tiistai 19. maaliskuuta 2019

Hyvää tasa-arvon päivää

Hyvää Minna Canthin / Tasa-arvon päivää! Tänää tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä. Hän on liputuspäivänsä ansainnut tasa-arvon puolesta puhujana uranuurtajana. Hän ryhtyi myös sanoista tekoihin ja omalla toiminnallaan edisti naisten ja tyttöjen asemaa Suomessa. Hän oli aikansa supernainen ja on sitä vielä tänäkin päivänä. On hänen ja monien muiden suomalaisten supernaisten ansiota, että Suomessa nainen on vapaa tekemään mitä itse haluaa, kouluttautumaan, tekemään töitä ja vastaamaan omasta elämästään. Valitettavasti nämä asiat eivät toteudu kaikkialla maailmassa, joten tasa-arvon eteen täytyy tehdä vielä töitä.


Olen kiitollinen siitä, että itse naisena ja kahden tytön äitinä koen, että pystymme mihin vain haluamme, esteenä ei ole se, että olemme tyttöjä, vaan kyse on sitten ihan muista asioista, jos esteitä tulee vastaan. Minusta on ihanaa, että myös mieheni ajattelee ja toimii tasa-arvoisesti. Se on tärkeää, että olemme tyttärillemme roolimalleja, jotka aidosti uskovat ja tukevat heitä valinnoissaan ja kiinnostuksen kohteissaan. Kannustamme heitä olemaan juuri sellaisia kuin ovat ja tekemään asioita mistä he tulevat iloisiksi. 


Vaikka olen itse kotiäitinä ja opiskellut ns.naisvaltaisen alan olen tehnyt valintoja omasta halustani ja kiinnostuksestani, en siksi, että minua olisi johdateltu tai painostettu tekemään niin. Valinnan vapaus ja mahdollisuus toimia niin kuin itse haluaa on mahtavaa, voimme olla juuri sellaisia kuin olemme ja olemme hyviä juuri tälläisinä, jokainen on oman elämänsä supersankari.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡