tiistai 5. joulukuuta 2017

Luukku 5 - Joululahjatoiveita ja kirje joulupukille


Helmi on innoissaan katsellut postin tuomia lelulehtiä ja tv:stä tuttuja lelumainoksia. Olemme myös välillä käyneet lelukaupassa ihmettelemässä. Olen yrittänyt tarkkailla ja saada selville mitä hän oikeasti haluaisi toivoa. Ainakin hän on höpissyt Ryhmä Hau leluista, hepoista ja poneista, "tytöistä" (lol surprise yllätysnukeista), vauvoista, muumipeleistä, "remppahommista" (työkaluista), junaradasta ja "Legoista" eli Duploista. Helmi on vielä niin pieni, että toteutimme kirjeen joulupukille niin että leikkasimme ja liimasimme paperille kuvia leluista, joita Helmi haluaisi. Lopuksi vielä Helmi koristeli kirjeen kimalleliimalla ja tähtitarroilla. Sitten illalla viemme kirjeen terassille, josta tontut käyvät sen nappaamassa ja toimittavat sen sitten joulupukille.


Tuossa yllä oli Helmin omia toiveita, mitä olen kuullut tai nähnyt hänen toivovan tai oikeastaan haluavan. Mutta miten meidän vanhempien joululahjatoiveet Helmille eroavat Helmin omista valinnoista? Mitä me haluaisimme Helmin saavan? Tämä osio on kirjoitettu leikkimielisesti, kyllähän lapsi saa toivoa mitä haluaa, mutta ajattelin, että on hauska vertailla näitä toivelistoja keskenään, hih.


Jotenkin välillä iskee paniikki siitä kun Helmillä synttärit ja joulu ovat melkein peräkkäin (1kk väliä). Meillä on iso suku ja paljon läheisiä joten tavaroita tunnetusti kertyy. Meistä olisikin mukavaa, jos Helmi saisi sellaisia käytännönlahjoja ja elämyslahjoja kuten: vaatteita, uusia melamiiniastioita, lahjakortteja HopLoppiin, tai Tykkimäkeen. Kevättä tai sateista talvea varten Helmi tarvisi myös uudet kumpparit ja talvea varten rukkaset ja kuomat. Se olisi mukavaa, jos joku tarjoaisi Helmille yhteisen elämyspäivän eli että Helmi voisi puuhastella läheisten aikuisten kanssa jotain mukavaa yhdessä (esim. metsäretki, puistoilua, yökyläilyä tai pulkkamäkireissu jne). Olisi hauskaa, jos Helmi saisi lahjaksi junaradan palasia, joita hän sai synttärilahjaksi. Olisi kivempi tehdä ratoja kun olisi enemmän osia. Leikkien aikalaatikko olisi mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle. 


Aina voi ja saa toivoa, mutta se on eri asia mitä joulupukki aattona sitten tuo mukanaan. Helmi on saanut aina ihania ja tarpeellisia lahjoja, joten jouluna neiti on varmasti tyytyväinen ja onnellinen saamistaan paketeista ja niin olemme me vanhemmatkin. Olen aina antanut ihmisille vapaat kädet lahjojen ostoon, mutta usein meiltä halutaan kysyä vinkkejä. Nyt jäädään jännittämään, että mitä lahjoja pukki aattona tuokaan, hih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡