tiistai 26. joulukuuta 2023

Meidän Joulu

Meillä oli jälleen aivan ihana joulu. Kiitos siitä meidän rakkaille sukulaisille. Joulussa tärkeintä on aika rakkaiden kanssa, hyvä ruoka, herkuttelut, lasten ilo ja riemu. Kiitos aivan ihanista lahjoista mitä saimme. Niistä riittää iloa pitkään. Voi sitä hihkumista ja riemunkiljahduksia, kun näimme joulupukin meille vilkuttelemassa ja kun availimme paketteja. Joulu on kaikkien juhla, mutta varsinkin lasten juhla.



Aatonaatto
Aatonaatto meni joulua valmistellessa, teimme yhdessä joulutorttuja ja lapset leikkivät kavereiden kanssa. Poitsu oli isin kanssa lumitöissä ja samalla he rakensivat pihallemme hienon suuren lumiukon jouluiloa tuomaan. Kävimme Myllykosken sankarihautausmaalla viemässä kynttilän sodassa kaatuneelle sukulaiselle. Oli tunnelmallista, kun kynttilää viedessä kirkonkellot soivat. Siitä sitten ajelimme katselemaan muutamia Kouvolan keskustan jouluvaloja ja kävimme leikkipuistossa leikkimässä. Illalla lämpeni sauna. 





Jouluaatto
Jouluaattona Pekka ja lapset kävivät joulusaunassa, sillä välin minä lepäilin. Ihastelimme miten takapihamme oli muuttunut jälleen kauniiksi talven ihmemaaksi. Pekka valmisteli jouluruokia, minä vähän auttelin. (Mamma ja pappa tekivät osan ruuista).Iltapäivällä meille tuli jouluaterialle ja joulupukkia odottelemaan lasten eno ja serkku, mamma ja pappa. Söimme jouluaterian, katselimme jouluisia lastenohjelmia ja sitten huomasimmekin ikkunasta joulupukin tuovan lahjoja terassille. Voi miten innoissaan lapset olivat nähdessään ulkona vilkuttelevan joulupukin ja niin monta lahjasäkkiä. Availimme lahjoja ja lapset leikkivät, illalla kahvittelimme ja herkuttelimme. Ensimmäiset vieraat lähtivät jatkamaan joulunviettoa omiin koteihinsa ja sitten meille tuli kylään lasten P-tätsy sekä mummi ja ukki. Lapset esittelivät heille lahjojaan ja oli mukava kuulla miten mummilla ja ukilla joulunvietto oli sujunut, siellä olivat olleet joulua juhlimassa Pekan lapsuudenperhe ja lasten serkut.


Joulupäivä
Joulupäivänä lepäilimme, löhöilimme, söimme jouluruokia ja herkuttelimme. Lapset leikkivät uusilla leluillaan ja askartelivat/piirtelivät uusilla tarvikkeillaan. Leikimme yhdessä muuminpiilotusta, hih, tosi hauska leikki. Kävimme illalla viemässä poisnukkuneille rakkaille kynttilöitä hautausmaalle, voi miten kaunista siellä olikaan. Kotiin tullessa saunoimme  ja katsoimme jouluelokuvia. Kiva kiireetön, rento päivä ja mukavaa yhdessäoloa.





Tapaninpäivä
Tapaninpäivänä sama kiireetön ja rento meno jatkui. Nukuimme pitkään, pelasimme pleikkaria ja lapset leikkivät uusilla leluillaan. Kävimme yhdessä ulkoilemassa ja pulkkamäessä. Voi että miten hauskaa meillä oli. Myöhemmin lapset leikkivät kavereiden kanssa. Minä suunnittelin mitä kaikkea täytyy askarrella Hiiritalon (minun vanha nukkekoti, mikä on nykyään Maileg hiirien koti) uudenvuoden juhlia varten. Päivällä söimme vielä jouluruokia, illalla perinteisesti tilasimme ruokaa, heh. Oli niin kiitollinen olo siitä, että Pekalla oli useamman päivän jouluvapaat. Meillä oli paljon aikaa olla yhdessä. Meillä oli ihana joulu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡