keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Marraskuu - Samaan aikaan synkkä ja ihana

Se on jännää, että en oikeasti taas muistanut miten pimeä kuukausi tämä marraskuu voikaan olla. Ensimmäiset pari viikkoa oli todella synkkää ja hämärää. Onneksi nyt kun pikkupakkaset tulivat niin on ollut vähän kirkkaampaa ja aurinkokin vähän näyttäytynyt. Valoisaa on muutaman tunnin ajan päivällä, jos on.


Tämä vauva-arki leikki-ikäisen kera väsyttää muutenkin, mutta kyllä tällä pimeydellä on osuutta asiaan. Voi, että miten odotan ja kaipaan lumien tuloa. Se toisi heti enemmän valoa tähän marraskuun pimeyteen.


Harmittaa, että silloin kun on niitä pimeitä, synkkiä päiviä, niin tuntuu siltä, että mitkään kuvat eivät tahdo onnistua tai tulla niin laadukkaiksi kuin haluaisin. Ja vaikka olisikin valoisia päiviä, niin aurinko laskee aikaisin ja pimeä tulee aika äkkiä. Valot päällä kuvista tulee herkästi keltaisia (vaikka ei meillä ole kovin keltaiset lamput olekaan), ilman valoja kuvat jää hämäriksi ja vähän suttuisiksi. Äh. No en anna sen kuitenkaan liiaksi haitata, sillä toki ikuistan näitä murusia joka tapauksessa ja kuvaan muutenkin minulle mielekkäitä juttuja mm. kotia. Pyrin kuvaamaan enemmän silloin kun on valoisaa, hih.


Jotta tämä ei menisi liian synkistelyksi, niin on tässä pimeydessä ollut jotain hyvääkin. Toisaalta, kun on pimeää ja hämärää on kiva hyggeillä, fiilistellä syksyä polttamalla kynttilöitä ja laittamalla koristeeksi ihania valoja. Pimeys voi olla myös kaunista, tunnelmallista ja romanttistakin, hih. Voi ja saa väsyttää, se ei haittaa. Voi katsella vilttiin kääriytyneenä tv-sarjoja ja elokuvia. Lukea lasten kanssa kirjoja, pitää jalassa lämpöisiä villasukkia, juoda kuppi kuumaa ja olla vaan. Olla rennosti ennen "joulukiireitä". Niin rennosti kuin vain tässä hässäkässä pystyy, eli valitettavasti loppujen lopuksi kuitenkin aika vähän, heh.


Marraskuu on meille pimeydestä huolimatta ihana, kiva ja merkityksellinen kuukausi, sillä loppukuusta juhlimme aina Helmin syntymää, hän täyttää kohta jo 4 vuotta ♡ Aiomme juhlia kivalla yksisarvis/poniteemalla! Marraskuu on merkityksellinen kuukausi myös Vilman kohdalla, sillä vuosi sitten (isänpäivänä) saimme tietää, että meille tulee vauva! Ja hän on jo nyt 4kk ikäinen. Marraskuu, niin täynnä ihania muistoja ♡


Toivottavasti teilläkin on kivoja juttuja ollut/tiedossa tämän pimeyden keskellä. Jos ei muuten, niin voi alkaa miettimään, suunnittelemaan ja fiilistelemään joulua. Se jos mikä tuo iloa arkeen. Vinkki! Kynttilät, kyntteliköt, tuikut, kauniit valot ja valosarjat tekevät kodin kauniiksi ja tunnelmalliseksi, suosittelen. ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡