sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Perheessäni itsenäisyyspäivä on aina ollut juhlapäivä

Perheessäni itsenäisyyspäivä on aina ollut juhlapäivä, päivä jota tulee arvostaa ja kunnioittaa ihmisiä, jotka ovat tätä maata puolustaneet. Nämä ihmiset ovat olleet mahdollistamassa sen minkälaista elämää saamme elää täällä meidän itsenäisessä Suomessa. Vaikka Suomessa on omat epäkohtansa, niin kuitenkin täällä minun, perheeni ja läheisten on hyvä olla, kasvaa ja elää. 


Pappa, äitini isä taisteli jatkosodassa rannikkotykistössä ollessaan vain 18-vuotias. Mammallani, äitini äidillä oli tärkeä tehtävä itärajan tuntumassa puhelinkeskuksessa hänen ollessaan vain 17-vuotias. Suvussani on surullisia kohtaloita ja ikäviä, traumaattisia kokemuksia sodasta ja sen jälkeisestä elämästä. Heidän kokemuksensa särkevät sydämeni. Samalla kuitenkin arvostan heidän vahvuutta ja suomalaista sisua selvitä suurista haasteista. En pysty ikinä tietämään tai oikeasti ymmärtämään miltä heistä on tuntunut. Mutta sen tiedän, että meidän itsenäisestä Suomesta on maksettu kova hinta, silloin kun itsenäisyys on saavutettu ja sitä puolustaessa. Kunnioitan veteraaneja ja lottia, olen todella kiitollinen itsenäisestä Suomestamme. Tämä kaikki mitä meillä nyt on ei ole ollut mikään itsestäänselvyys. 


Mamma ja pappa olivat minulle rakkaita ja tärkeitä, kaipaan heitä. Onneksi sain viettää heidän kanssa paljon aikaa, minulla on heistä paljon ihania muistoja. Itsenäisyyspäivänä muistelen heitä ja yhteisiä hetkiämme. Juhlimalla itsenäisyyspäivää kunnioitan samalla isovanhempieni muistoa. Siksi tämä päivä on minulle erityisen tärkeä. 


Meillä on itsenäisyyspäivään liittyen omia perinteitä, mm. Sytytämme kynttilöitä, laitan soimaan Finlandia hymnin ja Maamme-laulun, koristelemme kotia sinivalkoisilla koristeilla ja Suomen lipuilla, teemme itse karjalanpiirakoita ja syömme muitakin suomalaisia herkkuja. Vietämme laatuaikaa yhdessä. Haluan lasteni kanssa juhlia meidän omaa kotimaata, meidän itsenäistä Suomea. Tytöistä on hauskaa heiluttaa Suomen lippuja. 


Katson mustavalkoista kuvaa isovanhemmistani, katson palavia kynttilöitä. Mielessäni kiitän kaikkia heitä, jotka tätä maata puolustivat. Himmetä ei muistot saa. Rauhaa ja rakkautta, hyvää itsenäisyyspäivää. ♡ 


Tämä postaus on osa Kaksplus verkostoblogien joulukalenteria. Meidät kaikki löydät täältä. Edellinen luukku löytyy Kolme kaunista blogista, seuraava luukku puolestaan Terapiaa Terhin kanssa blogista. Ihanaa joulun odotusta ♡ 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♡