perjantai 21. lokakuuta 2022

Helppoja halloween-askarteluideoita

Minusta on hauskaa lasten kanssa askarrella,varsinkin erilaisia juhlia ja sesonkeja varten. Ajattelin koota tähän postaukseen meidän tekemiä halloween-askarteluja mitkä sopivat hyvin myös koristeiksi. Vinkkejä helppoihin ja hurjan hauskoihin halloween-askarteluihin. 

Maalatut vaahteranlehdet
Tarvitset vaahteranlehtiä, mustaa ja valkoista maalia sekä pensselin. Kerää vaahteranlehdet, kuivata ne painon alla päivän tai pari. Kun lehdet ovat kuivuneet maalaa ne mustaksi=lepakko tai valkoiseksi=kummitus. Kun ne ovat kuivuneet painakaa sormilla niihin silmät ja suu. Valmista tuli! Halutessasi maalatuista vaahteranlehdistä voi tehdä myös viirejä kiinnittämällä ne esim siimaan tai lankaan. 

Naamari
Piirrä ja väritä/maalaa kartonkiin tai paperille haluamasi kuvio tai tulosta naamarin kuvio. Itse laminoin naamarin, että se säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään. Liimaa tai teippaa grillitikku naamarin taakse ja eikun hassuttelemaan!Miniatyyrikoristeet savesta 
Tarvitset askartelusavea, maalia ja pensselin. Muovaile savesta haluamasi muotoja esim kummituksia tai kurpitsoja. Kun savityöt ovat kuivuneet maalaa ne. Kummituksia varten kannattaa ostaa valmiiksi valkoista savea, niin välttyy ylimääräiseltä maalausurakalta. Savestahan voi tehdä halutessaan myös isompia koristeita. Minä tein ihan pikkuruisia, koska somistin niillä meidän halloweentalon

Kartongista leikatut lepakot
Tarvitset mustaa kartonkia, kynän ja sakset. Hahmottele ensin lepakon muoto, me teimme Disney tyylisiä Mikki-lepakoita. Leikkaa lepakot irti ja valmista tuli! Helppoa ja nopeaa. Halutessaan lepakoille voi piirtää kasvot. Toinen helppo askarteluidea on hahmotella valkoiselle paperille kummituksia ja leikata ne, halutessaan piirtää niille kasvot.


Maalatut kurpitsakivet
Tarvitset kiven, oranssia maalia, pensselin, mustaa maalia/mustan tussin. Keräsimme pihalta isompia pyöreitä kiviä ja maalasimme ne oransseiksi. Kun maali oli kuivunut piirsimme mustalla tussilla kasvot. H koristeli omaansa myös valkoisella tussilla.


Pehmolelu askarteluhuovasta
Tarvitset askarteluhuopaa, neulan, lankaa ja sakset (halutessasi myös kuumaliimapistoolin). Olen tehnyt lapsille Disney halloween-pehmoja käsinompelemalla askarteluhuovasta. Vain mielikuvitus on rajana. Hahmottele ensin malli esim piirrä kummitus, kurpitsa tai vaikkapa lepakko. Tai miksei myös vaikkapa joku tälläinen hauska Disney-pehmo. Leikkaa askarteluhuovasta kaksi samanlaista palaa esim kummitusta, ompele palat yhteen, muista jättää lopussa täyttöaukko ennen kuin ompelet palataan kokonaan yhteen. Olen itse helpottanut urakkaa ja kiinnittänyt pehmoihin silmät ja suut kuumaliimalla. Täältä pääset näkemään kaikki aiemmin tekemäni Disney halloween-koristeet.


Lepakot vessapaperirullasta ja kartongista
Tarvitset tyhjän vessapaperirullan, mustaa maalia, valkoista maalia, mustaa kartonkia, sakset, liimaa. Halutessasi myös irtosilmät ja glitttermaalia. Taita vessapaperirullan toinen pää molemmilta puolilta, niin saat lepakolle korvat. Maalaa vessapaperirulla mustaksi. Hahmottele lepakon siivet kartonkiin ja leikkaa. Kun maali on kuivunut, kiinnitä siivet liimaamalla. Halutessasi voit glitteröidä lepakon. Kiinnitä liimaamalla irtosilmät/piirrä tai maalaa silmät. Paina sormella lepakolle suu. Valmista tuli! Aika söpö, eikö?Hamahelmikoristeet
Pinterestistä löytyy paljon erilaisia halloween-hamahelmiohjeita. Mutta minusta on ihanaa miten kekseliäitä meidän lapset ovat keksimään ideoita myös itse. Pienet kummitukset on suunnitellut ja tehnyt meidän H 7v.


Virkatut kurpitsat
Ketjusilmukka=kjs / kiinteäsilmukka=ks / puolipylväs=pp / pylväs=p

• Tarvitset virkkuukoukun 3.5, oranssia ja vihreää lankaa, neulan ja täytevanua

• Tee ensin 30 kjs+ 1 kjs kääntämiseen, käytä oranssia lankaa

• Käännä ja virkkaa 3ks, 3pp ja 18p, 3pp ja 3ks, yhteensä siis 30 silmukkaa + 1kjs kääntämiseen. Tee näin n. 26 kerrosta

• Ompele tai virkkaa kaistaleen aloituspää ja lopetuspää toisiinsa

• Kiristä neulalla ja langalla kurpitsan alareuna, niin että se sukeutuu

• täytä kurpitsa vanulla

• kiristä langalla kurpitsan yläosa, niin että se sulkeutuu.

• virkkaa vihreällä langalla kanta esim. 10+1 ketjusilmukkaa, käännä. Virkkaa 10 kiinteä silmukkaa. Taita puoliksi ja ompele kiinni kurpitsaan. 
Maalattu kurpitsa
Kurpitsan voi maalata minkälaiseksi haluaa. Tämän kurpitsan maalasin 2021. Ostin kaupasta kurpitsan minkä maalasin Minni-Hiireksi. Käytin mustaa ja valkoista maalia. Lisäksi leikkasin kartongista korvat ja ompelin vihreästä huopakankaasta rusetin. Kurpitsan voi myös kaivertaa. Täältä pääsee näkemään minkälaisia kurpitsoja me olemme aiemmin kaivertaneet. 

Tässä olisi nyt monenlaisia askarteluideoita halloweeniin, osa nopeita ja osa monivaiheisia, helppoja ja hauskoja kuitenkin. Virkatut kurpitsat vaativat virkkaustaitoa, mutta sanoisin että näitä muita askarteluja pystyy tekemään melkeinpä kuka vain. Toivottavasti sait näistä inspiraatiota ja hyvää mieltä. Mukavia askarteluhetkiä ja hurjan hauskaa halloweenin odotusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡