sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Jouluista tunnelmaa ihastelemassa Tampereella

Teimme kivan pienen viikonloppureissun Tampereelle, ihastelimme siellä jouluista tunnelmaa! Voi että miten ihanaa! Olen niin kiitollinen, että pääsimme reissuun, sillä meidän piti tehdä tämä jouluinen Tampereen reissu jo viime vuonna, mutta silloin olimme kipeänä. 






Meidän pääkohteemme oli viedä lapset ihastuttavaan Koiramäen Jouluun. Voi että miten kiva kohde Koiramäki on pienten lasten kanssa. Oli ihana aistia vanhanajan joulutunnelmaa, nähdä Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuja kuvia, esineitä ja hahmoja sekä tietysti ihastella söpöjä maatilan eläimiä: aasia, ponia, heppaa, vuohia, villasikoja, minipossuja, alpakoita, poroja, ankkoja ja lampaita. Olimme innoissamme, kun näimme livenä Ylen Talvipihan Joulukalenteri ohjelmasta tuttuja eläimiä. Katsoimme ja osallistuimme hauskaan esitykseen, näimme myös, kun muutamat eläimet tekivät pieniä temppuja. Ostimme Suomalaisen tonttukirjan, joulukoristeen, vähän herkkuja ja välipalaa. Yksi kohokohdista oli tietysti tapaaminen joulupukin kanssa. V kertoi joulupukille hänen ja pikkuveljen lahjatoiveet reippaasti ja halusi mennä pukin viereen istumaan. Poitsu katseli pukkia vähän kauempaa. V:lle oli todella tärkeää päästä tapaamaan joulupukki, niin ehkä minullekin, hih.





Yövyimme Sokos hotel Ilveksessä, H oli koulussa askarrellut hotellin työntekijöille joulukortin, mikä oli minusta niin ihanasti ajateltu! Hän oli askarrellut kortin myös P-tätsylle kenen luona kävimme kylässä. L ihasteli P-tätsyn kotona monenlaisia tavaroita, V innostui tätsyn tekemistä pipareista ja halaili söpöä vaaleanpunaista nallea. H tykkäsi hauskasta pallotuolista. Oli mukava höpötellä ja nähdä pitkästä aikaa. Illalla kävimme vielä kaupassa ja menimme hotellin allasosastolle pulikoimaan, olipa meillä hauskaa!   




Seuraavana päivänä runsaan ja herkullisen aamupalan jälkeen lähdimme Tampereen joulutorille ihastelemaan monenlaisia hienoja jouluvaloja ja -koristeita. Ostimme lapsille herkulliset suklaaomenat, nam! Näimme Joulutorillakin joulupukin ja lapset pääsivät hänen kanssaan kuvaan. Piipahdimme myös katsomassa Stockmannin jouluikkunan ja ostimme sieltä söpön joulupukkipiparkakkumuotin.







Joka kerta Tampereella käydessä meidän täytyy mennä ihastuttavalle Tallipihalle, tekemään ostoksia ja ihastelemaan kauniita koristeita. Tällä kertaa siellä olikin paljon ihmisiä, niin paljon, että valitettavasti emme päässeet suklaapuotiin ostoksille, vaikka olisimme halunneet. Sinne oli pitkä jono, mikä ei ollut 20 minuutissa liikkunut juuri yhtään. Poitsu oli niin malttamaton, että emme alkaneet jonottamaan. Kävimme kuitenkin herttaisessa Tallimiehen puodissa ostamassa lapsille omat pehmeät Ottiilian (@ottiilianonni) karkkikeppi koristeet. Ennen lähtöä käväisimme vielä Tallipihan Hohde -puodista ostamassa lapsille omat joulukuusenkoristeet, H valitsi söpön hiiren tonttulakissa, V vaaleanpunaisen prinsessa hiiren, poitsulle valitsimme joulupukkikoristeen. Meno oli lasten kanssa niin vauhdikasta, että emme enää käyneet ostoksilla, vaan kävimme katsomassa Tallipihan aasia ja ponia, olivatpa ne söpöjä. Tietysti otimme kuvia myös telkkarista tutusta lumiukosta. Sitten olikin aika lähteä ajelemaan kohti Kouvolaa. 





Reissussa oli todella hauskaa, mutta aika vauhdikasta myös. Oli kiva palata kotiin lepäilemään. Reissusta jäi paljon ihania muistoja. Ne ovat aarteista kalleimpia.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♡