maanantai 31. toukokuuta 2021

Toukokuun kivoimpia juttuja

Toukokuussa olemme nauttineet kukkivasta luonnosta, vihreydestä vehreydestä. Harmi, että tässä kuussa on ollut aika koleaa ja sateistakin, vielä emme oikeastaan ole päässeet nauttimaan kovin kesäisistä keleistä. Tytöistä on ollut hauska leikkiä hiekkalaatikolla, leikkimökissä ja pomppia trampalla. Piirtää katuliiduilla, puhaltaa saippuakuplia ja potkutella potkulaudalla&potkupyörällä. Tytöt ovat tehneet isin kanssa kivoja pyöräretkiä ja käyneet monissa leikkipuistoissa. H sai tulevasta koulustaan tietopaketin kotiin mikä sisälsi mm. lukujärjestyksen. Nyt se on todellista ja asia konkretisoituu, meillä on syksyllä koululainen. Olemme valmistautuneet vauvan tuloon, kotona kaikki on valmiina häntä odottamassa. Toukokuussa oli useampi neuvolapäivä, kaikki on vaikuttanut olevan hyvin vauvalla sekä minulla, vaikka verenpaineet on vähän koholla, liitoskivut ja närästys vaivaavat. Ei enää kauaa niin hän on täällä. ♡ Toukokuussa tapahtui monenlaista, mitkä olivat niitä toukokuun kivoimpia juttuja? 


Vappu
Vappuna oli kiva hassutella ja herkutella. Pekka paistoi perinteisesti munkkeja ja äitini valmisti simaa. Tytöt saivat vappupallot mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta. Tällä kertaa emme kotona kauheasti koristelleet, koska vietimme vappua mökillä. Oli kiva saunoa ja ulkoilla, lillua paljussa (se oli minulle ensimmäinen kerta).


Äitienpäivä
Äitienpäivänä heräsin haleihin ja suukkoihin, minulle oli tehty herkkuaamupala, sain ihania kortteja, lahjoja ja kukkia. Onnittelimme myös mm. mammaa ja mummia, askartelimme kortit ja hauskat eläinkukkaruukut. Äitienpäivä on minulle aina yksi toukokuun kohokohdista, ihana päivä mikä nostaa minulla tunteet pintaan. Olen niin kiitollinen siitä, että saan olla äiti. 


Kummipojan ristiäiset
Tämä oli minulle hyvin merkityksellinen päivä, kun meistä tuli Pekan kanssa kummeja ihanalle pienelle pojalle. Samalla todistimme toista ihanaa hetkeä, kun juhlimme myös vauvan vanhempia. Minulle kummina oleminen on tärkeä kunniatehtävä. Haluan olla mukana kummilapsen elämässä ja tietää mitä hänelle kuuluu, vaikka he asustelevatkin toisella paikkakunnalla. 


Saimme tietää milloin poikamme syntyy
Meillä oli aika äippäpolilla, vauvan vointi tutkittiin ja saimme kuulla sektiopäivän, milloin vauvamme syntyy. Se oli ihanaa ja jännittävää, myös helpottavaa. Tyttöjen hoitokuviot oli helpompi sopia, kun tarkka päivä tiedossa. Pian meillä on vauva sylissämme, odotamme kovasti meidän "masuvauvaa", ihanaa pientä poikaa, sitä että pääsemme näkemään hänet.


Yllätysvauvajuhlat
Olin niin iloinen, onnellinen ja hämilläni, kun minut yllätettiin ihanilla vauvajuhlilla. Päivä oli aurinkoinen ja kesäinen, juhlat olivat juuri sellaiset kuin olisin halunnutkin. Mukavaa yhdessäoloa kivalla porukalla. Herkullisia ruokia, kauniita koristeita ja kukkia sekä upea vaippakakku. Olo on niin kiitollinen ja onnellinen siitä, että elämässäni on ihmisiä, jotka halusivat ilahduttaa minua näin. Tiedän että he olivat nähneet paljon aikaa ja vaivaa vuokseni, arvostan sitä todella. Kiitos vielä ihanat P & T + kaikki juhliin osallistuneet ♡


Tyttöjen nimpparit
Toukokuussa sattuu olemaan meidän molempien tyttöjen nimipäivät. Juhlimme pienesti isovanhempien kanssa. H toivoi omiin nimpparijuhliinsa hiledonitseja ja hilepipareita, V omiin juhliinsa marjakermakakkua. Tietenkin isi toteutti tyttäriensä toiveet, hih. 


Me tykkäämme viettää ja juhlia myös nimipäiviä. Se tuo kivaa vaihtelua arkeen, on hauska herkutella ja mukavaa viettää aikaa sukulaisten kanssa. Se on lapsille tärkeää. Uskon, että heille jää nimipäivien viettämisestä kivoja lapsuusmuistoja.


Upea kukkiva luonto
Olen nauttinut todella paljon siitä, kun luonto on kunnolla herännyt eloon talven jälkeen, puihin on tullut lehtiä ja kukat ovat alkaneet kukkimaan. Niin kaunista ja piristävää!


Tyttöjen viikonloppu
Isi oli poikien kanssa juhlimassa kaverin polttareita, me tytöt kutsuimme S-kummin meille yökyläilemään ja auttamaan minua tyttöjen hoidossa. Oli mukava viettää tyttöjen laatuaikaa ennen vauvan syntymää. Katsoimme elokuvaa ja euroviisuja, pelasimme lautapelejä, ulkoilimme ja herkuttelimme.  Rehellisesti sanottuna en olisi ehkä näin loppuraskaudessa uskaltanut olla yksin kotona koko viikonloppua, vaikka olinkin aika varma siitä, että ei synnytys silloin käynnisty, eikä käynnistynytkään. Tytöistä oli hauskaa viettää laatuaikaa kummin kanssa.  


Pekalla alkoi kesäloma 
Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Pekalla alkoi kolmen viikon kesäloma, ihanaa! Hän on jo hemmotellut meitä tyttöjä paistamalla lettuja, tekemällä hamppareita ja grillaamalla, nam. Kävimme liikennepuistossa ja ihastelemassa kukkivia puita Kymijoen rannalla Kuusankoskella. Ehdimme nyt yhdessä, rauhassa valmistautua vauvan tuloon ja minä saan lepäiltyä enemmän, liitoskipujen takia arki on nimittäin ollut pitkään aika hankalaa. Toivotaan hyviä kelejä, että ehdimme myös vähän nauttia lomasta ennen leikkausta ja vauvan tuloa. Silloin meillä ja varsinkin Pekalla on kädet varmaan aika täynnä työtä heh ja saatamme olla myös aika väsyneitä totutellessamme uudenlaiseen arkeen kolmen lapsen vanhempina.


Toukokuussa innostuin tekemään monenlaisia postauksia. Osaa en ehtiny edes julkaisemaan. Luonnoksissa on kirjoituksia kuvia vaille valmiina, eli kesäkuussakin on luvassa useampia postauksia, hih. Tässä alla vielä linkit kaikkiin toukokuun postauksiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡