maanantai 12. syyskuuta 2022

Isin kesäloma

Voi miten onnellisiame olimme, kun Pekalla alkoi kesäloma. "Isillä alkoi loma, jee!!" Pekalla oli kesällä n. kolme viikkoa lomaa, nyt syyskuun alussa 10 päivää lomaa. 


Ensimmäinen  kesälomapätkä kesä-heinäkuussa ei mennyt yhtään niin kuin olisimme halunneet. Pekan loma meni kodista, lapsista ja minusta huolehtimiseen, koska kiputilanteeni oli silloin niin paha, että en pystynyt kunnolla kävelemään, istumaan, kumartelemaan enkä nostamaan poitsua. Onneksi kaikesta huolimatta Pekka nautti myös lomasta, kiireettömistä aamuista, meidän kanssa yhdessä vietetystä ajasta ja ulkoilusta lasten kanssa. Pääsimme loman loppupuolella käymään mökillä, se oli ihanaa (vaikka siitä kipeydyinkin).


Viimeinen kesälomapätkä nyt syyskuun toisella viikolla oli vähän parempi. Emme päässeet kiputilanteeni takia kesällä minnekään reissuun, joten voi sitä riemun määrää kun pääsimme hotelliin nukkumaan. Teimme loman alussa pienen reissun Jyväskylään lasten isomummua tapaamaan, samalla kävimme vähän kaupoilla ja herkuttelimme. Lasten mielestä oli erityisen hauskaa käydä lelukaupassa ja Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä. Meillä oli tarkoitus alunperin käydä myös perhepuistossa ja yhdellä luontopolulla, mutta sateisen/epävakaan kelin vuoksi ne jäivät tällä kertaa kokematta. 


Lomalla oli myös kiva vain kotoilla, olla vaan rennosti. Katsoimme elokuvia, pelasimme lautapelejä ja pleikkaria, teimme myös muutamia pieniä diy juttuja. Täysin rentoa ei kuitenkaan ollut, koska vaikka Pekalla oli loma, niin lapsilla ei, heh. Harmiksemme saimme loman aikana kokea myös inhottavan flunssan. 


Olisimme halunneet seikkailla enemmän, mutta flunssan takia seikkailut jäivät vähiin. Pääsimme kuitenkin käymään auringonkukkapellolla mikä on meille tärkeä kiva syksyinen perinne. Tyypillistä tuuriani, että nyt kun lonkkakiputilanteeni on sen verran hyvä, että seikkailut onnistuisivat, niin sitten olen monta päivää kipeänä flunssan takia. Höh. Onneksi Pekka ja H selvisivät vähällä, minua ja pikkuisia flunssa kuritti kunnolla. Onneksi kuitenkaan kyse ei ole ollut mistään vakavasta. 

Meistä oli ihanaa, kun isi oli kanssamme kotona monta päivää, paljon yhteistä aikaa ja flunssasta huolimatta kivaa tekemistä. "Aika hassua, että kun syksy alkoi, isillä oli kesäloma", no niinpä. Loma tuli kyllä niin tarpeeseen ja teki hyvää! Kotiäidillä ei oikeastaan koskaan ole lomaa, mutta ajattelen, että Pekan loma on myös lomaa minulle, koska kotona hommat helpottuu, kun meitä on täällä kaksi, hih. Ja tällä kertaa Pekka hemmotteli ja passasi minua erityisen paljon, kipeänä olin aika raasu. Seuraavaksi meidän perheellä on lomaa lokakuussa kun tytöillä on syysloma koulusta ja kerhosta. Jos vaikka silloin olisimme terveitä ja pääsisimme enemmän seikkailemaan?  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡