tiistai 13. marraskuuta 2018

Sukhimatot - Käsintehtyjä villamattoja

Kaupallinen yhteistyö / Sukhi

Sukhi otti minuun yhteyttä ja totesin, että tähän yhteistyöhön minun on helppo tarttua, sillä tiesin heidän hyvistä arvoista ja turvallisista materiaaleista. Olin jo aiemmin Instagramissa ihastellut heidän kauniita käsintehtyjä villamattoja ja olin uteliaana tutustunut heidän valikoimaan.

Täytyy myöntää, että monia mattoja katsellessani meinasi iskeä valinnan vaikeus. Päädyin kuitenkin valitsemaan meille tämän ihanan, harmaan huopapallomaton, se on yksinkertaisen tyylikäs ja on värinsä ja kokonsa puolesta helppo sijoittaa meillä mihin vain. Se on kaunis yksityiskohta kodissamme ja tuo pehmeydellään sopivasti lämpöä. Mattoja on myynnissä monenlaisia, varmasti jokaiselle jotakin, sillä ne räätälöidään aina asiakkaan toiveen mukaisesti, matosta tulee siis juuri sellainen kuin haluat. Täältä pääsee näkemään kaikki ihanat huopapallomatot, niiden väri- ja kokovaihtoehdot. Meidän mattomme on Nepalissa valmistettu pyöreä, harmaa 70 cm nimeltään Aspru.

Meiltä löytyy pyöreä huopapallomatto, mutta sellaisen saa myös suorakulmaisena. Sukhilla on myynnissä huopapallomattojen lisäksi myös muita ihania mattoja mm: paimentolaismattojapalmikoituja mattojapunosmattojatilkkumattoja ja kivimattoja. Ihastuin myös noihin palmikoituihin mattoihin. Voi olla, että jonain päivänä kotiutan meille myös sellaisen, hih.
Minulla oli heti useampikin paikka minne halusin huopapallomattoa sovittaa. Se sopisi meillä makuuhuoneeseen, eteiseen, keittiöön ja ruokailutilaan, mutta lopulta totesin, että kaikista kivoin se on olohuoneessa. Olohuone on mielestäni kotimme kaunein huone, halusin tämän upean käsintehdyn maton näyttävälle paikalle.

Matto on minusta livenä vieläkin ihanampi, siinä on kaunis harmaan sävy ja matto on oikeasti todella pehmeä! En ihmettele, että myös tyttäreni ihastui mattoon. Hän kosketti sitä kädellään ja halusi heti se päälle istumaan "voi äiti, ihana pallomatto". Se on päässyt myös leikkeihin ja ollut mm. veneenä, hih. Matto on tosiaan ihanan tuntuinen paljaille varpaille ja jaloille, maton päällä on kiva istua tai jopa köllöttää, hih. Miehenikin totesi "tää matto on kyl tosi pehmee". Hauskaa, että tämä kaunis pyöreä matto ilahduttaa koko perhettä. Haluan pitää villamatostamme hyvää huolta ja siinä onnistun näillä ohjeilla.

Minulle on tärkeää tietää, missä tuotteet valmistetaan ja mitä materiaaleja niihin käytetään. Haluan turvallisia ja kestäviä tuotteita minulle ja lapsilleni. Minä tiedän mistä mattoni on tullut, miten se on valmistettu ja jopa kuka sen on tehnyt. Nimittäin aina kun Sukhimatto saadaan valmiiksi, käsityölainen kiinnittää siihen etiketin, jossa lukee hänen nimensä. Näin matontekijään voi halutessaan ottaa yhteyttä ja kiittää häntä ihanasta matosta, jonka tekemiseen on käytetty paljon aikaa.

Iso kiitos sinulle Sonu Gurung tästä ihanasta huopapallomatosta. Minusta on mukavaa, että pääsen näkemään kasvot kauniin mattoni takana. Sukhin sivuilta löytyy mattojen valmistajien nimet ja kuvat. Nepalilaisten huopamattojen valmistajat löydät täältä, Intialaisten villamattojen valmistajat  täältä ja Marokkolaisten Beni Ouarain mattojen valmistajat täältä. Tiedätkö sinä missä tai kuka mattosi on tehnyt? Haluan kertoa lisää Sukhista, heidän arvoistaan ja toimintatavastaan, koska arvostan niitä.

Onnellisia, käsintehtyjä mattoja
Sukhin tavoitteena on tarjota laadukkaita käsintehtyjä mattoja. Matot ovat edullisia työmäärään nähden, koska matot tehdään aina toiveesta ja tarpeesta. Sukhilla ei ole suuria varastoja, liiketiloja tai välittäjiä vaan Sukhi tekee yhteistyötä suoraan matontekijöiden kanssa, arvostaen käsityötä ja perinteitä. Täältä pääset näkemään kuvia ja lukemaan eroja aitojen, laadukkaiden käsityöläismattojen ja kiinakopioiden välillä.

Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Myös tarina mattojen takana on onnellinen, sillä Sukhi maksaa käsityöläisille, matontekijöille hyvää palkkaa ja takaa heille hyvät työolosuhteet Nepalissa, Marokossa, Intiassa ja Turkissa. Niissä maissa se ei ole kaikille itsestäänselvyys. Matontekijät saavat palkkaa, joka on 2-3 kertaa alueen keskiansiota enemmän. Sen takia heillä on mahdollisuus elää hyvää elämää, huolehtia perheistään ja heidän lapsillaan on mahdollisuus menestyä koulussa. Osa matontekijöistä työskentelee Sukhin työpajoilla ja osa kotonaan esimerkiksi jos samalla on hoidettavana lapsia, se on Sukhin ansiosta mahdollista. Täältä pääset näkemään videon kolmesta nepalilaisesta käsityöläisestä, syitä sille miksi työskentely Sukhilla on mahdollistanut heille paremman elämän. Samalla hyvin näkee sen miten iso työ mattojen eteen tehdään. 

Mattojen valmistus
Sukhin käsityöläiset käyttävät mattojen tekemiseen täysin myrkyttömiä materiaaleja, kuten puhdasta villaa, joka ei allergisoi. Esimerkiksi näiden ihanien huopapallomattojen käsinvalmistetut huopapallot ovat 100 % Uuden Seelannin villaa. Sukhilla väriaineet, joita matoissa käytetään ovat myrkyttömiä ja allergisoimattomia värejä. Matontekijät saavat Sukhilta kattavan koulutuksen työhönsä ja aina ennen valmiin maton lähettämistä he suorittavat yksityiskohtainen tarkastuksen, jotta he voivat olla varmoja siitä, että matto täyttää kaikki laatuvaatimukset. Maton tekemiseen menee noin 4-12 viikkoa, riipuen mm. maton koosta.
Huopapallomatto on ollut meillä testissä jo useamman viikon ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä mattoon! Tämän uuden maton myötä olohuoneesta tuli mielestäni vielä persoonallisemman näköinen ja se on ollut huoneeseen kaivattu yksityiskohta! Lisää tietoa Sukhista ja kaikista käsintehdyistä villamatoista pääset näkemään täältä. Sukhimatot löydät myös mm. Facebookista ja Instagramista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡