tiistai 19. heinäkuuta 2016

Uusi ihana koru


Olen netissä, erityisesti instagramissa huomannut useita erilaisia imetys/kantokoruja. Monet niistä on suunniteltu erityisesti imetyshetkiin. Olen ihastellut näitä koruja jo pitkään, mutta ajattelin että kun meillä on se imetysvaihe mennyt jo ohi, niin ei tälläiselle korulle ole enää tarvetta. Harmittelin kovasti kun en silloin imettäessä tiennyt tällaisista kivoista imetyskoruista. Varsinkin kun Helmi ei aina malttanut olla rinnalla ja imetys oli hankalaa, niin tällainen koru olisi saattanut helpottaa tilannetta. Ehkä joo, ehkä ei, en voi olla täysin varma, mutta olisin mielelläni kokeillut. 




Pohdittuani asiaa ajattelin, että kyllä tälläinen koru voisi olla taaperon tai ainakin Helmin mieleen. Helmi kun tykkää näprätä esim. hiuksiani. Minulle olisi paljon miellyttävämpi vaihtoehto se että Helmi näpräisi hiuksieni sijasta korua. Erityisesti tässä korussa kiehtoi se, että koru on käytännöllisyyden lisäksi kaunis ja helmet ovat juuri sopivan kokoisia pienille käsille. Koru on näyttävä, mutta ei liian iso tai painava. Siinä on myös sellainen lukko, joka aukeaa liian kovaa vetäessä, eli minua ei satu vaikka Helmi vetäisikin korua. Myös pitkä satiininauha on plussaa, vaikka Helmi ihastelisikin korua, niin hän ei (ainakaan niin helposti) vedä korua liian lujaa. Koru on myös turvallinen ja myrkytön, sillä se on lapsia varten suunniteltu (silti lasta ei saa jättää valvomatta korun kanssa). By Pinja on vielä suomalainen yritys, siitä iso plussa.


Tilasin uuden ihanan koruni tosiaan täältä. Minulle iski valinnan vaikeus, sillä mielestäni kaikki korut näyttivät ihanilta. Kaikkien nättien valmiiden korujen lisäksi tilattavissa on myös omavalintainen koru, eli siis sain itse valita millaisia helmiä koruuni haluan. Nyt vasta valinnan vaikeus iskikin, monista eri värivaihtoehdoista sain valita viisi helmeä koruuni. Mietin värivalintaani pitkään, halusin tyypillisesti tyyliini sopivan neutraalin korun, joka olisi näyttävä, mutta ei olisi liian huomiota herättävä. Ensin ajattelin mustaa, mutta sitten tajusin että minulla on lähes aina mustaa päälläni, koru ei erottuisi ollenkaan ja Helmin olisi hankalampi löytää koru kaulastani. Oli uuden mietinnän paikka. Seuraavaksi tietysti ajattelin harmaata, onhan se lempivärini. Olisi ollut hieman tylsää ottaa kokoharmaa koru (vaikka se olisi ollut myös kaunis), joten mietin mitä muita värejä ottaisin koruuni. Halusin kuitenkin pitää korun simppelinä, joten ajattelin korun päävärin olevan harmaa ja ottaisin yhden, keskimmäisen helmen jonkun muun väriseksi... valkoinen olisi kiva. Olin jo valitsemassa harmaa-valkoista korua kun sitten tuumin, että toisaalta vaaleanpunainen helmi olisi ihana, sillä koru olisi niin itseäni kuin Helmiäkin varten. Ihan mukavaa, että korussani olisi jokin "oikea" väri, sellainen värikäs väri. Olisi ihanaa että yksi helmi korussani muistuttaisi minua omasta Helmistäni. Vaaleanpunainen helmi korussani symboloi tietysti minun omaa Helmiäni, omaa rakasta tytärtäni. Siinä se, täydellinen värivalinta minulle. Nätti koru, joka vielä muistuttaa minua kalleimmasta aarteestani.



Tosiaan ajattelin testata miten tällainen imetys/kantokoru toimii taaperon kanssa. Heti kun koru tuli postista laitoin sen kaulaani. Helmiä se tietenkin kiinnosti, sillä Helmi ei ollut aiemmin nähnyt korua kaulassani. Helmi halusi heti syliin ihastelemaan uutta koruani. "Vau", se oli Helmin mielestä yhtä nätti kuin äitinkin mielestä. Ei mennyt kauaa kun Helmi otti korun kaulastani ja pujotti sen omaan kaulaansa. Helmi kulki pitkin kämppää uusi koruni kaulassa ja hän välillä näpräsi ja välillä vaan ihasteli sitä. Lopulta hän luovutti sen takaisin minulle. Koru tosiaan kiinnosti Helmiä. Koru on ollut kaulassani joka päivä ja se on ehtinyt olemaan minulla mukana jo muutamilla reissuillakin ja se on tullut enemmän kuin tarpeeseen. Esimerkiksi Jyväskylän reissulla pysähdyimme matkalla syömään, tietysti oli jonoa ja meidän täytyi hieman odotella omaa vuoroamme. Vähän jo jännitettiin, että mitenköhän käy, hermostuukohan Helmi, mutta neiti istui nätisti sylissäni ja leikki koruni kanssa. Monissa muissakin tilanteissa Helmi on rauhoittunut syliin näprätessään korua tai tietyissä tilanteissa malttanut istua sylissäni ihmetellessään korua. Joskus korua on mukava näprätä ja katsella, ihan muuten vaan, huvin vuoksi. On mukavaa, että minulla on koru, jota Helmi voi vapaasti katsella, pelkäämättä, että siitä irtoaa osia tai Helmi vetää korua liian kovaa että se menee rikki tai että minuun sattuu. Koru oli mielestäni myös hyvän hintainen, sellainen että tälläisellä kotiäidilläkin on hyvin varaa ostaa sellainen. Mielestäni muutenkin sellaiset tuotteet ovat kivoja mitkä ovat ns. kaikkien ostettavissa, ei mitään superkalliita. Naurattaa oikein miten hehkutan tätä korua, mutta tämä on minun mielestäni oikeasti vaan niin kiva piristys pukeutumiseeni ja siitä on ollut hyötyä ja iloa Helmin kanssa. Varmasti jossain vaiheessa tilaan itselleni vielä toisen, erivärisen ihanan korun. Hauskaa tässä on myös se, että näitä samoja koruja voi tilata myös lapsille. Luulenpa että jossain vaiheessa tilaan myös Helmille tälläisen oman ihanan korun. 


4 kommenttia:

  1. Taas oppi jotain uutta, en ollut kuullutkaan moisista kaulaketjuista! Nätti koru ja nähtävästi käytännöllinenkin :) Kaikenlisäksi ootte taas niiiin söpöjä <3
    -Sande

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas ihanasta kommentista <3 Nää on ihania ja oikeesti tää koru on tosi käytännöllinen pienen lapsen kanssa. Voi kunpa vaan olisin tiennyt näistä koruista silloin kun imetin. Parempi myöhään kun ei milloinkaan ;)

      Poista
  2. Kiva teksti, nuo korut on ihania :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI kiitos :-) Ja niin on, haluisin niitä lisää, hih.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡