sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Meidän Vappu

Meillä on ollut hurjan kiva vappu. Minulle koristelu tuo aina semmoisen kivan juhlafiiliksen. Pekka olikin ahkera ja puhalsi urhoollisesti 34 ilmapalloa, vau! Koristelu ei ollut kyllä helppoa. Tuntuu että minulla ei aina ole sellaista visuaalista silmää miten pitäisi koristella. Lopulta tuskastelujen jälkeen laitettiin palloja joka paikkaan. Ostettiin sellaista nättiä kiiltävää serpentiiniä useissa väreissä, mutta serpentiini oli tosi huonolaatuista ja suoristui melkein heti, höh, Totesin myös että pinkki ja vihreä serpentiini oli liikaa kirjavien ilmapallojen joukossa, joten koristeltiinkin pelkällä hopeisella serpentiinillä (keittiön ikkunalautaa lukuunottamatta). Ilmapallot ja serpentiinit tekevät vapun, samoin sima, tippaleivät ja vappumunkit.

'
Vappuaattona Pekka oli meidän harmiksemme töissä, mutta keksittiin Helmin kanssa kyllä puuhaa. Mentiinkin heti aamupalan jälkeen mammanmammalle (minun mammalle) leipomaan vappumunkkeja. Tämä olikin Helmille ensimmäinen kerta kun hän leipoi munkkeja. Helmi malttoi ja jaksoi hienosti leipoa ja piti siitä! Taikina tarttui sormiin, mutta se ei haitannut, ainakaan kovin paljon. Voi olla että leipomista kivempaa oli kuitenkin munkkien syöminen. Helmiä ihmetytti kun munkeista irtosi sokeria ja sitä oli joka paikassa. Neiti hymyssä suin söi munkkeja ja ne olivatkin hyviä! Kyllä Helmi, mamma ja mammanmamma olivat olleet ahkeria kun jaksoivat paistaa munkkeja meille kaikille. Pekka tuli tyytyväisenä kotiin töistä, kun tiesi, että munkit ovat odottamassa. Pekalle ylätykseksi Helmi oli tehnyt isille oman erityisen munkin. Tietysti vappupallot kuuluvat vappuun ja "yllättäen" Helmille tuli hankittua Minni-palloja. Ostimme Pekan kanssa Helmille itseasiassa kaksi palloa. Ensimmäinen pallo lässähti jo ennen vappua, joten päätettiin ostaa toinen täydempi pallo kaveriksi. Mamma ja Pappa olivat ostaneet Helmille myös ihanan Minni-pallon, vappuhuiskan ja vappuhyrrän. Hyrrä on ollut erityisen kiva ja rattaiden kyydissä hyvä viihdyke. Helmi ei aluksi tajunnut oikein mikä se vappuhuiska on ja mitä sillä tehdään, mutta iltaa kohden se rupesi kiinnostamaan,  sitten sen kanssa huiskattiin ja kikateltiin.
Minulla oli niin selvät suunnitelmat päässäni millaisia kuvia haluan Helmistä ottaa vappupallojen kanssa. Kuten arvata saattaa suunnitelmani olivat jälleen kerran liian haastavia toteuttaa taaperon kanssa. Eihän tämän ikäinen lapsi jaksa olla paikallaan, saati pitää pallosta kiinni haluamallani tavalla, kyllähän minä itsekkin sen tiedän ja tajuan. Taas kun rauhassa katsoin kuvia, niin nämä ovat ihania ja juuri sellaisia minkälaisia saa otettua touhuavan taaperon kanssa. Ei kaikkien kuvien tarvise olla ns "täydellisiä", Helmi on aina ihana ja kuvauksellinen. Sitä paitsi onhan se ihanampaa saada taltioitua kivat aidot hetket, kuin väkisin vääntää jotain tiettyä asentoa tai ilmettä. Eletään kuitenkin hetkessä ja nautitaan siitä, on hyvä antaa sen näkyä kuvissa.
Tosiaan kun katsoo näitä ihania vappukuvia, niin oli pakko myös vähän muistella ja ihastella Helmin ensimmäistä vappua viimevuodelta. Miten nopeasti aika voikaan mennä. 
Vappu 2015, Helmi 5kk: 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡