lauantai 15. syyskuuta 2018

Diy leikkimatto

Kuten aiemmin kirjoittelinkin, niin olen ommellut vauvalle kauniin leikkimaton. Tässä postauksessa kerron miten sen tein ja miten monipuolinen tämä leikkimatto loppujen lopuksi onkaan!


Tosiaan halusin tehdä Vilmalle kauniin leikkimaton, sellaisen yksinkertaisen tyylikkään, meidän kotiin sopivan. Ompelin sellaisen lempparikuoseistani Marimekon Räsymatto- ja Vimman mustavalkoisesta lettikankaasta. Halusin tehdä siitä kaksipuoleisen, että voi vaihdella fiiliksen mukaan kumpi puoli on näkyvillä.Ostimme Ikeasta pienen lastenpeiton, Marimekolta 1m kankaan ja Vimmalta 1m kankaan. Leikkasin kankaat sopivan kokoiseksi ja sitten vain ompelin kankaat kiinni peittoon. Täytyy myöntää, että tehtävä oli tällaiselle amatöörille vaikeampi kuin kuvittelin, yksi neulakin katkesi, mutta sain sen lopulta valmiiksi. Tulos ei ole täydellinen, mutta taitoihini nähden ylitin itseni ja mielestäni leikkimatosta tuli upea!

Vilmasta on ollut hauska köllöttää viltillä ja katsella Helmin kivoja leikkejä. Helmi puolestaan on tykännyt köllötellä viltin päällä ja katsella telkkaria. Halusin tehdä leikkimatosta tarpeeksi suuren, että siskokset voivat köllötellä ja leikkiä sen päällä yhdessä. Se on myös kiva ominaisuus sitten kun vauva lähtee liikkeelle. Mikä parasta tämä ei ole pelkästään vauvan leikkimatto, se sopii myös sisustusviltiksi, lastensängyn/pinnasängyn päiväpeitoksi, ohueksi patjaksi, pehmusteeksi tai ihan vain peitoksi. Ja koska kuosi ei ole liian lapsenomainen niin tämä on varmasti pitkäikäinen.Minusta on ollut niin ihanaa, kun Helmi ja Vilma köllöttelevät viltin päällä yhdessä. Helmikin on moneen kertaan kehunut "äiti sinä teit hienon peiton", hih. Kiva, että tekemäni leikkimatto viihdyttää myös isosiskoa. Hauskaa, että minäkin mahdun heidän kanssa sen päälle istuskelemaan ja leikkimään. Tämä leikkimatto mahtuu helposti pesukoneeseen ja on helppo pitää puhtaana. Olen niin ylpeä itsestäni kun osasin tehdä näin kauniin leikkimaton. Saa nähdä mitä seuraavaksi keksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡