torstai 8. marraskuuta 2018

Ailefo - Luonnonmukainen muovailuvaha

Kaupallinen yhteistyö / Kiddex Oy

Saimme Kiddexiltä testiin Ailefon luonnonmukaista muovailuvahaa, purkin keltaista ja purkin pinkkiä muovailuvahaa, mistä Helmi oli innoissaan. Saimme myös kaksi hauskaa leimasinta, norsun kuvalla ja leijonan kuvalla. Mietin samantien miten kivoja tuollaiset leimasimet on pienen lapsen muovailuleikkeihin.


Purkit ovat isoja (540g) sieltä on helppo ottaa sen verran muovailuvahaa pöydälle kuin tarvitsee. Annoin Helmin eteen molemmista purkeista isot köntit ja tietysti leimasimet. Helmi huomasi heti niissä kivat kuvat: "Äiti, tässä on norsun kuva ja tässä leijonan kuva, raau". Teimme yhdessä kasoista littania painamalla niitä käsillä ja taputtelemalla. Helmi innoissaan odotti, että pääsee leimasimilla tekemään kivoja kuvioita muovailuvahan pinnalle. Muovailuvahasta olemme tehneet mm. matoja ja lumiukkoja, mutta tällä hetkellä kaikista hauskinta on tehdä leimasimilla kuvioita. Joskus jopa kaksin käsin, hih.


Muovailu on meillä hauskaa tekemistä, jota teemme usein yhdessä Helmin kanssa. Muovailu on erittäin hyvää puuhaa esim. silloin kun imetän tai Vilma on päiväunilla. Muovailu kehittää lapsen mielikuvitusta ja motorisia taitoja. On hauska miettiä "mitä seuraavaksi muovaillaan", hih. Muovailuvaha on monesti sadepäivien pelastus!

Se mikä tästä Ailefon muovailuvahasta tekee erityistä on se, että sitä voisi vaikka syödä, sillä kaikki sen ainesosat ovat elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä. Se on mielestäni iso plussa, koska meillä asustaa myös vauva, joka saattaa liikkeelle lähdettyään ja isompana lattialta löytää vahingossa jotain suuhunsa.

Ailefo on ensimmäinen luonnonmukainen muovailuvaha Euroopassa. Muovailuvahat värjätään kasviväreillä ja aineisosiin kuuluu mm. vihreitä kasveja, punaisia hedelmiä ja kasviksia. Kasviöljy tekee muovailuvasta todella pehmeää ja sitä on helppo lähteä muovailemaan. Kiva, että samalla, kun muovailee öljy tekee hyvää käsille. Huomasin, että käteni tulivat muovailun jälkeen sileämmiksi, hih. Muovailuvaha ei sisällä hajusteita tai parabeeneja, sen säilöntäaineet ovat hyväksyttyä elintarvikkeissa ja luonnonkosmetiikassa. Vaikka muovailuvaha on turvallista ja sitä voisi huoletta maistaa, niin sitä en kuitenkaan suosittele, sillä se ei maistu hyvältä. Täältä pääset näkemään kaikki erilaiset muovailuvahat ja -setit.

Myös Ailefon leimasimet ovat turvallisia. Varsi on puuta ja silikoniset leimasimet saa irroitettua ja hyvin pestyä, vaikkapa astianpesukoneessa. Kaikki osat ovat myrkyttömiä ja soveltuvat myös leivontaan. Täältä pääset näkemään kaikki erilaiset leimasimet.
Lisää tietoa Ailefosta ja sen jälleenmyyjistä Suomessa löydät täältä. Kiddexin löydät myös Facebookista ja Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡