tiistai 26. joulukuuta 2017

Meidän joulu


Meillä oli ihana ja vauhdikas joulu. Pekka tosiaan oli aattona töissä 8-12, joten me Helmin kanssa valmistelimme jouluruokia ja vielä vähän järjestelimme paikkoja. Samalla katsoimme joulupukin kuumaalinjaa, lumiukon sekä Joulupukki ja noitarummun. Pekka tuli kotiin klo 13 maissa, kävimme laittamassa pihalle roihut ja Helmi leikki vähän aikaa ulkona. Mamma, pappa (minun vanhempani) ja eno tulivat meille kahden maissa ja sitten odottelimme joulupukin tuloa. Helmi esitteli heille meidän tonttuoven. Joulutonttu muutti meille jouluviikolla, ovi on ihastuttanut Helmiä.Joulupukki tuli  muorin kanssa noin 14:15. Lauloimme "joulupukki, joulupukki... ja toivoimme heidät tervetulleiksi. Pukki toivotti hyvää joulua ja kävi istumaan tuolille. Helmiä jännitti vähän ja hän tuli syliini istumaan. Muori kaivoi nokkahuilun esiin ja soitti kauniin sävelmän. Esityksen jälkeen Helmi pomppasi pois sylistäni ja sanoi: "nyt minä keksin" ja ryntäsi omaan huoneeseen. Ajattelin, että hän käy varmaan hakemassa oman soittimen ja oikeassa olinkin. Helmi tuli huoneestaan rumpujen kanssa (joita voi itse soittaa ja/tai josta kuuluu musiikkia). Helmi laittoi rummut päälle ja esitti meille hienon tanssiesityksen, pukki ja muori ilahtuvat kovasti. Sitten olikin aika jakaa lahjoja, Helmi oli reipas apulainen ja auttoi lahjojen jakamisessa. Kun lahjat oli jaettu niin joulupukki ja muori jatkoivat matkaansa.

Availimme lahjoja ja sitten pappa huomasi, että joulupukki olikin jättänyt eteiseen vielä lisää lahjakasseja. Helmi oli todella innoissaan uusista lahjoistaan. Oli ihana huomata, että kun Helmi avasi paketin, hän tutkaili mitä paketti sisältää, ihasteli nättejä vaatteita ja leikki uusilla leluillaan. Koska Helmi tutki huolella kaikkia paketteja, niin availimmekin paketteja pitkin päivää, hih. Meistä oli hauska huomata ja taisimme kaikki vähän yllättyäkin, että tänä vuonna Helmin mielestä yksi kivoimmista asioista oli lahjakasseissa istuminen ja niiden sisällä köllöttely, hih. Välillä lahjakassi oli lentokone, välillä auto, välillä kilpuri ja vene.Kun olimme availleet Helmin kanssa muutamia paketteja oli aika syödä. Ihanaa, pöytä oli täynnä hyviä ruokia. Olimme tyytyväisiä, että joulupukki kävi meillä ennen ruokaa, niin saimme loppupäivän olla rauhassa eikä tarvinut kiirehtiä yhtään. Helmilläkin oli koko päivä aikaa tutustua uusiin leluihin. Ruuan jälkeen availimme lisää lahjoja, leikimme Helmin kanssa ja katsoimme rennosti telkkaria.


Illalla mamma, pappa ja eno olivat lähteneet kotiin. Myöhemmin meille tuli iltaglögeille mummi ja ukki (Pekan vanhemmat) sekä Helmin tätsy. Joulupukki oli toimittanut osan lahjoista heille ja saimme siis illalla vielä lisää lahjoja avattavaksi. Täytyy sanoa että olemme kaikki olleet tosi kilttejä, sillä saimme ihania lahjoja. Illalla olo oli väsynyt, mutta kiitollinen ja onnellinen. Oli ihana viettää aikaa läheisten kanssa.Joulupäivänä menimme kahvittelemaan mummille ja ukille, paikalla oli koko Pekan perhe. Helmi pääsi myös näkemään kummejaan ja saimme vielä heiltäkin paketteja. Helmistä oli hauska leikkiä koirien kanssa. Illalla kävimme haudoilla ja Pekka lähti tuulettumaan kavereiden kanssa. Tapaninpäivänä S-mamma ja P-pappa (minun isovanhemmat) tulivat meille leikkimään Helmin kanssa ja katsomaan mitä Helmi oli saanut lahjaksi. Vaihdoimme joulukuulumiset ja herkuttelimme joulutortuilla. Illalla kävimme hakemassa helppoa ja nopeaa herkkuruokaa, olimme rennosti kotona ja totesimme "aika meni todella nopeasti, mutta meillä oli ihana joulu."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡