tiistai 4. syyskuuta 2018

Oppimista ja kivaa tekemistä yhdessä pelaamalla

Tykkään leluista ja peleistä, jotka leikin varjolla kannustavat lapsia oppimaan uutta ja kehittävät taitoja, niin että lapsilla on samalla kivaa tekemistä. Sellaisista leluista ja peleistä, jotka ovat kestäviä ja turvallisia.
Kaupallinen yhteistyö / Kiddex Oy, PlanToys Finland

Kerroinkin teille aiemmin, että minut valittiin PlanToys Finland brändilähettilääksi. Täältä pääsee lukemaan ajatuksiani PlanToysista, hauskasta kamerasta ja puhelimesta, minkälaisia leikkejä niillä syntyi Helmin käsissä ja muutenkin lisää tietoa näistä kivoista kumipuutuotteista. Tässä postauksessa esittelen teille muutamia PlanMinejä mitä saimme Kiddexiltä, joka maahantuo PlanToysin leluja ja pelejä.

Halusin ehdottomasti valita meille näitä PlanMini pelejä, sillä me tykkäämme pelata yhdessä. Pelit ovat kivaa koko perheen yhteistä tekemistä ja samalla kannustamme Helmiä haastamaan itseään ja oppimaan uutta, tietysti niin että hänellä on samalla hauskaa ja kivaa tekemistä, hih. Nämä pienet näppärät pelit kehittävät mm. lapsen hienomotoriikkaa, hahmotuskykyä ja mielikuvitusta.

Saimme kolme kivaa peliä: Hauskan tasapaino kaktuksen, saako kaktuksen koottua niin että se pysyy pystyssä? Pienet palikat, joista voi rakennella vaikkapa linnan, talon tai tornin. Mosaiikkipalaset, joista pystyy muodostamaan monenlaisia kivoja kuviota. Nämä pelit tulevat pienissä peltirasioissa, jotka helpottavat niiden säilyttämistä ja mahdollistavat sen, että nämä voi ottaa mukaan reissuille tai kun lähtee kyläilemään.

Helmi nappasi heti käteensä laatikon, jossa oli söpö pieni ja kiehtova tasapaino kaktus. Helmi tajusi heti jutun juonen ja rupesi kiinnittämään kaktuksen oksia runkoon. Kaktus välillä kaatui, mutta se ei haitannut yhtään. Se tarkoitti vain sitä, että piti kokeilla toisenlaista järjestystä. Välillä Helmi on tutkinut ja koonnut kaktusta yksinään, välillä niin että olemme kiinnittäneet siihen oksia yhdessä, vuorotellen. Tätä hauskaa kaktuspeliä on saatavilla tämän PlanMinin lisäksi myös isommassa koossa. Kaktus on ollut kyllä niin hitti, että täytyy varmaan myöhemmin hankkia tästä tämä isompikin versio, hih.


Helmi tykkää koota, rakennella ja tehdä torneja, joten nämä pienet palikat ovat kiinnostaneet kovasti. Helmi kun näki paketin ensimmäinen kerran hän halusi heti päästä kokoamaan rasian kyljessä olevaa linnaa ja sellainen rakennettiin yhdessä. Olemme rakennelleet palikoilla yhdessä ja Helmi on viihtynyt niiden parissa yksinäänkin. Helmi on tehnyt monenlaisia torneja, linnoja ja taloja. Hän on myös järjestellyt palikoita ja asetellut niitä riveihin, tutkinut minkä muotoisia ne ovat ja pähkäillyt mitä hän vielä voisi niistä rakentaa, hih.Tutustuimme yhdessä pieniin mosaiikkipalasiin, joista voi tehdä monenlaisia kuvioita. Helmi ihasteli erivärisiä osia ja kertoikin minulle minkä värisiä palasia rasiasta löytyy. Sitten hän huomasi rasian kyljessä erilaisia kuvioita ja muotoja mitä näistä mosaiikkipalasista voi tehdä ja aloimme yhdessä muodostaa niitä pöydälle. Valmiiden kuvioiden lisäksi olemme tehneet niistä myös ihan omanlaisia kuvioita ja vaikka palaset ovat todella pikkuruisia on Helmi niistäkin onnistunut muodostamaan pieniä torneja, pinoamalla niitä päällekkäin, hih.Minusta on ollut ihana huomata miten paljon nämä pienet pelit ja lelut ovat kiinnostaneet Helmiä ja miten kekseliäs hän on. Helmi on pelannut ja leikkinyt niillä monenlaisia juttuja ja keksinyt myös ihan uusia, erilaisia tapoja käyttää niitä. Hauskaa miten niiden värit, muodot ja toimintatavat kiinnostavat ja miten näppärä Helmi on liikuttelemaan pieniä osia. Näistä peleistä on varmasti paljon iloa sateisina syyspäivinä ja niiden parissa viihtyy koko perhe. Lisää tietoa Kiddex Oy:sta, PlanToysista ja kaikista jälleenmyyjistä pääsee näkemään täältä.

Eivätkö nämä pienet pelit olekin söpöjä, kiehtovia ja näppäriä? Olisiko teille tarvetta tällaisille? Oletteko lähdössä reissuun ja mietitte mitä tekemistä keksisitte lapsille mukaan? Nyt blogini instagram tilillä @laurahassu käynnistyi kiva arvonta, jossa yksi onnekas voittaa itselleen PlanMini kaktuksen ja PlanMini palikat. Arvonta päättyy sunnuntaina 9.9.2018 klo: 23:59. Käykää osallistumassa ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡