lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lapsimessut 2018

Lapsimessut on minulle yksi vuoden kokohokohdista, tapahtuma mitä odotan suurella mielenkiinnolla. Laskin päiviä messujen alkamiseen ja jo etukäteen tutustuin näytteilleasettajiin ja ohjelmaan. Odotin, että pääsen tekemään ihania ostoksia Helmille ja pienelle ihmeelle. Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Lapsimessujen kanssa, kerron messukokemuksistamme, mitä ostoksia teimme ja mikä Helmiä messuilla kiinnosti, mikä fiilis messuista jäi. Jos et ole vielä käynyt Lapsimessuilla, niin messuilemaan ehtii vielä tänään lauantaina 9-18 ja huomenna sunnuntaina 9-17 Helsingin messukeskuksessa.

Menin messuille perheeni kanssa, mietin kun olen jo raskauden viimeisellä kolmanneksella, että miten jaksan messuilla, jännitin myös sitä kun tiesin että messuilla tulee olemaan paljon ihmisiä, mielessä pyöri myös se, miten tuon uhmaikäisen kanssa tälläinen reissu sujuu, varsinkin kun päätimme lähteä messuilemaan ilman rattaita. Aluksi perille päästyämme mietin, että apua onpa paljon porukkaa ja tuntui, että iski pieni valinnan vaikeus, minne menemme ensin. Lähdimme kuitenkin vaan rennosti kiertelemään ja melko pian jännitys helpotti.


Millä osastoilla teimme hankintoja?

Olin etukäteen ajatellut mitä lastenvaatteita haluaisin messuilta ostaa, mutta tällä kertaa harmikseni huomasin, että kaikkea ei ollut tai ei ollut enää saatavilla. Suurin osa vaatteista mitä olin etukäteen ajatellut vauvalle ostaa jäi hankkimatta, koska niitä ei ollutkaan. Onneksi löysin Helmille ne vaatteet mitä olin etukäteen ajatellutkin. Vauvalle ostin kauniin mustavalkoisen Yo Zen:n mekon. Helmille ostin Kaikolta mustan pitkähihaisen ja vaaleanpunaisen lyhythihaisen cross paidan. For Minis and Mommies osastolta puolestaan tarttui mukaan ihana pompulakuosinen t-paita Helmille ja vauvalle Nature Bubzin risti purulelu.


Messuilla olisi ollut paljon muitakin ihania vaatteita mitä olisin voinut Helmille ostaa, mutta tein jo etukäteen tietoisen valinnan siitä mitä Helmi tarvitsee, en ostanut mitään vaatetta ns. turhaan, vain sen takia että ne ovat kauniita ja kivoja. Vaatteet ja asusteet  mitä en vauvalle messuilta löytänyt, niin ajattelin tilata ne joku päivä yritysten verkkokaupasta, mm. Ominilta housut, Gugguulta pari bodya ja Valkamalta pikkuinen rusettipanta.


Minulla oli Kiddex:n osastolle ostoslista valmiina muutamista PlanToysin ja Hevean tuotteista. Osastolle oli kiva tulla kun sai heti lämpimän vastaanoton ja iloiset tervehdykset. Halusin kotiuttaa meille lisää PlanToysin kumipuuleluja, mistä sekä minä, että Helmi olemme todella paljon tykänneet. Osastolla oli ihana leikkipaikka, jossa Helmi viihtyi hyvin ja siellä syntyikin kivat leikit. Ostin Helmille musiikkileluja: haitarin ja pöllökastanjetin. Se oli minulle ihana yllätys, kun Kiddex ehdotti minulle ennen messuja yhteistyötä ja sain heidän osastoltaan mukaani ihanan Luman pussukan missä oli Hevean luonnonkumisia leluja ja tarvikkeita Helmille ja pienelle ihmeelle. Näistä Hevean tuotteista on tulossa myöhemmin blogiin oma postaus.


Minulla tarttui kotiinviemisiksi myös ihania LukLabelin tuotteita, mm. suloinen pandajuliste. Osastolla oli niin kiva fiilis, tuli heti tervetullut olo, meillä oli osastolla mukava juttutuokio, hih. Tuli oikeasti sellainen olo, että olen asiakkaana tärkeä ja merkityksellinen.


Messuilla jaetaan ilmaisia BabyBoxeja ja BabyBageja, johon olin itse jo tutustunut ennen messuja Lastentervikkeen sivuilla. Riitti, että rekisteröityi, niin pakkauksen sai mukaansa. BabyBoxissa oli vaikka mitä tarpeellisia tarvikkeita vauvalle mm. vaippoja, kosteuspyyhkeitä, tuttipullo ja meitä vanhempia ajatellen Viaplayn lahjakortti.Mikä Helmiä kiinnosti messuilla?

Helmi halusi mennä katsomaan kivoja pienoismalleja junista, laivoista ja autoista, näytillä oli myös hienoja legorakennelmia, Helmi sai muistoksi pienen legohahmon. Helmiä kiinnosti myös tänä vuonna Muumimaailman osastolta löytyvä muumitalo, Kiddexin leikkipaikka ja bObles leikkialue, jossa oli tänä vuonna lisäksi kivoja pomppupupuja. Näimme kivan satuhahmokulkueen, jossa oli mm. Puppe-koira, mikä kiinnosti Helmiä todella paljon. Oli kiva katsoa satuhahmojen kokoontuminen Vekarat-lavalla ja mennä yhteiskuvaan Pupen kanssa, siitä jäi Helmille kiva muisto. Helmi osallistui myös hauskaan onnenpyörä peliin ja voitti sieltä pienen discopallo avaimenperän, hih. Kävimme myös tervehtimässä Arksien väkeä ja katsomassa ihania eläinhaalareita ja pupuhuppareita. Helmi oli niin suloinen pieni kettu, hih. 


Olin etukäteen ajatellut, että kierrän kaikki osastot läpi ja, että minulla olisi enemmän aikaa viipyä osastoilla, mutta toisaalta kuten arvata saattaa meno oli tuon meidän kolmevuotiaan kanssa aika vauhdikasta, paikasta toiseen juoksemista, enkä valitettavasti ehtinyt käydä kaikilla osastoilla. Ajattelin, että ensi vuonna olisi kiva mennä messuille aikuisten kesken, sitten saisimme rauhassa kierrellä ja tutkia mitä kaikkea ihanaa Lapsimessuilta löytyy, saisin rauhassa tehdä ostoksia ja jutella ihmisten kanssa ilman kiirettä. Vaikka pientä väsymystä ja kiukkua oli meidän neidillä havaittavissa, emmekä olleet messuilla niin kauan mitä olin etukäteen ajatellut, niin kuitenkin meillä kaikilla oli kivaa messuilla. Helmin mielestä hauskinta oli Puppe-koiran tapaaminen, kivat leikit ja uudet lelut. Vaikka meno oli vauhdikasta eikä osasoilla ehtinyt niin kauan viipymään, tein silti monenlaisia kivoja löytöjä, hih. Yllätyin siitä miten hyvin jaksoin, vaikka tämä masu on jo aikamoinen, hih.

www.lapsimessut.messukeskus.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡