maanantai 26. marraskuuta 2018

Helmi rakas, olet neljävuotias

Neljä vuotta sitten, vaikean synnytyksen jälkeen, siinä sinä olit: rakas ja ihana tyttöni. En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt mitään niin kaunista ja söpöä. Sinä olit terve ja hyvinvoiva, 10-tyttö, mutta äiti ei niinkään. Äitin piti toipua pitkästä ja rankasta rupeamasta, kiireellisestä isosta leikkauksesta. Me selvisimme ja nyt olet jo neljävuotias. En saanut sinua heti syliini, mutta sitten kun oli sen aika, niin olen pitänyt sinua sylissä, halitellut ja suukotellut niin paljon kuin vaan olen voinut. Olet minulle niin rakas ja tärkeä.


Olet kasvanut taitavaksi, empaattiseksi ja ihanaksi tytöksi. Kohtelet muita hyvin,  kaverit ovat kivoja, tykkäät hoivata siskoa ja olet eläinrakas. Leikit monenlaisilla leluilla mm. pehmoilla, poneilla, Ryhmä hau -hahmolla ja pokemoneilla. Kerhopäivät ovat viikon kohokohtia, tykkäät kutituksista ja on hauska riehua, tehdä temppuratoja ja heitellä palloa. On kiva leikkiä kauppaa, teekutsuja, piilosta ja tehdä erilaisia temppuja. Osaat laskea ainakin 10, tunnistat värit, tiedät koko nimesi. Tiedät myös sormien nimet, muodot ja kirjaimet kiinnostavat sinua, tunnistat ainakin H ja S kirjaimet, kysyt myös usein "mitä kello on?". Tykkäät laulaa ja tanssia, soittaa soittimilla, piirtää ja maalata. Innostut helposti ja tykkäät tehdä monenlaisia kivoja asioita. On hauskaa käydä puistossa, kiipeillä, keinua ja laskea liukumäkeä. Tykkäät rauhoittua syliin ja halia, on kiva köllötellä sohvalla viltin alla, katsella telkkua ja kirjoja. Lempparikirjojasi tällä hetkellä on Puppe- ja Muumi-kirjat, niitä myös luetaan aina iltasaduiksi. Luemme muitakin kirjoja, muovailemme ja teemme palapelejä. Se on hauskaa, että teet monenlaisia juttuja ja kiinnostuit tekemään ja kokeilemaan uusia, kivoja asioita.


Se on ihanaa, että kasvat monien rakkaiden ihmisten ympäröimänä. Sinua rakastetaan juuri sellaisena kuin olet ja olet hyvä ja ihana juuri tuollaisena, omana itsenäsi. Paljon onnea kulta, esikoiseni, minun rakas iso pieni tyttöni ♡


Meillä on ollut tapana antaa Helmille synttärilahja juhlapäivänä ja myös ihan oikeana synttäripäivänä. Tänään annoimme hänelle hauskan ja toiminnallisen tasapainolaudan, jonka avulla hän voi purkaa energiaa ja tehdä erilaisia temppuja. Ja niin kuin arvelinkin, lahja oli oikein mieleinen meidän vauhdikkaalle 4-vuotiaalle hih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡