lauantai 10. marraskuuta 2018

Vilma 4kk

Meidän Vilma täytti viikko sitten 4kk. Jotenkin väsyneenä ja tässä sumussa en meinaa käsittää, että hän on jo 4kk ikäinen. Se on ihanaa, että hän tulee koko ajan isommaksi, kasvaa, kehittyy ja oppii uusia asioita. Mutta toisaalta samalla kuitenkin välillä toivoisin, että ajan voisi hetkeksi pysäyttää ja saisin ihastella meidän pientä vauvaa hetken pidempään.

3.11.2018

Kuun alussa kävimme Vilman kanssa neuvolassa. Hän on kasvanut hyvin, painoa on 6kg 60g ja pituutta 61cm, päänympärys 40cm. Olen aiemmin kertonut huolestani Vilman itkuisuuteen (täällä) ja siitä mitä keinoja itkun lievittämiseksi saimme edellisen kerran neuvolassa (täällä). Voin ilokseni kertoa, että nämä meidän tekemät muutokset näkyvät Vilmassa. Itkut ovat vähentyneet ja meidän pikkuinen on tullut tyytyväisemmäksi, mikä helpotus! Tällä kertaa neuvolassa myös lääkäri tutki Vilman ja hänkin totesi Vilman olevan terve eikä ole syytä huoleen. Aivan mahtavaa! Toki Vilma vieläkin välillä valvottaa, itkee ja huutaa, mutta huutoitkua ei ole onneksi enää joka yö (ja ollut max 2 tuntia kerrallaan putkeen). Päivisin hän on todella tyytyväinen eikä itkuja ole ollut ollenkaan (paitsi tietty niitä ns. normi-itkuja). Terkkari ja lääkäri molemmat totesivat, että toisilla vauvoilla masu vain toimii hitaammin, kurjaa mutta vaaratonta. Terkkari arveli, että soseiden syöminen mahdollisesti auttaisi vatsan toimintaan.

3.11.2018

Vilma nauroi ensimmäisen kerran ja oppi kääntymään samana päivänä lokakuussa 3.5kk ikäisenä. Ihanaa. Heti kun itkuisuus väheni ja olo rupesi helpottumaan. Vilmaa tykkää kääntyillä lattialla ja on jo useamman viikon ajan pyrkinyt sylissä istuma-asentoon ja viihtyy siinä, myös varpaat kiinnostavat. Nyt 4kk iässä Vilma on ruvennut maistelemaan soseita ja on syönyt jo mangoa, perunaporkkanaa, päärynää ja luumua. Hän on todella reippaasti maistellut ja tykkää kovasti soseista, ne ovat selvästi hänen herkkuaan, varsinkin päärynä, hih. Soseet ovat tehneet hyvää myös Vilman masulle ja siitä on ollut apua siihen, että vaippaan tulee useammin tavaraa. Ainakin tällä hetkellä. Kiva, että kiinteiden aloittaminen sujui hyvin ja että pikkuinen tykkää niistä ja hänen olonsa on myös osittain niiden ansiosta parantunut.


Minusta tätä postausta oli kiva kirjoittaa kun ei enää tarvitse olla huolissaan ja murehtia. Toki itkuisina öinä harmittaa hänen sen hetkinen kurja olo ja minua väsyttää, mutta vaikka se on kurjaa niin onneksi se on vaaratonta. Voi kunpa Vilma alkaisi myös nukkumaan paremmin. Hän heräilee vieläkin öisin monesti 2 tunnin välein, joskus hän nukkuu jopa 3-4 pätkiä. Päiväunet vaihtelevat, joskus Vilma nukkuu monta tuntia, joskus vain hetken. Olen tullut siihen tulokseen, että itkuisuus johtuu osittain masukivuista ja osittain siitä, että hän on herkkäuninen ja väsy. Se selittäisi osittain myös sitä miksi itkut painottuvat iltaan/yöhön.

Vilma viihtyy rinnalla 10-30 min kerrallaan, hän syö korviketta kerrallaan yleensä 60-80ml, riippuen tilanteesta. Hän aloitti kiinteiden maistelun syömällä 2tl kerrallaan muutaman kerran päivässä, tällä hetkellä hän syö soseita 3-4tl kerrallaan muutaman kerran päivässä. Niin kuin arvelimme niin soseiden aloitus sujui hyvin. Hän on ollut aina hyvä syömään, kiva että ruoka maistuu, hih.

Ihanaa, että Vilma voi paremmin. Hän on ihana, tyytyväinen ja niin söpö velmuilija. Hänellä on kaunis hymy ja vauhti päällä. Hän haluaisi jo kovasti lähteä isosiskon perään ja tarkkaan seuraa hänen leikkejään. Vilma on oppinut hienosti tarttumaan leluihin (renkaisiin jo aiemmin). Hänen lempilelujaan tällä hetkellä ovat lelukaari, puiset avaimet sekä kissa ja koira unirätit. Hän välillä oikein hihkuu leikkiessään, niin hauskaa se on. Se on myös kivaa, kun sisko viihdyttää, äiti laulaa, kutittelee ja isi hassuttelee. Meillä on ihana ja rakas 4kk ikäinen tyttö, meidän pieni ihme.

Haluan vielä kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet meitä, kuunnelleet, antaneet neuvoja ja vinkkejä sekä olleet tukenamme. Olemme onnellisia isosta lähipiiristämme ja kaikista teistä ketkä välitätte meistä. Kiva kun matkassamme kulkee paljon ihania tyyppejä. Kiitos ♡ Saa nähdä mitä kaikkea kuukaudessa taas ehtii tapahtumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡