sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Ensimmäinen adventti

Ensimmäinen adventti. Me aloitimme tänään meidän perheen uuden jouluperinteen, lisäksi teimme myös tuttuja juttuja, kuten sytytimme adventtikynttilän, hiljennyimme/rauhoituimme ja kuuntelimme joululauluja. Avasimme myös joulukalenterien toiset luukut. Aamulla meitä odotti ihana yllätys: yön aikana oli satanut lunta. Ihanaa!Meidän perheen uusi jouluperinne on se, että tonttu tuo adventtina aina lasten joulusukkiin yllätykset. Koska Helmi on jo iso tyttö ja hän osaa tehdä päätöksiä niin hän sai valita oman joulusukkansa. Viime vuonna näin näitä ihania Fabelabin joulusukkia ja silloin päätin, että tänä vuonna ostan Helmille sellaisen, Helmi valitsi itselleen tämän hauskan jääkarhun. Se on kaunis, suloinen ja lapsenmielinen. Tiesin, että myös Helmi tulee ihastumaan kyseisiin joulusukkiin, valinta oli hänelle helppo, sillä tämä joulusukka oli ihastusta ensisilmäyksellä. "Äiti minä haluan nallen". Se on kiva ominaisuus, että jääkarhun kasvot löytyvät vain toiselta puolelta eli kasvot saa halutessaan myös piiloon, jos joulusukkaa taittaa yläreunasta tai kääntää sen toisin päin. Joten lapsen kasvaessa joulusukasta saa halutessaan myös vähemmän lapsenmielisen, hih. Ajatuksena olisi, että joulusukka olisi mahdollisimman pitkäikäinen ja siitä jäisi Helmille ihana muisto lapsuuden jouluista. Ensimmäisenä adventtina tonttu oli tuonut sukkaan PJ Masks hahmo Catboyn. (Helmi sai synttärilahjaksi Owletten lentokoneineen, joten Helmistä oli hauska yllätys, että hän sai Owletelle nyt kaverin, hih.)

Ajattelin, että Vilma saa sitten isompana, (kun osaa itse tehdä päätöksiä/valintoja) valita itse itselleen oman Fabelabin joulusukan, jos niitä vielä silloin valmistetaan. Mielestäni on kiva ajatus, että lapsuuden joulusukat ovat lasten itsensä valitsemat. Halusin kuitenkin, että Vilmalla olisi oma joulusukka jo tänä vuonna ja kun H&M:llä sellainen tuli vastaan edullisesti, niin nappasimme sen mukaamme. Helmi auttoi Vilmaa kurkistamaan joulusukkaan ja Vilmalle tonttu oli tuonut hammasta ja kutisevia ikeniä helpottamaan sydämenmuotoisen purulelun. Mitähän tonttu näihin sukkiin toisena adventtina piilottaa? Se jää nähtäväksi, hih.
Pyyntöihimme ja toiveisiimme vastattiin, kun yön aikana oli satanut lisää lunta. Niin paljon, että lumessa pystyi oikeasti leikkimään, hyppimään, tekemään lumienkeleitä, pulkkailemaan ja lapioimaan ja vaikka mitä. Oli ihanaa päästä heittämään lunta ilmaan ja maasta oli hauska poimia lumikökkäreitä pulkan kyytiin. Lumessa oli hauska myös ihan vaan käyskennellä ja pyöriä. Tyypillisesti meidän ulkoilun ajan Vilma nukkui taas tyytyväisenä vaunuissa, hih. 
Tunnelmallinen, ihana ja lumoava ensimmäinen adventti. Enää 3 viikkoa jouluun, ihanaa! ♡ Huomasitteko jo instagramissa @laurahassu käynnistyneen ensimmäisen ADVENTTIARVONTA -kuvan? Arvonta päättyy tiistaina 4.12 klo.23:59, sinne asti on aikaa osallistua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡