tiistai 25. toukokuuta 2021

Marimekko 70 vuotta

Marimekko täytti viime viikolla 70 vuotta. Huikeaa, paljon onnea! Meiltä löytyy monia Marimekon tuotteita: astioita, vaatteita, tekstiilejä, lautasliinoja, laukkuja, pussukoita... Marimekko on kulkenut jo pitkään mukana matkassani. Yksinkertaisen tyylikkäät ajattomat tuotteet, kivat mielenkiintoiset kuosit ja suomalainen design viehättää. 


Varsinkin mustavalkoiset ja vaaleat Marimekon kuosit ovat lähellä sydäntäni, kuten Räsymatto, Kuusikossa, Unikko, Bottna, Lumimarja, Siirtolapuutarha, Tasa-raita...


Löytyy meiltä muutamia värikkäitäkäkin Marimekon tuotteita kuten minun punainen Unikko paita, lastenvaatteita, Kukkameri ja Mansikka tyynyliinat, sininen Unikko purkki, vihreät Räsymatto mukit sekä Ketunmarja muki. Sille pitäisi jostain löytyä pari, meillä nimittäin näitä muita mukeja löytyy aina 2kpl samaa kuosia olevia.


Minusta on hauska yhdistellä erilaisia Marimekon kuoseja keskenään esimerkiksi sohvalla, sängyssä tai kattauksissa. 

Minulla on monia Marimekko haaveita, mutta kotiäidin budjetti on rajallinen ja siksi harvoin pystyn hemmotella itseäni uusilla astioilla, vaatteilla tai tekstiileillä. Haaveilen Marimekon Urna, Ming ja Flower maljakoista. Pussilakanoista, Räsymatto pöytäliinasta ja jostain kivasta vaihtopäällisestä meidän ihanaan Puffiin. Olisi ihana ostaa kankaita ja ommella niistä tyynyliinoja, huiveja, rusettiponnareita, donitseja ja hiuspantoja. Haluaisin kerryttää astiakokoelmaani, ostaa leikkuulaudan ja tarjottimen, haaveilen myös Sukat makkaralla laseista.
Haaveilen uusista Marimekon mekoista/tunikoista. Ne tuppaavat vain yleensä olemaan liian kalliita minulle. Onneksi minulla on välillä käynyt hyvä tuuri ja olen löytänyt niitä vähän edullisemmin alennuksesta. Minulta löytyy muutama mekko kuoseissa Unikko, Kivet ja Kannas. Lisäksi punainen Unikko paita. Haluaisin joskus ostaa Marimekon tennarit. Olisi mahtavaa löytää myös esim. käytettynä kohtuu hintaan Unikko farkkutakki. 


Minulla on ollut jo vuosia jokin hulluus astioihin, tyynyliinoihin  ja suomalaiseen designiin. Muumiastioiden lisäksi tässä vuosien varrella meille on kerääntynyt myös monenlaisia Marimekon astioita. Marimekkoa en kuitenkaan osta niin suurella intohimolla kuin Muumeja, vain niitä mistä todella pidän. En siis koe itseäni Marimekko keräilijäksi, vaikka meiltä löytyykin  aikamoinen kokoelma Marimekkoa, heh. Tässä postauksessa näkyy vain osa meidän Marimekko ihanuuksista, koska en jaksanut niitä kaikkia alkaa kuvailemaan, heh. 


Onneksi aina saa haaveilla eikä se maksa mitään, hih. Kivaa, että minulla on jo monenlaisia kauniita astioita ja tekstiitejä mitä ihastella, mitkä tuovat iloa arkeen ja juhlaan. I ♡ Marimekko. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡