sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Helppo ja herkullinen laskiaispullakranssi

Herkullista laskiaista!

Me emme tänään valitettavasti pääse pulkkamäkeen flunssan takia. Mutta onneksi laskiaiseen kuuluu mäenlaskun lisäksi myös herkuttelu laskiaispullilla. Tässä postauksessa onkin siis ohje Pekan tekemään helppoon ja herkulliseen laskiaispullakranssiin.


Laskiaispullakranssin ohje

Taikina:

2 1/2dl maitoa

25g hiivaa tai 1ps kuivahiivaa

1kananmuna

1dl sokeria

1/2rkl kardemummaa

3/4tlsuolaa

7dl vehnäjauhoja

100g voita tai margariinia

Voitelu

1 kananmuna

Pinnalle

Tomusokeria tai raesokeria 

Täyte

Kermavaahtoa, mansikka/vadelma hilloa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota/sekoita siihen hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja sen jälkeen sulatettu rasva. Tee taikinasta tasainen ja annan sen kohota liinan alla.

Vaivaa taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa pötkö 10 osaan. Asettele 10-9 pullaa kranssiksi pellille, jätä hieman kohoamisvaraa. 1 pullan voit halutessasi laittaa kranssin keskelle. Kohota pullia pellillä  ja peitä ne liinalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Halkaise pullakranssin pullat jäähtyneenä. Levitä pullien pohjalle hillo ja lisää hillon päälle kerma. Nosta laskiaispullien kannet päälle ja viimeistele kranssi tomusuokerilla.


Tätä ohjetta voi helposti soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Toki pullan väliin voi laittaa muutakin täytettä ja kranssin voi tehdä juuri sen kokoiseksi/näköiseksi kuin haluaa. Meidän laskiaiseen kuuluu laskiaispullat ja meidän laskiaispullien väliin kuuluu hillo ja kerma. Mukavaa laskiaista! Toivottavasti myös laskaistiistaina aurinko paistaisi ja pääsisimme silloin ulkoilemaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡