maanantai 3. syyskuuta 2018

Vilma 2kk

Vilma täyttää jo 2 kk. Nämä kaksi kuukautta ovat menneet todella nopeasti. Kesä on vaihtunut syksyksi ja meidän pikkuinen on kasvanut hurjasti. Ainakin hän tuntuu ja näyttää jo paljon isommalta tytöltä, hih.


Tosiaan kävimme neuvolassa, siellä tuttuun tapaan kyseltiin kuulumisia ja vauvan vointia. Vilmalla on siisti iho ja hyvä katsekontakti. Vilma punnittiin ja mitattiin. Tällä kertaa Vilma sai rotateg rokotteen. Hän maiskutteli sen suuhunsa hyvillä mielin. Vilma on 56.5 cm pitkä, painaa 4785 g ja päänympärys on 38.2 cm. Hän kasvaa ja kehittyy juuri niin kuin pitääkin. Kaikki on hyvin. 


Aluksi Vilma oli todella hyvä nukkumaan, niin kuin ehkä aika monet vauvat. Kuitenkin pian täytettyään 1kk unet olivat vähäisempiä tai lyhyempiä kerrallaan. Hänestä on myös tullut herkkäunisempi ja yökukkuja, varsinkin silloin kun äiti ei jaksaisi valvoa yhtään. Välillä hän saattaa yöllä herätä syömään kahden tunnin välein, hyvinä öinä hän nukkuu lähemmäs neljää tuntia kerrallaan. Usein aamuisin hän nukkuu parhaiten. Aluksi tuntui siltä, että taustamelu rauhoitti, mutta nyt jo useamman viikon ajan on tuntunut siltä, että meteli häiritsee unia. Vaunuissa ja turvakaukalossa hän nukkuu yleensä hyvin.


Väsyneenä ja nälkäisenä Vilma on kiukkuinen, mutta muuten suurimmaksi osaksi hyväntuulinen. Vilmasta on kuitenkin kuoriutunut aika vaativa tapaus. Hän tykkää olla sylissä ja kaipaa huomiota ja viihdykettä, esimerkiksi heijaamista sylissä tai leikittämistä, muuten tulee itku. Nyt hän tykkää leikkiä leikkimatolla ja vielä tarkemmin tutkailla muitakin leluja. Hän on ruvennut höpisemään mm. leluille, äitille ja isille "höö.ää.wää.nää.khöö". Vilma myös hymyilee koko ajan enemmän ja enemmän. Toistaiseksi en viel ole onnistunut saamaan sellaista kuvaa missä hän hymyilee leveästi, kun hymyt ovat niin pieniä ja nopeasti ohimeneviä. Edelleen Vilmaa kiinnostaa isosiskon puuhat, hän katselee ja ihailee Helmiä.Edelleen Vilma syö sekä rintaa että korviketta. Välillä hän ei malta syödä rinnalla kuin 5 min, joskus hän viihtyy siellä 30min. Keskimäärin ehkä kuitenkin 15-20 min kerralla. Korviketta hän syö 30ml-70ml kerralla, riippuen siitä miten hän on viihtynyt rinnalla tai miten pitkä aika syömisten välillä on, keskimäärin kuitenkin noin 50-60ml kerralla.Tuttia hän syö vaihtelevalla menestyksellä, välillä hän selvästi rauhoittuu siihen, mutta ei vielä jaksa kauaa imeä sitä niin ettei tutti välillä putoa.


Vilma haluaisi jo kovasti päästä liikkeelle, mutta sitä saadaan vielä odotella, hih. Hän kuitenkin hienosti jo kannattelee hetken aikaa päätään ja innoissaan heiluttelee jalkoja ja käsiä (varsinkin leikkimatolla). Välillä hän lattialla heiluessaan onnistuu kääntymään kyljelleen. Olemme kokeilleet pitää häntä vähän masullaan, mutta Vilma ei toistaiseksi vielä viihdy sellaisessa asennossa.


Meillä on kyllä ihana pieni tyttö, joka oppii koko ajan uusia asioita, kasvaa ja kehittyy. On kyllä ihana seurata hänen pieniä oivalluksiaan ja sitä miten hän tutkii maailmaa. Saa nähdä mitä hän seuraavaksi oppii, hih. ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡