lauantai 28. huhtikuuta 2018

Äitiyspakkaus vai raha?

Äitiysavustuksen saa joko pakkauksena tai rahana. Avustusta voi hakea kun raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää, noin viisi kuukautta. Äitiyspakkaus vai raha, kummasta me tehtiin hakemus? Minusta suomalainen äitiyspakkaus on nerokas keksintö, Suomessa yksi hienoimmista asioista ja perinteistä.


Me halusimme ehdottomasti myös tälle meidän pienelle ihmeelle oman äitiyspakkauksen. Miksi? Näen tämän ajatuksen ja historian pakkauksesta merkittävänä ja haluan olla jatkamassa tätä perinnettä. Pakkaus sisältää niin monia tarvittavia juttuja vauvaa varten. Nyt ei tarvitse olla miettimässä mitä kaikkea vauvalta vielä puuttuu, koska ne tulevat pakkauksen mukana. Nimittäin meillä ei ole enää kaikkia tarvikkeita Helmin jäljiltä tallella.


Minulle äitiyspakkauksessa on enemmän fiilistä kuin rahasummassa tilillä. Minulla äitiyspakkauksen odottaminen on yksi raskauden kohokohdista mitä odotan innolla. Odotan sitä, että pääsen tutkimaan ja hypistelemään mitä kaikkea pakkauksesta löytyy. Tällä kertaa meille tähän äitiyspakkauksen odottamiseen jännitystä tuo se, kun meillä on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa, tuleeko meille vuoden 2017 pakkaus vai vuoden 2018 pakkaus.

Rv 29+4

Mielestäni molemmat pakkaukset ovat yhtä kivoja sisällöltään, joten minulle ei ole väliä kumpi pakkaus tulee. Ainahan sitä toivoo, että voisi molemmista pakkauksista ottaa ne parhaimmat palat, mutta tietenkään näin ei ole. Pakkaus ei voi kokonaisuudessaan varmaan koskaan kaikkia täysin miellyttää, mutta mielestäni kummassakin pakkauksessa on omalla tavallaan kivoja juttuja ja kauniita vaatteita.
Mutta laatikon ulkomuodon perusteella toivon, että saisimme vielä vuoden 2017 pakkauksen. Mielestäni uusi laatikko on liian räikeä ja sekamelska. Olemme säästäneet Helmin äitiyspakkauslaatikon mihin olemme säilöneet Helmin vauvamuistoja ja meillä on tarkoitus säästää myös tulevan heinäkuisen äitiyspakkauslaatikko. Mielestäni 2017 pakkauksen laatikko on kauniimpi ja siihen olisi kivempi säilöä tavaroita.

Ehkä tämä äitiyspakkauksen fanittaminen tulee osittain kotoa, sillä meillä äitiyspakkausta on aina arvostettu. Siitä on paljon puhuttu niin vanhempien kuin isovanhempienkin kanssa. Sekä minulla että veljelläni on ollut omat äitiyspakkaukset 90-luvulla ja on ollut hauska myöhemmin äidin kanssa muistella ja vertailla mitä kaikkea pakkaukset pitivät sisällään. Ja mitä pakkauksesta on säästetty tai säilynyt, hih. Mukavaa, että joskus voin muistella omien tyttärieni kanssa minkälaiset äitiyspakkaukset heillä on ollut ja mitkä tavarat/vaatteet olivat paljon käytössä, mitä pakkauksesta on säilynyt. ♡

Kerron teille myöhemmin kumpi pakkaus tuli ja mitä kaikkea ihanaa pakkaus pitää sisällään ja myös mitkä eivät olleet omaa silmää miellyttäviä juttuja. Mitä Helmi tuumaa tulevan pikkusiskon äitiyspakkauksesta ja mitä mieltä Pekka siitä on? Palaan asiaan toukokuussa. Mukavaa viikonloppua ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡