torstai 27. joulukuuta 2018

Meidän Joulu

Meillä oli ihana, mutta aika vauhdikas joulu. Aattona meille tuli kyläilemään mamma ja pappa, Eno ja M-tätsy. Tehtiin ruokaa, syötiin ja herkuteltiin, juteltiin ja naurettiin. Katseltiin yhdessä jouluisia ohjelmia telkusta ja löhöiltiin.Joulupukki tuli käymään muorin kanssa. Helmi auttoi lahjojen jakamisessa. Vilmaa kiinnosti joulupukin kepissä kilisevät kulkuset. Myös muorin pehmeä villapaita kiinnosti ja Vilma piti muorin sormesta niin lujasti kiinni ettei irti meinannut päästää, hih. Vilma istui pukin sylissä, Helmi lauloi.


Availimme paketteja, lapset tutkivat ja tutustuivat uusiin ihaniin leluihin. Mamma ja pappa leikittivät tyttöjä. Eno ja M-tätsy auttoivat pakettien avaamisessa ja kokosivat ja ihastelivat Helmin kanssa leluja, enolla oli paljon hassuja nimiehdotuksia Helmin leluille ja yhden hän niistä hyväksyikin. Pehmoinen lintu sai nimekseen Veikko-lintu, hih. 


Illalla vielä mummi ja ukki sekä tyttöjen tädit tulivat meille, availtiin lisää paketteja ja vaihdettiin joulukuulumisia. Olipas se joulupukki hupsu, kun olikin vahingossa vienyt osan paketeista mummille ja ukille, hih. Helmi esitteli uusia lelujaan ja leikki kummitädin kanssa. Kivaa, että Vilmalla oli koko päiväksi sylittelijöitä.


Joulupäivänä söimme joulupuuroa ja Vilma maistoikin ensimmäisen kerran puuroa, hih. Menimme kyläilemään S-mammalle ja P-papalle (minun isovanhemmille). Sielläkin herkuteltiin ja leikittiin. Illalla kävimme vielä hautausmaalla viemässä kynttilöitä. Leikittiin uusilla kivoilla leluilla, ihasteltiin uusia ihania vaatteita ja kauniita tavaroita. Katsoimme jouluista elokuvaa. Tapaninpäivänäkin vielä herkuteltiin, silloin meillä tytöillä oli aikaa lepäillä, mutta valitettavasti isin kuitenkin piti silloin jo palata töihin.
Olo on niin kiitollinen ja onnellinen, mutta kaikesta touhottamisesta myös aika väsynyt. Silti tätä jouluista tunnelmaa fiilistelisi pidempäänkin. Parasta tässä joulussa on ollut yhdessä vietetty aika läheisten kanssa, lasten ilo ja riemu sekä lupa syödä runsaasti ja herkutella. ♡

Vilman tekemät piparit (äitin avustuksella)

Helmin tekemät piparit

Tämä joulu oli hyvin erityisen sillä tämä oli Vilman ensimmäinen joulu. Onneksi otin paljon ihania kuvia muistoksi.♡ Täältä pääsee kurkkaamaan miltä meidän joulu näytti viime vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡