sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Neljäs adventti

Tänään on jo neljäs adventti ja aatonaatto. Vuoden taianomaisin päivä, jouluaatto on huomenna ♡


Tämä joulu on varmaan ensimmäinen kohdallani kun minulla tuli kiire. Aiempina vuosina olen ostanut melkein kaikki lahjat viimeistään marraskuussa/joulukuun alussa, yleensä pitkin syksyä. Nyt lahjojen hankinnat jäivät viime tippaan ja valitettavasti muutamat paketit eivät ehdi jouluksi perille. Minulla oli blogiakin varten paljon enemmän jouluaiheisia postausideoita, joita en vain ehtinyt tai pystynyt toteuttamaan. Nykyään kahden lapsen kanssa elämä on aika vauhdikasta ja olo on ajoittain kieltämättä aika väsynyt. Energiaa eikä aikaa ollut tänä jouluna samalla tavalla kuin aiempina jouluina. Päätin kuitenkin, että en tänäkään jouluna aio stressata ja murehtia, vaan nauttia tästä ihmeellisestä vuodenajasta niin hyvin kun pystyn. Ne lahjat mitkä eivät ehdi tulla jouluksi, ilahduttavat läheisiämme myös joulun jälkeen. Ne postaukset mitkä jäivät tekemättä, niin ei se haittaa, voin toteuttaa ne sitten ensi vuonna.


Vaikka aika eikä jaksaminen ole riittänyt kaikkeen mitä etukäteen suunnittelin tai olisin halunnut toteuttaa, niin ei se haittaa. Toki vähän harmittaa, mutta mielestäni kuitenkin kaikista tärkeintä on yhdessä vietetty aika lasten kanssa. Kaikki muu sen lisäksi on plussaa, kivaa, mutta ei yhtä tärkeää. Olemme kuitenkin tehneet monenlaisia ihania juttuja, joista olen raportoinut myös instagramiin ja tänne blogiin. Olemme avanneet joulukalenterien luukkuja, adventteina olemme sytyttäneet kynttilän ja tonttu on tuonut lasten joulusukkiin yllätykset. Kävimme jouluisilla Tuomaan markkinoilla Helsingissä ja olemme ihastelleet jouluista kotikaupunkiamme, ihanaa kun on lunta. Lähetimme joulukortteja ja Helmi teki kirjeen joulupukille. Askartelimme ja koristelimme kotiamme jouluiseksi, kävimme Helmin joulukerhossa.Olemme ottaneet paljon jouluaiheisia kuvia, ostaneet ja paketoineet joululahjoja. Olemme leiponeet pipareita (myös pikkuinen Vilma osallistui piparitalkoisiin) ja joulutorttuja, Helmi ja Pekka tekivät myös herkullista joulukuusipizzaa. Olemme fiilistelleet joulua, laulaneet joululauluja, katselleet jouluaiheisia elokuvia ja lukeneet jouluisia kirjoja. Iloisella mielellä joulua kohti!


Myös nyt neljäntenä adventtina tonttu oli muistanut tyttöjä ja tuonut heidän joulusukkiinsa yllätykset. Tällä kertaa Vilman joulusukasta löytyi Ekoalan biomuoviset aterimet ja Helmin joulusukasta Kinderin suklaapukki. Olemme taas tuttuun tapaan toteuttaneet joka päivä jonkin kivan tehtävän Ipanaisen ihanien yhteisten juttujen joulukalenterista (aiemmat tehtävät näet täältä), tämän viikon aikana olemme tehneet nämä jouluiset jutut:
  • 17.12 Jouluinen tonttujooga
  • 18.12 Tänään levätään
  • 19.12 Jouluinen happihyppely
  • 20.12. Jouluselfie
  • 21.12 Lapsi päättää -päivä (leivoimme pipareita ja söimme nugetteja)
  • 22.12 Joulukortti tuntemattomalle
  • 23.12. Jouluaarre
  • 24.12 Aiomme toteuttaa joulumuistojen päivä -tehtävän. 


Kyselin Helmiltä viime vuonna hauskoja jouluisia kysymyksiä (ne pääset katsomaan täältä). Ajattelin, että olisi hauskaa kysyä Helmiltä uudestaan mitä nämä jouluiset sanat tarkoittavat. Mitä mieltä hän on niistä nyt neljävuotiaana?

Adventti? Odotusta. Odotamme, että joulupukki tuo lahjoja.
Joulukuusi? Koristellaan palloilla ja sydämillä ja tälläisillä.
Joulutähti on? Ylhäällä, joulukuusessa.
Mitä Helmi toivoo joululahjaksi? "Cummus" (=Scruff a luvs).
Tonttu? Niillä on vihreät, siniset tai punaiset vaatteet.
Joulupukki? Hänellä on lakki. Joulupukki menee töihin.
Joulupukki asuu? Tonttuja auttamassa, ne tekee siellä leluja.
Mitä jouluna tehdään? Syödään pipareita ja herkkuja. Mamma ja pappa tulee meille kylään ja eno ja M-tätsy. Laitetaan paljon lautasia pöydälle.
Jouluna syödään? Torttuja.
Joulussa kivointa on? Avaa lahjoja. Ja sitten kaikki tulevat minun kotiin.

Ihania jouluisia kysymyksiä ja vastauksia. Näiden siivittämänä haluan toivottaa teille kaikille rauhallista joulua. ♡ Muistakaa: kyllä se joulu tulee stressaamattakin. Tärkeintä on kauniit ajatukset, läheisten muistaminen (tyyli vapaa) ja rakkaiden kanssa yhdessä vietetty aika. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡