keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Meidän vauva on jo 10 viikon ikäinen

Meidän ihana pieni vauva on jo 10 viikon ikäinen. Eilen tosiaan tuli 10 viikkoa mittariin, äiti ja isi ovat kokeneet paljon rakkautta, onnea, iloa, toipumista, valvomista, väsymystä, hytkyttelyä, sylittelyä, leikittämistä, hoivaamista, suukottamista +.


Vilma on kyllä niin söpö, kaunis ja ihana. Välillä on niitä päiviä, että tuntuu siltä, että hän itkee koko päivän ja yön, sitten on niitä päiviä, että hän nukkuu hyvin, on iloinen ja tyytyväinen. Vilmalla on kaunis hymy ja hän tykkää "höpistä", katsella itseään peilistä, jumpata, leikkiä leikkimatolla ja katsella isosiskon puuhasteluja. Vaikka olenkin aika väsynyt, niin aion nauttia tästä vauvavuodesta mahdollisimman paljon, sillä tiedän kokemuksesta, että se tulee menemään todella nopeasti. 


Kuten olen jo monta kertaa kirjoittanutkin, tuntuu siltä, että aika menee vähän liiankin nopeasti ja Vilma kasvaa hurjaa vauhtia. Siksi olenkin ottanut Vilmasta tähän mennessä joka viikko kuvan hauskalla viltillä, jossa näkyy Vilman ikä. Näistä kuvista huomaa hyvin miten hän on näiden viikkojen aikana kasvanut, muuttunut ja tullut koko ajan enemmän ja enemmän omannäköisekseen, vaikka on hänessä jotain samaa kuin siskossaan, hih. Ensimmäisessä kuvassa Vilma on noin. 3880g, 51.5cm ja viimeisessä kuvassa noin. 4785g, 56.5cm. Tässä meidän pienen ihmeen ensimmäiset 10 viikkoa.Isosisko, Helmi on edelleen sitä mieltä, että "kiva kun Vilma muutti meille asumaan". Hän on alusta asti ollut innoissaan vauvasta, häneltä löytyy hoivaviettiä ja kiinnostusta auttaa Vilman hoidossa. Helmi monesti haluaa Vilman kanssa leikkimatolle leikkimään, heillä on myös oma piiloleikki, eli Helmi menee piiloon ja tulee esiin. Helmi viihdyttää "sissoa" kun Vilmalle vaihdetaan vaippaa. Leikittää, silittää, halittaa ja suukottaa. Hän menee monesti hakemaan (minun kanssa) Vilmaa makuuhuoneesta kun Vilma herää. Helmi rakastaa ja huolehtii Vilmasta, hän toimii monesti myös Vilman tulkkina, mikä on tosi söpöä! "Äiti tule tänne, Vilma huutaa", "Vilma haluaa tissiä", "Vilma ei halua enää nukkua", "Vilmalla on nälkä", "Vilma haluaa leikkimään", "Vilma haluaa katsoa", "Vilmaa nukuttaa", "Vilma haluaa halin", "Vilma haluaa tulla minun selkäreppuun" (reppuselkään). Tuo selkäreppu on ollut Helmin mielestä hauska leikki. Eli Helmi makaa sohvalla ja sitten Vilma laitetaan hänen selän päälle hetkeksi köllöttämään, hih.Minulle on ollut alusta asti tärkeää rakentaa Helmille ja Vilmalle hyvää sisarussuhdetta. Tukea ja kannustaa Helmiä isosiskon roolissa, isosssa elämänmuutoksessa, rohkaista osallistumaan vauvanhoitoon ja jo masuaikana olemme kertoneet Helmille vauvan olevan kiva juttu. Olemme keskittyneet siihen mitä kaikkea Helmi voi tehdä Vilman kanssa, emme siihen mitä ei voi. Toki olemme rehellisiä, mutta minusta on kivempi keskittyä positiivisiin asioihin. Helmin kanssa olen tehnyt samoja juttuja kuin ennen Vilmaa ja myös Helmi saa vieläkin paljon huomiota, hän on ihan yhtä rakas ja tärkeä kuin vauvakin ja tietää sen.


Olen kuvannut Vilmaa joka viikko, olen kuvannut myös näitä kahta ihanaa "sissoa" (siskoa) yhdessä! Se on meille kaikille kiva hetki, Helmille erityisen tärkeää ja meidän yhteinen juttu. "Äiti ota minusta kuva Vilman kanssa". Vaikka tällä hetkellä kuvaankin paljon Vilmaa, niin yhtälailla kuvaan Helmiä ja hänen puuhasteluitaan. Minun rakkaat tytöt ovat saaneet olla yhdessä jo 10 viikon ajan. ♡Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡