sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Meidän vappuviikonloppu

Meillä oli tosi kiva vappuviikonloppu! Esikoisella oli eskarissa torstaina ja perjantaina vappujuhlat, siellä oli paljon kivaa tekemistä ja sai pukeutua, H tiesi heti että haluaa pukeutua yksisarviseksi. V halusi kotona pukeutua ballerinaksi. Pekalla oli vapaata, joten kun viikonloppu alkoi, niin tällä kertaa suuntasimme viettämään vappua mökille mamman ja papan kanssa. 


Vappuaattona oli aurinkoista, mutta aika viileää. Tytöistä oli hauskaa leikkiä mökillä hiekkalaatikolla, ihmetellä vappuhyrrien pyörimistä ja huiskuttaa vappuhuiskuilla. Grillasimme ja saunoimme. Herkuttelimme mm. munkeilla, marjoilla, simalla ja limpparilla.

Vappupäivänä oli myös viileä sää, välillä aurinko paistoi, välillä satoi räntää. Söimme tippaleipiä ja grilliruokaa, jälkkäriksi jäätelöä, nam. Pelasimme lautapelejä, katsoimme elokuvaa, saunoimme ja lilluimme paljussa. Tytöistä oli hauskaa koristella mamman ja papan kanssa ulkona vappukuusi, hih. 


Meillä oli vappupallot mukana mökillä, sain meidän eskarilaisesta ihanan vappukuvan, mutta meidän 2v uhmis ei tällä kertaa suostunut kuvattavaksi, heh. 


Oli kiva viettää vappua mökillä, tehdä jotain arjesta poikkeavaa erilaisissa maisemissa. Harmittaa vain, että minulla mökillä olo oli pitkälti pelkkää lepäilyä, koska liitoskivut vaivaavat. Mökillä on kuitenkin aina kivaa, siellä sielu lepää. Onneksi myös vanhempani olivat mökillä, niin Pekka ei joutunut yksinään tekemään kaikkia mökkiaskareita. 


Vaikka oli kivaa ja spessua viettää vappua mökillä, niin kieltämättä se oli vähän outoa, kun kotia ei tällä kertaa koristeltu vappua varten. Meillä on nimittäin tapana juhlia isosti kaikkia juhlia, myös vappua ja siihen kuuluu kodin koristeleminen. Se olisi kuitenkin tällä kertaa ollut turhaa, koska emme viettäneet vappua kotona ja siksi emme koristelleet. Ehkä ensi vuonna sitten?

Onneksi meillä oli muita vappuperinteitä mitkä toteutuivat. Mm. Pekka paistoi munkkeja, äitini teki simaa, tytöt saivat vappupallot mammalta ja mummilta. Vappupallot on tytölle tärkeitä, hauska perinne. Niistä on ollut paljon iloa. 


Perjantai ja lauantai vietettiin mökillä. Sunnuntaina olikin todella kiva ja ikimuistoinen päivä, kun meidän rakas kummipoika kastettiin ja hän sai nimen. Se oli ehdottomasti vappuviikonloppumme kohokohta. Pääsimme viikonloppuna todistamaan myös toista ihanaa hetkeä. 


Kotona tytöt ulkoilivat Pekan kanssa, leikkivät leikkimökissä ja pomppivat trampoliinilla. Vielä sunnuntai-iltanakin Pekka innostui grillaamaan. Haha! Vappuna tuli syötyä kyllä paljon herkullista grilliruokaa. Vaikka viikonloppuna oli monenlaista tekemistä, niin ehdimme myös rentoutumaan. Minulle kyllä viikonloppu ja juhlat ottivat vähän koville, huominen meneekin varmaan sitten täysin vaakatasossa. 


Ihana aloittaa toukokuu. Tämä on viimeinen kokonainen raskauskuukausi. Hurjaa ajatella miten vähän raskautta on enää jäljellä, tosiaan jos loppuraskaus sujuu hyvin, muutaman viikon päästä meillä on vauva sylissämme. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡