maanantai 18. maaliskuuta 2019

Vilma 8kk

Kuun alussa meidän pikkuinen Vilma täytti 8kk. Yleensä olen tehnyt tämän kuukausipostauksen silloin, kun Vilmalla tulee kuukausi täyteen, mutta nyt poikkeuksellisesti kirjoitan tästä myöhemmin, kun neuvola-aika oli vasta tässä kuun loppupuoliskolla.


Vilma oppi ennen kahdeksaa kuukautta konttaamaan ja seisomaan tukea vasten (7kk). On hän jo muutamia askeleiltakin ottanut tuen varassa. Samana päivänä kun hänellä tuli 8 kk täyteen hänelle ilmestyi suuhun kolmas hammas, kahden nököttimen viereen ja nyt hänelle on ilmestynyt myös kaksi ylähammasta. Hänestä on tullut jo niin ison tytön näköinen ja oloinen.


Tuttuun tyyliin yöt ovat olleet vaihtelevia, ikuisia öitä ja valvomista mahtuu joukkoon, mutta yösyömiset ovat huomattavasti vähentyneet. On öitä, että hän syö maitoa 2 kertaa, on öitä että hän ei syö yöllä ollenkaan. Joskus on myös öitä, että syödään 2-3 tunnin välein, mutta monesti tutti riittää rauhoittamaan.


Meidän imetystaival päättyi nyt 8kk iässä. En ollut suunnitellut imetystä tai sen lopettamista sen kummemmin, tavoitteenani oli kuitenkin imettää 6kk ikään asti. Nyt kuitenkin kävi niin, että imetys tuli meillä päätökseen. Vilma ei enää niin paljoa välittänyt/malttanut olla rinalla ja niin kuin Helmin kohdalla myös nyt kuuntelin lasta ja hänen mieltymyksiään. Olen imettynyt, koska tiedän sen olevan hyväksi vauvalle, en siksi että olisin varsinaisesti pitänyt siitä, joten tavallaan olen helpottunut siitä, että ei tarvitse enää imettää. Läheisyyttä ja rakkautta voi osoittaa muutenkin.


Imetystaival päättyi, mutta korviketta hän syö edelleen 60-130ml riippuen tilanteesta. Ruuan kanssa harjoitellaan veden juomista nokkamukista. Vilma syö erilaisia soseita, nyt myös sellaisia, joissa on pieniä sattumia seassa, hih. Hän on välillä vieläkin maiskutellut maistelututtia, vaikka on jo harjoitellutkin sormiruokailua ja syönyt mm. kurkkua, banaania, naksuja, omenaa, päärynää, lettuja (sokerittomia, suolattomia).


Edellinen neuvolakerta oli kun Vilma täytti 6kk. Nyt 8kk ikäisenä hän on 69cm pitkä, painaa 9.500kg ja päänympärys on 44.5cm.  Terveydenhoitajan lisäksi myös lääkäri tutki Vilman. Kaikki on hyvin, Vilmaa ihasteltiin ja oltiin tyytyväisiä hänen kasvuun ja kehitykseen. 10kk neuvola on vapaaehtoinen ja näillä näkymin meiltä se tulee jäämään väliin (ellei tule huolia tai tarvetta mennä). He eivät nähneet käyntiä tarpeelliseksi, mutta jos olisimme halunneet niin käynti onnistuisi kyllä. Tällä hetkellä emme koe tarvetta, joten seuraava neuvola onkin vasta heinäkuussa, kun Vilma täyttää 1 vuotta.


Tämän vuoden puolella Vilman kehitys on ollut hurjaa, on ollut mielenkiintoista seurata kun hän oppii uusia asioita. Vuoden vaihtumisen jälkeen hän on oppinut ryömimään, konttaamaan, taputtamaan, vilkuttamaan, kiipeämään rappusia, seisomaan tuen varassa ja harjoitellut askeleiden ottamista tuettuna. Nyt jäädään odottamaan milloin hän lähtee tuen varassa kävelemään, kävelykärry odottaa jo tulevaa käyttäjäänsä, hih. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡