keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Apua vauvan itkuihin

Aiemmin kerroin huolestani liittyen vauvan itkuihin. Kävimme neuvolassa selvittämässä mistä itkut voisivat johtua. Ensin terveydenhoitaja pohti voisiko se olla allergiaa, mutta melko pian hän tuumasi, että eivät oireet kuitenkaan vaikuta allergialle. Sen jälkeen tuli mieleen voisiko kyseessä olla koliikki, koska suurimmalta osin vauva itkee öisin. Masukivutkin kävivät mielessä. Korvat tutkittiin, mutta siellä ei huomattu mitään poikkeavaa. Vauva punnittiin ja pituus katsottiin, hän kasvaa käyrässä, eikä sen suhteen ole mitään huolestuttavaa. Kutiavat ikenet saattavat tällä hetkellä kiusata ja vähän lisätä itkuisuutta.


Vauvalle suositeltiin korvikkeen vaihtoa, mallasuutetta, maitohappobakteereja ja vyöhyketetapiaa (vauvahierontaa). Vyöhyketerapiaa suositeltiin, mutta ei voitu luvata, että se auttaa. Se on joka tapauksessa vauvasta mukavan tuntuista, että ei se turhaa ainakaan ole ja terveydenhoitajalla itsellään oli siitä hyviä kokemuksia. Olen valmis kokeilemaan kaikkea, mitä vain että vauvalla olisi parempi olla ja että jaksaisin paremmin.
Luulin, että vauvan itku oli normaalia. Olin jo niin tottunut itkuun, että siitä meinasi tulla minulle normaalia. Tähän asti jaksoin "hyvin", mutta nyt tämä monen kuukauden valvominen, osittain itkuinen vauva, vilkas leikki-ikäinen (joka ei nuku päiväunia) vaativat veronsa, olen aika väsynyt. Onneksi rupesin kunnolla miettimään tätä asiaa ja pohtimaan, että vauva tosiaan itkee aika paljon. Toivon ja uskon, että edellä mainituista muutoksista ja ehdotuksista on apua. Jos ei ole, niin lääkäri lähtee selvittämään itkun syytä. Ei auta kuin antaa ajan kulua ja toivoa, että itkut vähenee ja vauvan olo helpottuu. Onneksi kuitenkin meillä päivät sujuvat paremmin, että huuto ei ole ympärivuorokautista. Vauva on välillä myös iloinen ja tyytyväinen, leikkii ja ihmettelee. Onneksi.

Kiitos vielä kaikista tsempeistä, tuesta ja konkreettisesta avusta mitä olemme saaneet. ♡ Hyvä, että lähdin selvittämään asiaa, että ihan aiheesta olin pohdiskellut. Toivottavasti tämä pian alkaa helpottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡