perjantai 17. joulukuuta 2021

Viikon päästä on jouluaatto

Joulukuu on mennyt nopeasti, en meinaa käsittää, että enää viikko jouluaattoon. Onneksi meidän tilaamat joululahjat ovat tulleet perille (yhtä lukuunottamatta). Suurinosa lahjoista on paketoitu ja paria lahjaa lukuunottamatta kaikki lahjat on ostettu. Diy lahjat on tehty! Lahjahommat on siis hyvällä mallilla. Jes! Kuusikin on ilmestynyt olohuoneeseen ja joulukortit lähetetty. Perjantai on lettupäivä, koska joulu lähestyy niin tällä kertaa herkuttelimme hauskoilla tonttuletuilla. 


Vaikka en löydä jouluun sellaista riemua ja energiaa kuin yleensä, olen onneksi pystynyt iloitsemaan monista asioista. Lapset ovat innoissaan joulusta, joten miten en heidän seurassaan voisi hymyillä. Olen ylpeä itsestäni miten kaikesta huolimatta olen jaksanut tehdä monenlaisia jouluaskareita. Olen tehnyt niin lasten takia, mutta myös itseni takia. Sillä tiedän, että oikeasti rakastan kaikkia joulupuuhia, vaikka nyt on vaikea innostua mistään. Kyllä se päivä vielä taas koittaa, kun innostus, jaksaminen ja riemu palaa. 


Meillä on jouluaskareet ihan hyvällä mallilla. Mitä kaikkea me tehdään vielä ennen joulua?

- Ostetaan ja paketoidaan muutama paketti, odotellaan viimeistä tilauslahjaa postista
- Koristellaan joulukuusi
- Siivotaan
- Leivotaan pipareita ja joulutorttuja
- Askarrellaan
- Katsotaan jouluisia elokuvia ja lastenohjelmia (Disney + & Netflix)
- Sytytetään 4. adventtikynttilä ja katsotaan mitä yllätyksiä tonttu tuo lasten joulusukkiin
- Luetaan jouluisia kirjoja
-Toimitetaan joululahjat läheisille
- Avataan loput joulukalentereiden luukut
- Kuunnellaan joululauluja (Jouluradio, Little Baby bumb jouluisia lastenlauluja Elisa Viihde Viaplayssa, Lastenlauluja youtubesta: Suomalaiset lastenlaulut joulu ja Super Simple Songs Christmas)
- Tehdään jouluruokaostokset + valmistellaan jouluruokia ja tehdään ne


Marraskuun lopusta asti on ollut lunta. Oli niin kaunista ja lumi narskui kivasti jalkojen alla. Nautin pakkasista. Harmittaa, että muutama päivä sitten satoi vettä ja nyt on ollut lämpimämpää. Toivon todella, että kaikki lumet eivät sula pois! Toivon, että saisimme valkoisen lumisen joulun. 

Vaikka vielä tehdään monenlaisia juttuja ennen joulua, niin en halua stressata enkä liikaa kiirehtiä. Haluan ehtiä tunnelmoimaan ja nauttimaan joulunodotuksesta. Haluan ehtiä olemaan paljon lasten kanssa ja tehdä heidän kanssa yhdessä joulujuttuja niin hyvin kuin pystyn ja jaksan. Mukavaa ja stressitöntä joulunodotusta! ♡ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡