maanantai 26. kesäkuuta 2023

Ihana mökkijuhannus

Olen niin kiitollinen siitä, että pääsin viettämään juhannusta rakkaiden kanssa mökillä. Olimme mökillä kolmena päivänä, uimme, saunoimme, pelasimme mökkipelejä ja ihastelimme kaunista järvimaisemaa. Söimme herkullista grilliruokaa ja hampurilaisia, mamman tekemiä maistuvia leipomuksia kuten mansikkakakkua ja päärynä-kinuski kääretorttua, nam. Tietenkin myös marjoja sellaisenaan. Pekka järjesti taas hauskat mökkiolympialaiset, aikaisemmin voittajaksi ovat selviytyneet eno ja mamma, mutta tällä kertaa voittaja oli meidän perheen isi eli Pekka itse, aika hauskaa! Lajeina oli pikamölkky, käpyjen heittämistä koriin, frisbeetä heittämällä keilojen kaatamista ja pallon lyömistä mailalla. 


Juhannusaattona laitoimme maahan hattivattien siemeniä. Juhannuspäivänä siemenistä oli kuin olikin kasvanut hattivatteja. Nimittäin tekemiäni pehmoisia hattivatteja, jokaiselle lapselle muistoksi tästä ihanasta juhannuksesta. Voi miten iloiseksi lapset tulivat, se lämmitti. Aina kun lapset tykkäävät tekemistäni leluista, se tuntuu erityisen hyvältä. Mukana meidän juhannuksen vietossa oli myös ompelemani Jussi Juhannus/Saunatonttu. Onneksi se valmistui juhannukseksi, siitä tuli söpö. 


Lapsista oli hauskaa leikkiä vesileikkejä järvessä erilaisilla uimapatjoilla, pötkylöillä ja renkailla. Niin meistä aikuisistakin, myös suppailla. Kivaa oli myös lillua paljussa lämpimässä vedessä, siellä loiskutella ja polskutella. Heitellä järveen kiviä, tutkia ötököitä, varsinkin muurahaisia, leikkiä leikkimökissä ja hiekkalaatikolla. 


Ihanaa, kun vanhempieni mökki on myös minun ja veljeni perheen käytössä. Olemme sinne aina tervetulleita. Se on erityisen kivaa, kun nyt pääsimme viettämään juhannusta isolla porukalla, koko perhe koolla. Myös isovanhempani S-mamma ja P-pappa tulivat mikä oli mukavaa. Meillä oli paljon juteltavaa ja heistä oli kiva seurata lasten leikkejä. Juhannuksesta jäi paljon ihania muistoja. Olen niin kiitollinen ihmisistä ympärilläni, rakkaasta perheestäni, lapsuuden perheestäni, isovanhemmistani ja muistakin läheisistä. 



Meillä oli kaikenkaikkiaan kiva ja vauhdikas juhannusviikko. Alkuviikosta olimme Naantalissa ja Turussa, kävimme mm. Muumimaailmassa ja seikkailupuistossa. Täällä Kouvolassa kävimme kaupoilla, näin ystävääni ja kyläilimme V:n kummien luona. Olipa meillä muuten kivat lettukestit ja pääsin sylittelemään pientä söpöläistä, oi.  Loppuviikosta tosiaan mökkeilimme, kävimme myös Tykkimäessä huvittelemassa ja Pekka teki vähän tapetointihommia. Mitähän ensi viikko tuo tullessaan? Niin kivaa, kun Pekka on lomalla ja loma jatkuu vielä pari viikkoa, ihanaa. ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡