tiistai 4. joulukuuta 2018

Vilma 5kk

Eilen 3. päivä joulukuuta tuli Vilman syntymästä kuluneeksi jo 5 kk. ♡


Vilmalla oli eilen neuvolapäivä. Hän on 62.5cm pitkä ja painoa on 7kg 125g, päänympärys on 41.5cm. Vilmalle tehtiin kaikki perusjutut ja hän sai kolme rokotetta (Rotateg+DTaP-IPV-Hib+PCV), yhden suun kautta, kaksi pistosta, yksi pistos kumpaankin reiteen. Pikkuinen oli todella reipas ja rokotteet saatiin hyvin laitettua. Syötävän rokotteen hän maiskutteli taas hymyssä suin, ensimmäinen pistos ei tuntunut missään ja toinen pistos vähän nippasi, mistä seurasi pikku kitinä, joka laantui heti kun rupesin leikittämään Vilmaa. Neuvolassa ollaan myös niin hyvillään siitä, että Vilma nukkuu nykyään paremmin ja voi hyvin, ihanaa! Kuukauden päästä onkin sitten jo meidän vauvan puolivuotisneuvola, HUI!


Tässä 4-5 kk kieppeillä on tapahtunut vaikka mitä. (Täältä pääset lukemaan 4kk kuulumisia) Vilmalle tuli ensimmäinen hammas vähän aikaa sitten ja näyttää siltä, että kohta tulee toinen. Vilma on nukkunut yhden kerran myös kokonaisen yön ( Helmin synttärijuhlia edeltävä yö), tosiaan valitettavasti kuitenkin vain yhden kerran. Hän on nyt nukkunut unia 2-5 tunnin pätkissä, vähän tilanteesta ja päivistä riippuen. Tuossa aiemmin hän nukkui paremmin, nyt taitaa nuo hampaat vähän vaivata. Hän kuitenkin nukkuu omassa sängyssään hyvin ja heräilee öisin vain syömään. Päiväunet ovat parantuneet, hän edelleen nukkuu hyvin vaunuissa ja turvakaukalossa.


Kiinteiden aloitus on ollut meidän pelastus, sillä sen ansiosta Vilman masu on toiminut paremmin mikä on vaikuttanut itkujen vähenemiseen/loppumiseen ja myös unenlaadun paranemiseen. Masu on siis toiminut hyvin ja pikkuinen on saanut lihaa luiden ympärille, hih. Niin söpö Vilmukka-velmukka ♡ Vilma on edelleen hyvä syömään, ruoka maistuu. Hän on maistellut monenlaisia soseita, lemppareita on luumu ja päärynä. Korviketta menee tilanteesta riippuen 60-120ml kerrallaan, joskus sellaisenaan, joskus seassa on velliä, on hän syönyt velliä pelkästäänkin. Rinnallalla viihtyy vähemmän kuin ennen noin. 5-15 min kerrallaan. Tässä kuussa hän saa uusia ruokatottumuksia ja pääsee maistelemaan uusia makuja mm. puuroa ja lihaa! Tuttia hän ei edelleenkään oikein syö, tai hyvin vaihtelevasti, joskus turvakaukalossa, mutta ei juurikaan muuten.


Vilma on kyllä niin söpö, hän on saanut meiltä uuden lempinimen Vilmukka-velmukka, kun velmuilu ja hassut ilmeet ovat lisääntyneet. Hän on niin ihana ja iloinen tyttö. Vilma on kyllä myös tempperamenttinen ja vaatii aika paljon huomiota, sen kyllä kuulee jos hän ei ole tyytyväinen, hih. Vilman lempparileluja ovat tällä hetkellä unirätit, purulelut (erityisesti kirahvi), puiset avaimet ja pehmokirjat.


Vilma tykkää olla sylissä ja lähellä, mutta ei vauva-asennossa, hän pyrkii aina istuma-asentoon. Hätä tulee, jos äiti, isi ja/tai sisko häviävät hetkeksi näköpiiristä. Vilma ei enää kauaa viihdy kerrallaan sitterissä vaan hän haluaisi jo päästä liikkeelle. Lattialla hän yrittää vetää itseään käsillä eteenpäin ja potkuttelee jaloillaan, välillä murisee, kun suunnitelmat menevät mönkään eikä hän pääse vielä eteenpäin. Vilma tykkää pyöriä/kääntyillä. Kun Vilman laittaa lattialle selälleen, hän kääntyy samantien ympäri. Hän on kääntyillyt myös masultaan takaisin selälleen, mutta mieluummin vielä hätyyttää äitin tai isin apuun.


Vilma haluaa olla siskon lähellä ja tarkkailla Helmin puuhasteluja, ihan niin kuin aikaisempina kuukausinakin. Hän välillä nauraa ja hihkuu siskon jutuille. Se on hauskaa kun sisko leikittää, silittää, sylittelee ja kutittelee. Vilmasta Helmin hiukset on ihanat ja hän tarraa aina niihin kiinni kun on tilaisuus. Vilma myös tykkää "silittää" Helmiä käsillään, antaa "kuolapusuja" ja köllötellä siskon vieressä. He myös höpisevät jotain omia juttujaan, Vilmalla onkin yleensä Helmille paljon asiaa. Äitin suukottelut, höpsöt laulut ja loruttelut ovat kivoja, isin kanssa on hauska leikkiä, isi myös kutittelee ja temputtaa.


Tämä vauva-aika on ihanaa ja jännää, kun "koko ajan" tapahtuu jotain uutta. Joka kuukausi on kiva kirjoittaa tänne meidän pienen ihmeen kuulumisia ja mitä kaikkea uutta kivaa on tapahtunut. Aina tietysti kaikki ei ole kivaa, mutta alun itkuisten kuukausien jälkeen lähes kaikki tuntuu kivalta nykyään, ainakin vähän helpommalta, vaikka hommaa riittää, hih. Tämä kuukausi on muutenkin ihana, koska joulu lähestyy, saa nähdä mitä kaikkea tässä kuussa tapahtuu. Me aiomme ainakin nauttia tästä taianomaisesta ajasta, nauti sinäkin ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡