torstai 27. toukokuuta 2021

Onko supistellut?

Onko supistellut? Onko tullut harjoitussupistuksia? Tätä on kysytty monta kertaa neuvolassa, niin myös sairaalassa ja aina vastaukseni on sama. "En tiedä,  en usko." Siitä olen varma että kahden aiemman raskauden kohdalla minua ei ole supistellut. Sen vuoksi ajattelen, ettei niin tapahtuisi nytkään. Vaikka minulla on nyt ollut erilaisia tuntemuksia kuin aiemmissa raskauksista. Oletan vain, että nämä tuntemukset on vauvan mylläämistä, muljuamista ja liitoskipuja.


Olen kuullut monta kertaa lauseen, että kohtu menee supistaessa kovaksi ja kyllä tietäisin jos näin olisi tapahtunut. Silti välillä stressaan ja mietin, mitä jos en tiedä, mitä jos en tajua? No terkkari on minua joka tapauksessa lohduttanut, että aikakin kipeät synnytykseen liittyvät supistukset eivät voisi jäädä huomaamatta. 


Minulla ei ole ollut mitään merkkejä yhdenkään raskauden kohdalla, että vauva sieltä itsestään tulisi. Lääkäri pitää sitä myös nyt kolmannenkin kerran kohdallani epätodennäköisenä. Silti nyt loppua kohti pelkään jos tällä kertaa synnytys käynnistyisikin. Meiltä sairaalaan on n. 50km matka. Vauva ei todennäköisesti mahtuisi normaalisti syntymään, joten siksi ajatus synnytyksen spontaanista käynnistymisestä pelottaa minua. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ei se ihan yht'äkkiä tapahdu. Ainakin tuttuja kenen synnytystarinoita tiedän, niin kyllä heillä on ollut selkeitä merkkejä synnytyksen käynnistymisestä ennen kuin vauva on sieltä päättänyt tulla, esim on tullut harjoitussupistuksia, vauva on selkeästi laskeutunut, limatulppa irronnut ja/tai lapsivedet menneet yms. 


Pakko kai tälläisissä asioissa on luottaa omaan intuitioon, tuntemuksiin ja vaistoihin. Kuunnella kehoa ja ammattilaisia. Luottaa siihen, että loppuraskaus sujuu hyvin, että vauva pysyy sisälläni sektiopäivään asti, siihen ei onneksi ole enää kauaa. Tiedän, että todennäköisesti olen miettinyt ja stressannut ihan turhaan, mutta koskaan ei voi olla varma ennen kuin on varma. Tiedättehän? Tuntuu, että tämä on pitkään  sisälläni pyörinyt asia mikä täytyy saada ulos. Minua helpottaa, kun pääsen purkamaan ajatuksiani sanomaan ajatuksiani ääneen, on se sitten typerää tai ei. Tältä minusta kuitenkin on tuntunut ja tälläisiä asioita olen pyöritellyt, enkä usko olevani ainoa. Kyllä se tosiaan on mahdollista, että ei kolmannenkaan raskauden kohdalla tiedä miltä harjoitussupistukset tuntuvat eikä välttämättä tunnista synnytyksen lähestymiseen viittaavia merkkejä. Tsemppiä muillekin samojen ajatusten kanssa painiville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡