keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Välipäivien kuulumisia

Olemme herkutelleet 
Tietty välipäiviin kuuluu herkuttelu. Joulusuklaita, torttuja, pipareita, herkkukaakaoita... Me olemme hyvällä omalla tunnolla mussuttaneet, heh.


Olemme lepäilleet ja köllötelleet
Olemme nukkuneet aamuisin niin pitkään kuin meitä on nukuttanut. (Paitsi Pekalla on välillä herätyskello soinut). Olemme lepäilleet ja köllötelleet. Olemme katselleet elokuvia ja kirjoja. 


Olemme tutustuneet joulupukin tuomiin lahjoihin
Tylsää ei ole ollut. Lapset saivat joululahjaksi tosi kivoja leluja, pelin, vaatteita ja tavaroita. Puuhaa on riittänyt. Kiitos meidän ihanalle lähipiirille! ♡

H sai joululahjaksi mm. LOL pyjaman, ison LOL nuken, LOL pallon, pörrökantisenvihkon, Top Model vihkon, kyniä, pehmon, puuhavihkon, kirjan, nukenvaatteita, lahjakortteja, bambilegginsit, hupparimekon, kissapaidan, Harry Potter taikasauvat, Iittalan tuikkukipon, Kinderpukin, lumipotkulaudan, muovailuvahasetin, Aarikan tontun. 

V sai joululahjaksi mm. Rainbowcorns pehmon + siivet, ison LOL nuken, hoitaja Barbien ja vauvan, Sylvanian families "prinsessavaunut" + hahmon ja tarvikkeita taloon, poropyjaman, niiskuneitipyjaman,  bambilegginsit, kynsilakkasetin, kirjan, tarravihkon, sormussetin, kyniä, Top Model vihkon, puuhavihkon, Iittalan tuikkukipon, Aarikan tontun.


L sai joululahjaksi mm. pehmoiset pinottavat palikat, pienen leikkimaton + nallehelistimen, norsupeilin, purulelun, kirjan, muumijoulupallon, lakanan, pussilakanasetin, pipon, tumput, villasukat×2, nimipalikat, merinovilla-asun, vaatteita, pehmokirjan, ruokalapun, ruokalappuessut, nokkamukin, kuolalapun, Heikki Hämähäkki pehmon, pesukintaan, autoja, ampparihelistimen, puisen palikkasetin, aktivointihärpäkkeen="rassauslelun". 

Lapset saivat yhteiseksi lahjaksi galaksiprojektorin, Disney satukirjan ja kalenterin, Frozen lautapelin, kynsilakkasetin, glitterliimaa. Koko perhe sai lahjaksi pyyhkeet, punaiset Iittala Taika kulhot, rahaa ja yhteiseksi lahjaksi Aarikan ison pehmoisen tonttukoristeen. Me saimme Pekan kanssa mm. vaatteita, muumimukin, Muurlan muumijoulupallon, suklaata, saippuaa, rasvaa, arpoja, Puisen "Pappa-tontun". 

Olemme taineet olla aika kilttejä, hih. Muistinkohan mainita kaikki lahjat? Iso kiitos kaikille meitä muistaneille. Ilahdutitte meitä todella, olo on kiitollinen. ♡

Olen kuunnellut vielä joululauluja
Olen halunnut vielä kuunnella joululauluja. Ne ovat mielestäni kivoja, kauniita ja tunnelmallisia. Tykkään tosi paljon joululauluista, niin myös lapset.

Olemme nauttineet talvesta
Lumi narskuu ihanasti kengänpohjissa, lumisade näyttää kauniilta, lapset ovat pulkkailleet ja ulkoilleet. Talvella on niin kaunista ja tunnelmallista. Tosin silloin, kun on kirpsakka pakkanen, se tekee minulle hengityksestä vähän vaikeampaa. Kylmempinä päivinä halusimme tehdä jäälyhtyjä koristeeksi ja värikkäitä jääpalikoita "timantteja" lasten leikkeihin.


Olemme tunnelmoineet kynttilän valossa ja ihastelleet vielä joulukuusta
Joulunaikaan kuuluu vahvasti tunnelmointi, jatkan sitä ehdottomasti uuteen vuoteen asti ja vaikka koko talven. Kausivalot ja kynttilät tekevät pimeydestä kaunista. "Joulukiireiden" jälkeen on ollut mukavaa lomailla, olla vaan ja tunnelmoida. Vielä toistaiseksi joulukuusi valoineen kuuluu meidän tunnelmointiin.


Olemme korjailleet osan joulukoristeista jo pois
Vaikka pidän joulukoristeista ja meidän joulukodista, niin joulun jälkeen tekee mieli vähän keventää. Olemme vielä jättäneet jotain joulutekstiilejä ja kuusen, mutta punaiset yksityiskohdat ja tontut olemme siivonneet pois. 


Olen ostanut joululahjoja
Kyllä... luit oikein. Koska tänä vuonna valmistauduin jouluun huonommin kuin koskaan (johtuen rankasta syksystä, pitkään jatkuneesta stressistä seuranneesta synkkyydestä ja väsymyksestä), niin olen jo nyt tilannut ensi vuodeksi alennusmyynneistä muutamia lahjoja. Hups. Haha. En halua, että olen ensi jouluna lahjojen kanssa yhtä hukassa ja myöhässä kuin tänä vuonna. Haluan ensi vuonna valmistautua jouluun paremmin, toivon että silloin minulla on voimia siihen. Olen katsellut jouluisia inspiraatiokuvia ja kirjoittanut toiveita ja ajatuksia ylös ensi joulua varten. Höpsöä ehkä, mutta se tekee minulle hyvää. Uskon myös, että se helpottaa seuraavan joulun valmisteluita. 

Olemme katselleet telkkarista...
vielä muutamia jouluisia elokuvia kuten Joulu Ankkalinnassa, Mikki Hiiri Olipa kerran joulu ja Olafin jouluinen seikkailu (ties kuinka monennen kerran tänä vuonna, heh). Olemme laulaneet ja tanssineet youtubesta löytyvien lauluvideoiden tahdissa. Olen katsonut myös Rakkautta vain elokuvan, Emily in Paris 2 tuotantokauden sekä And just like that sarjan jaksoja. 


Olen miettinyt ja muistellut kulunutta vuotta
Kun vuosi lähestyy loppuaan, on tullut taas mietittyä tämän vuoden tapahtumia. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt meidän viimeinen raskaus, vauvajuhlat x 2, rakkaan poikamme syntymä ja hänen kastejuhla, esikoisen koulun aloitus ja keskimmäisen kerhon aloitus, kummipoikamme syntymä, ihanat hääjuhlat ja kaikki muutkin tämän vuoden kivat juhlat ja hetket läheisten kanssa (syntymäpäivät, nimipäivät, pääsiäinen, juhannus, halloween, joulu...). Edelleen jatkuva koronatilanne on tietenkin vaikuttanut tähän vuoteen monella tapaa negatiivisesti, vaikka siitäkin huolimatta elämä on jatkunut. Esim. on jäänyt harmittamaan miten paljon stressiä ja muutoksia se on tuonut. Harmittaa, kun rajoitusten takia Pekka ei päässyt näkemään poikamme syntymää eikä siitä siksi jäänyt minkäänlaista valokuvaa. En voinut pitää 30v juhlia vaikka olisin halunnut (silloin rajoitukset oli tiukimmillaan). Korona on p*****tä, mutta haluan miellummin tästä vuodesta muistella kivoja juttuja. Onneksi niitä on paljon! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡