sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Syksyisiä omenakuvia

Otimme jo perinteeksi muodostuneita syksyisiä omenakuvia. Notkuvat puut näyttivät upeilta punaisina hehkuvina omenoineen. Vaikka minä olenkin nykyään allerginen omenoille, niin on kyllä kiva, että muut perheestä voivat herkutella. Helmi ja Pekka keräsivät ison pussillisen omenoita syömistä ja piirakkaa varten. Äitini on tehnyt omenoista mehua.




Helmi mielellään auttoi isiä keräämään omenoita. Oli hauska tutkailla mikä omena oli kaikista punaisin, mikä näytti ällöttävälle (huonoksi menneeltä) ja mistä mato tai amppari oli syönyt. Tällä kertaa hän ei itse halunnut haukata omenaa, koska siinä oli kuoret, heh. Kotona omena maistui kun se oli kuorittu.




Keväällä omenapuut kukkivat niin upeasti, että ei se tullut yllätyksenä, että oksat notkuvat nyt omenoista. Näissä kuvissa on jo niin kiva syksyinen tunnelma ja meillä tämä tapa kuuluukin syksyn aloitukseen. Pekka leipoi kuulemma herkullista omenapiirakkaa mikä oli vielä parempaa vaniljakastikkeen kera. Harmi, että en pääse tätä herkkua maistamaan.


Helppo syksyinen omenapiirakka
Pohja
  • 200g margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
Täyte
  • 4-5 omenaa
  • kanelia
  • taikinasta erotettu taikinaseos
Sekoita sulatettu margariini, jauhot ja sokeri, erota taikinasta noin desi, joka ripotellaan lopuksi piirakan päälle. Sekoita taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja muna. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Huom! taikina on juoksevaa. Laita kuoritut ja leikatut omenanpalaset taikinapohjan päälle, lisää lopuksi pinnalle kanelia ja tämä desin taikinaseos. Paista piirakkaa 200 asteessa 30-45 minuuttia. Piirakan kylkeen voi kaataa vähän vaniljakastiketta. Mukavia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡