keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Ihana taapero

Meillä asustelee tällä hetkellä ihana ja suloinen taapero, joka on myös aika pippurinen ja uhmakas. Omaa tahtoa löytyy, mikä on mielestäni hyvä asia... tietyssä määrin. Ymmärrätte ehkä mitä tarkoitan, hih.


Taaperovaiheessa on omat haasteensa, jotkut päivät tuntuvat vaikeammilta, mutta mielestäni tämä aika on kuitenkin enemmän kivaa ja ihanaa. Tykkään siitä miten kivoja leikkejä meidän taapero leikkii, myös yhdessä siskon kanssa. Miten hän innostuu monista ehdottamistani asioista kuten vaikkapa askartelusta, muovailusta ja palapelien tekemisestä. Hänen silmänsä loistavat ihastellessaan vaikkapa kukkia, koruja tai isin tekemiä leipomuksia. "Vauu miten aanis utta", ooi miten hieno kou", "nam, tää on hyvää". Hänellä on kaunis hymy ja ihana kikattava nauru, mikä saa aina muutkin ympärillään hyvälle tuulelle. 

Se on ihanaa miten ylpeä ja innoissaan  hän on tekemistään ja osaamistaan asioista kuten siitä miten korkealle hän hyppää, minkälaisen maalauksen hän on tehnyt tai miten reippaasti hän on siivonnut (silloin kun sille päälle sattuu, hih). Miten hän esittää upeita tanssiesiyksiä ja muotinäytöksiä. Hän myös välillä iloisesti toteaa "Äiti katso, minä osaan", kun hän esimekiksi laittaa sukat, pikkuhousut tai saappaat jalkaan. 


Välillä vahinkojakin sattuu, siihen hän söpösti toteaa "ei haittaa" ja se on ihan totta. Hän myös osallistuu mielellään äitin kanssa siivoushommiin ja pyyhkii esimerkiksi omia sotkuja. Aika hauskaa! Siivoaminen on kivaa muuten, mutta imuri on liian äänekäs ja lelujen paikoilleen laittaminen on usein tylsää, heh. Touhutessa välillä sattuu ja tapahtuu, monesti jostain kuuluu "ei hattunu" (sattunut).

On kiva seurata miten hän kasvaa ja oppii koko ajan uutta. Katsoa hänen elämäniloa ja miten hän janoaa tietoa. Välillä ällistyn siitä miten paljon hän jo tietääkin erilaisia asioita. Esimerkiksi hän tunnistaa hienosti  värit, monia eläimiä, erikoisempiakin ja osaa laskea ainakin kymmeneen, osaa hän jo vähän aakkosiakin. Välillä hän puhuu esim avaruudesta, merenelävistä ja vuodenajoista. Vau!


Taaperovaiheessa on monia kivoja juttuja, mutta parasta on rakkaus mitä hän osoittaa suukottamalla, haleilla, silityksillä ja haluamalla istua sylissä tai kainalossa, ihan lähellä. Sanomalla "minä tykkään hinutta" (sinusta), äiti olet minun akas (rakas)" toivottamalla joka ilta "hyvää yötä". Toistamalla sanaa äiti ja isi.

Olen niin kiitollinen siitä, että hän on sulostuttamassa ja ilostuttamassa elämäämme. Meidän ihana taapero. Kasva kulta, mutta älä pidä kiirettä. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡