torstai 7. joulukuuta 2023

Joulukuun ensimmäinen viikko

Niin ihanaa, kun joulukuu on täällä. Ensimmäinen joulukuun viikko on ollut vauhdikas. Olen virkannut ja askarrellut monenlaista. Olemme käyneet ostamassa joululahjoja, paketoineet niitä ja koristelleet kotia jouluiseksi. Kävimme koko perhe yhdessä uimassa ja pulkkamäessä. Juhlimme Itsenäisyyspäivää. Olemme herkutelleet ja katselleet elokuvia. On meillä Pekan kanssa ollut myös pitkästä aikaa treffipäivä, kun lapset olivat mummilla ja ukilla leikkimässä.



Lapset ovat innoissaan availleet joulukalentereiden luukkuja. Lapset ovat saaneet jo useampana vuotena joulukalenterikirjan mummilta ja ukilta (Pekan vanhemmilta). Siitä on tullut ihana jouluinen perinne mitä innoissamme odotamme. Tänäkin vuonna mummi ja ukki ilahduttivat uudella joulukalenterikirjalla: Rosmariini ja joulutoiveiden arvoitus. Joulukalenterikirjoista jää lapsille varmasti niin kiva jouluinen lapsuusmuisto. 


Poitsulla on kolme omaa kalenteria ja on niistä innoissaan, valitsimme hänelle Little Dutch kalenterin mistä tulee puisia leluja palikkaleikkeihin. Hän sai mammalta ja papalta (vanhemmiltani) kalenterin mistä tulee askartelutarvikkeita ja A-mummilta (kummitädiltäni) herkkukalenterin. Voi mikä riemu on ollut niitä availlessa. 


Tytöt valitsivat itselleen omat kalenterit: Haribon ja Fazerin. Lisäksi hekin saivat oman kalenterit mammalta ja papalta (vanhemmiltani) ja A-mummilta (kummitädiltäni). Disney askartelukalenterit ja muumi suklaakalenterit. Kiitos kaikista ihanista joulukalentereista. Olemme koko perhe yhdessä katselleet päivittäin Yle Areenasta tälläisiä joulukalenteriohjelmia kuin Tonttuakatemia sekä uusin Talvipihan joulu. 1 jakso = 1 luukku, hih.


Ensimmäinen adventtikin on jo takana päin. Silloin meillä tietenkin sytytettiin adventtikynttilä. Meillä on adventtisunnuntaihin myös oma hauska jouluperinne. Adventtisunnuntaisin tonttu käy tuomassa lasten joulusukkiin yllätykset. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina H:n joulusukasta löytyi Maileg jouluhiiri ja sille söpö Mailegin piparkakkutalo. Piparkakkutalo ei mahtunut sukkaan, vaan se löytyi kuusen juurelta. V:n joulusukasta löytyi suloinen Sylvanian families poroperhe, joka muutti heti yhteen V:n Sylvanian families taloista. Poitsu sai puolestaan Olli Ellan hauskat maatilan eläimet ja maajussin, ne muuttivat Pekan tekemälle maatilalle. Hauskaa! Ajattelin, että esittelisin teille tässä lähipäivinä lasten nukkekodit mitkä olemme somistaneet jouluisiksi sekä tietysti myös minun hiiritaloni. Ihanaa joulunodotusta kaikille ♡


Puinen käsintehty IHANA JOULU kyltti on saatu yhteistyönä Kouvolan Kuusankosken Taideruukissa toimivalta Minteri Design:lta. Täältä pääsee näkemään kaikki ihastuttavat Minteri Design tuotteet, mm. puiset kyltit, korvakorut ja magneetit. Minteri Design:lla on verkkokauppa sekä soppi (kauppa) Taideruukissa yhdessä Kultamurunen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡