kummitädiltäni), mutta päädyimme siihen, että otimme suklaat kalenterien sisältä ja tytöt saavat kupista valita joka päivä yhdet suklaat. Nyt heidän ei tarvitse aukoa kuin yhdet luukut ja kiinnostus joulukalentereihin säilyy. Varsinkin kun kalenterit ovat heidän itsensä valitsemia. 


En halua kuulostaa kiittämättömältä, koska tietenkin minusta on ihanaa miten monet läheiset haluavat muistaa lapsiamme. Mutta haluan kuitenkin, että joulun odotus on kivaa eikä luukkujen avaaminen tunnu lapsista työläältä. Ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan? Joskus vähemmän on enemmän.


Koska olen nykyään moniallerginen ruokien suhteen, niin on ollut helpompi päätyä suunnittelemaan ja kokoamaan herkkukalenteri itse. Minulla on tänäkin vuonna käytössä aikoinaan Anttilasta ostamamme puinen kuusikalenteri. Pekka on ostanut minulle yllätyksenä sisällön, joten en yhtään tiedä mitä sieltä minäkin päivänä tulee. Hauskaa! 


Pekka olisi halunnut tämän vuoden uutuuden: Patukkakalenterin, mutta päätyi kuitenkin ostamaan patukoita ja muita herkkujuttuja itse, että saa syödä enemmän niitä lemppariherkkuja, hih. Olemme aikoinaan ostaneet H&M:ltä kankaisen joulukalenterin, mitä emme ole montaa kertaa käyttäneet. Nyt se sopii tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin, hih. Onneksi olemme säästäneet sen, vaikka mielessä on ollut useamman kerran sen myynti. 


Sitten meiltä löytyy vielä yksi kuvakalenteri. Tai oikeastaan se on minun. Kouvolan seurakunta halusi muistaa kaikkia tänä vuonna 30 vuotta täyttäneitä joulukalenterilla. Miten kaunis ajatus. Myös V:n seurakunnan päiväkerho haluaa ilahduttaa joulukalenterilla, se on osittain toiminnallinen, näemme myös mm videomateriaalia. Hauskaa ja ihana yllätys. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan mitä kaikkea kivaa kerhon joulukalenterinluukuista paljastuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡