maanantai 25. maaliskuuta 2019

Me herkutellaan vohveleilla melkein viikottain

Tiesitkö, että tänään 25.3 on herkullinen vohvelipäivä, jota erityisesti vietetään naapurimaassamme Ruotsissa. Pekka hemmottelee meitä tyttöjä melkein joka viikko vohveleilla, letuilla tai pannulla paistetuilla pannukakuilla. Vohvelit on helppo ja nopea herkku, joten siksipä juuri myös minä osaan ja tykkään niitä aina välillä tehdä, hih.


Vohvelit on kivoja aamu/väli/iltapalana, toki niistä voi halutessaan tehdä myös lounaan, päivällisen tai illallisenkin. Riippuu siitä mitä niiden päälle/väliin laitetaan. Vohveleista saa tehtyä monenlaisia versioita, mutta meidän suosikkeihin kuuluu herkkuvohvelit hillolla, marjoilla, kermalla/jäätelöllä. Tosin Helmin vohveleihin ei saa laittaa hilloa, hih. Vohvelit on ihana piristys arjessa ja ne kruunaavat myös juhlat!Vohvelit on kauniin näköisiä ja se on vain niin söpöä kun perinteisellä vohveliraudalla paistetuista vohveleista saa irroitettua sydämen muotoisia palasia! Vohveleita voi syödä käsin tai ottimilla ja ainakin meillä tyyli vaihtelee fiiliksen ja täytteiden mukaan. Meiltä löytyy tutun vohveliraudan lisäksi myös belgialainen vohvelirauta, joka tekee neliönmuotoisia vohveleita. Onkin hauska välillä vaihdella, että kummalla raudalla kokkailee.


Me syömme tosiaan vohveleita ympäri vuoden, mutta täytyy myöntää, että parhaimmalta ne maistuvat kesällä tuoreiden suomalaisten marjojen kera! ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡