Herkullista laskiaista!
Me emme tänään valitettavasti pääse pulkkamäkeen flunssan takia. Mutta onneksi laskiaiseen kuuluu mäenlaskun lisäksi myös herkuttelu laskiaispullilla. Tässä postauksessa onkin siis ohje Pekan tekemään helppoon ja herkulliseen laskiaispullakranssiin.
Laskiaispullakranssin ohje
Taikina:
2 1/2dl maitoa
25g hiivaa tai 1ps kuivahiivaa
1kananmuna
1dl sokeria
1/2rkl kardemummaa
3/4tlsuolaa
7dl vehnäjauhoja
100g voita tai margariinia
Voitelu
1 kananmuna
Pinnalle
Tomusokeria tai raesokeria
Täyte
Kermavaahtoa, mansikka/vadelma hilloa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota/sekoita siihen hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja sen jälkeen sulatettu rasva. Tee taikinasta tasainen ja annan sen kohota liinan alla.
Vaivaa taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa pötkö 10 osaan. Asettele 10-9 pullaa kranssiksi pellille, jätä hieman kohoamisvaraa. 1 pullan voit halutessasi laittaa kranssin keskelle. Kohota pullia pellillä ja peitä ne liinalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Halkaise pullakranssin pullat jäähtyneenä. Levitä pullien pohjalle hillo ja lisää hillon päälle kerma. Nosta laskiaispullien kannet päälle ja viimeistele kranssi tomusuokerilla.
Tätä ohjetta voi helposti soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Toki pullan väliin voi laittaa muutakin täytettä ja kranssin voi tehdä juuri sen kokoiseksi/näköiseksi kuin haluaa. Meidän laskiaiseen kuuluu laskiaispullat ja meidän laskiaispullien väliin kuuluu hillo ja kerma. Mukavaa laskiaista! Toivottavasti myös laskaistiistaina aurinko paistaisi ja pääsisimme silloin ulkoilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♡