sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Meidän joulu

Meillä oli ihana joulu, meidän poitsun ensimmäinen joulu. Aikaa läheisten kanssa, kivoja puuhia ja perinteitä. Hyvää ruokaa, herkuttelua ja yllätyksiä. Uusia leluja ja kivoja leikkejä. Jouluelokuvia, saunomista ja yhdessä olemista. 


Jouluaatto
Aamulla tytöt löysivät kuusen alta lahjoja ja viestin. Meillä adventtisin vieraileva tonttu oli jättänyt kirjeen missä luki tiivistetysti, että tonttu halusi vielä kerran yllättää meidät ja samalla auttaa vähän joulupukkia. Miten ihana yllätys! Aamu alkoi siis muutamien pakettien avaamisella. Voi sitä iloa ja riemua. Se myös helpotti jännitystä ja odottamista, kun pääsi heti aamusta avaamaan paketteja. Samalla lapsilla oli aamuksi/päiväksi puuhaa ja kivaa tekemistä uusilla leluilla ja tavaroilla. Varsinkin ihanilla piirrustusvälineillä, poitsusta oli hauskaa paperien rapina ja paketointinarut, hih. Katsoimme yleareenasta mm. Joulupukki ja noitarummun, sekä Lumiukon ja Lumiukko ja lumikoiran.

(Kuvan paketit ovat vain koristeita)

Valitettavasti tänä jouluna Pekalla oli aattona työvuoro, mutta onneksi hän pääsi jo klo 15, että ei sentään koko aatto mennyt töissä. Pekka ehti juuri sopivasti syömään kanssamme jouluaterian töiden jälkeen. Sain onneksi kaikki meidän vastuulla olevat jouluruuat paistettua/tehtyä (poitsu nukkui hyvät pitkät päivätunet + Pekka oli edellisenä iltana valmistellut ruokia ja tehnyt minulle hyvät ohjeet), mamma ja pappa toivat osan ruuista. Ennen jouluruokaa kuitenkin kävi pukki. 

Pandemiasta johtuen viime vuonna ja tänä vuonna joulupukki on tuonut lahjasäkit terassille. Lapset ovat ikkunasta katselleet iloisesti vilkuttelevaa joulupukkia. Se on riittänyt ja ollut mielestämme paras ratkaisu. Taika on säilynyt ja näin pukkiasia on ollut helposti toteutettavissa. (Korona-aikana en ole halunnut meille pukiksi ketään, joka vierailee monessa paikassa ja/tai joka ei kuulu lähipiiriimme).

Ilta menikin sitten syödessä ja herkutellessa, lahjoja availlessa ja uusiin leluihin ja tavaroihin tutustuessa. Meillä oli aattona kylässä mamma ja pappa, illalla tuli käymään myös mummi ja ukki sekä P-tätsy. Aamupäivällä H:n kummi käväisi ovella tuomassa meille joulutervehdyksen. 

Iso kiitos kaikkia meitä aattona muistaneille. Olin häkeltynyt saamistamme lahjoista. Aluksi tuli tunne, että "apua, emme pystyneet tänä vuonna välttämättä samaan", mutta sitten tulin järkiini ja muistin: joulu ei ole kilpailua eikä vertailua, ajatus on tärkein. Meillä on iso lähipiiri. Muistimme yhteensä 34 ihmistä (siihen sisältyy myös ope ja kerhonohjaaja). Eli aika montaa ihmistä. Ei siksi, että olisi pakko, vaan koska halusimme muistaa/huomioida heitä kaikkia. Minusta on kiva ostaa lahjoja, mutta se on totta, että kotiäitinä minun täytyy kiinnittää huomiota siihen paljonko rahaa käytän ja lahjojen ostaminen pitää aloittaa jo kauan ennen joulua, paljon pitää tehdä myös itse (onneksi minä kyllä myös tykkään tehdä itse lahjoja). Vaikka ostamme Pekan kanssa yhdessä lahjoja, isompi vastuu lahjoista on minulla. Onneksi olen omasta mielestäni kekseliäs lahjojen suhteen, hih. (Vaikka tänä vuonna olin poikkeuksellisesti vähän hukassa ja myöhässä lahjojen suhteen)

Meillä oli kiva, vauhdikas ja perinteikäs aatto. Onneksi ehdimme myös olemaan rennosti. 

Joulupäivä
Joulupäivä oli paljon rennompi. Nukuimme niin pitkään kuin meitä nukutti. Söimme riisipuuroa uusista ihanista joulupukin tuomista kulhoista. Kävimme joulusaunassa ja kylvyssä, lapset leikkivät uusilla leluilla, muovailivat ja piirtelivät, söimme jouluruokia, koristelimme pipareita, herkuttelimme ja katsoimme elokuvan The Grinch. Pekka ja lapset kävivät mummilla ja ukilla, minä siivosin, lepäilin kynttilät valossa ja kuuntelin joululauluja. Kävimme hautausmaalle viemässä kynttilöitä. 

Tapaninpäivä
Mukavaa, kun Pekalla oli vapaata joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Nukuttiin pitkään, löhöttiin, herkuteltiin ja katseltiin Yksin kotona elokuvia. Pelattiin lautapelejä.  Vaihdettiin valkoisen kuusikossa pöytäliinan tilalle musta Muumi joulupöytäliina. Se saa olla siinä ainakin uuteen vuoteen asti, ehkä loppiaiseen asti. Kiitollinen olo perheen yhteisestä ajasta, ihanista joulumuistoista. Vaikka joulu oli tänä vuonna kohdallani erilainen, ristiriitainen, enkä ehtinyt tai jaksanut tehdä kaikkea mitä olin etukäteen ajatellut/suunnitellut (+olin vähän hukassa), silti nautin monista asioista. Kyllä meillä oli ihana joulu. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡