torstai 7. helmikuuta 2019

Vilma 7kk

Meidän pieni ihme, meidän pikkuinen Vilma täytti kuun alussa jo 7kk. ♡ Tässä 6-7 kk taitteessa hän on oppinut monenlaista. 6kk ikäisenä hän oppi mm. ryömimään ja taputtamaan, nyt 7kk täytettyään konttaamaan, vau! Seuraava neuvolakäynti on vasta 8kk ikäisenä, joten neuvolakuulumisia ei tästä postauksesta sen takia löydy.Vilmalle edelleen ruoka maistuu ja hän heräilee vieläkin öisin melko tiheään. Soseita syö tuttuun tapaan, naksujen lisäksi maistellut myös kurkkua ja lettuja (tietysti ilman sokeria ja suolaa) Rinnalla viihtyy 1-2 kertaa päivässä 5-20 min kerrallaan, korviketta menee 30-120 ml kerrallaan riippuen tilanteesta. Unetkin ovat pysyneet samanlaisina. Päivällä hän nukkuu kahdet tai kolmet päiväunet kestoltaan yleensä 1-3h. Yöllä nukutaan yleensä noin 10h, mutta heräillään 1-3h välein, joskus hän nukkuu jopa 4-5h putkeen.

Vilma tykkää leikkiä siskon kanssa ja katsella siskon touhuja. Hän on tomera, välillä komentaa ja tykkää höpistä. Naurua tulee yhä herkemmin, varsinkin silloin kun riehutaan, hih, Vilmalla on kaunis hymy ja kaksi söpöä hammasta "nökötintä". Hän tykkää liikkua paikasta toiseen ryömimällä tai konttaamalla ja tuettuna/avustettuna osaa jo hienosti istua. Lelut ja leikkiminen kiinnostaa aina vaan enemmän ja enemmän. Hän tykkää tällä hetkellä todella paljon puisesta aktivointilelustaan, puruleluista (erityisesti kirahvista ja ankasta), aistipalloista ja rapisevista/helisevistä leluista, edelleen suosiossa ovat myös kissa- ja koirarätit.

Hänestä on tullut niin lyhyessä ajassa jo niin ison tytön näköinen ja oloinen. Miten aika meneekin näin nopeasti? Tässä parin kuukauden sisään hän on oppinut paljon uutta. Ihana nähdä, kun hän kasvaa ja kehittyy, mutta kulta, älä pidä kiirettä ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡