tiistai 19. joulukuuta 2023

Jouluisia askarteluideoita jouluviikolle ja joululomalle

Jouluviikolle ja joululomalle kivoja askarteluideoita mitä voi askarrella yhdessä lasten kanssa. ♡


Poro paperista, kartongista tai pahvista
Poronkuvan voi piirtää kartongille/paperille mallista tai omasta päästä, hih. Revimme paloja H:n bambisynttäreiltä ylijääneistä bambipapereista ja liimasimme ne. Korvat ja nenä maalattiin, silmät piirrettiin ja liimattiin. Helppo ja hauska askartelu.  Bambipaperi on söpö, mutta poroon voisi liimailla yhtälailla esim ruskean lahjapaperin tai leivinpaperin paloja. 

Joulukuusi putkihelmistä/hamahelmistä.
Putkihelmistä voi tehdä monenlaisia ihania koristeita. Tänä vuonna olemme tehneet putkihelmistä kauniita joulukuusia ja poroja! 


Söpöt lumiukkorenkaat 
Meillä oli säästössä tammenterhoja, halusimme hyödyntää niitä askarteluun. H keksi maalata tammenterhoista lumiukkoja. Yhdessä H:n ja V:n kanssa keksimme liimata niitä yhteen ja tehdä niistä söpöjä renkaita, esim kuusenkoristeeksi. Ylijääneistä tammenterholumiukoista teimme yksittäisiä roikkuvia kuusenkoristeita, kun liimasimme niihin narut. Jos ei löydy tammenterhoja, voi lumiukkorenkaat tehdä myös esim kivistä, styroksipalloista tai muovailemalla askartelusavesta. 


Joulupukki askartelusavesta
Nämä herttaiset joulupukkikoristeet ovat niin kauniit ja helpot tehdä. Painakaa lasten kädet kaulittuun askartelusaveen. Muistakaa tehdä ylös reikä ripustusta varten. Antakaa kuivua. Maalatkaa kuivuneeseen savikäteen joulupukin kasvot ja lakki. Lopuksi me vielä lisäsimme pehmeät tupsut lakkeihin.


Tähti/lumihiutale koriste tyhjistä vessapaperirullista
Tähti/lumihiutale koriste syntyy helposti ja näppärästi tyhjiä vessapaperirullia leikkaamalla ja liimaamalla. Lopuksi glitteröin valmiin koristeen. 


Sydän paperista, kartongista, askartelusavesta, paperimassasta tai pahvista
Joulussa parasta on aika rakkaiden kanssa, siksi myös monenlaiset sydänaskartelut kuuluvat jouluun. Apuna voi käyttää sydämenmuotoista piparkakkumuottia. Sydämiä voi tehdä niin monella tapaa, niistä voi tehdä joulukortteja, kuusenkoristeita tai vaikkapa pakettikortteja joululahjoihin, niin paperista, kartongista, pahvista,  paperimassasta, hamahelmistä kuin askartelusavestakin. Sydämiin voi painaa leimasimilla, liimata tarroja, piirtää tai maalata, glitteröidä tai liimata muita koristeita. 


Pieniä lahjapaketteja pahvista tai askartelusavesta
Pienet lahjapaketit ovat söpöjä kuusenkoristeita ja kivoja somisteita nukkekotiin/barbietaloon. Mielestäni niitä saa helposti tehtyä pieniä neliön muotoisia pahvinpaloja liimaamalla tai askartelusavesta muovailemalla. 


Täältä löydät lisää kivoja askarteluvinkkejä ja diy lahjaideoita. Askarteleminen kehittää lapsen mielikuvitusta ja hienomotoriikkaa. Se on mukavaa ajanvietettä ja samalla saa kotiin kivoja koristeita. Hauskoja askarteluhetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡