maanantai 1. helmikuuta 2021

Tulevat isosiskot

Toivomme, että raskaus sujuu hyvin ja saamme meidän rakkaan "masuvauvan" kesällä syliimme. Se on ainakin varmaa, että hänellä on maailman parhaimmat isosiskot ♡


Aavistivatko lapset syksyllä vauvauutisen?
Syyskuun lopussa saimme Pekan kanssa tietää, että meille tulee vauva, mutta lapset eivät sitä vielä silloin tienneet. Kuitenkin yhtenä lokakuisena iltana V osoitti vatsaani ja sanoi: "ättii, vauva".

En halunnut valehdella, mutta en myöskään vielä silloin kertoa lapsille raskaudesta, koska olin tehnyt testin vasta muutamaa päivää aiemmin. Vastasin V:n kommenttiin kysymyksellä: olisiko kivaa, jos meille tulisi vauva? Molempia tyttöjä rupesi hymyilyttämään ja he vastasivat innoissaan joo ja kertoivat miksi vauva olisi kiva. Se tuntui minusta niin ihanalta. 

Osasimme odottaa juuri tuollaista kivaa reaktiota, että lapset ovat innoissaan sillä he ovat päässeet lähipiirissämme olemaan mukana vauvan odottamisessa ja he ovat päässeet ihastelemaan vauvoja. Jos muiden vauvat ovat ihania, kivoja, odotettuja, pieniä ja söpöjä, niin sehän vasta hauskaa onkin sitten, kun kotona pääsee hoivaamaan vauvaa niin paljon kuin haluaa, hih. 


Muistan miten innoissaan H oli V:n odottamisesta ja hoivaamisesta. Nyt hän pääsee kokemaan niihin liittyvät kivat jutut uudelleen. Tämä on myös V:lle spessua, hänestä tulee isosisko! ♡ Toivottavasti kaikki menee hyvin ♡


Kerroimme lapsille ensimmäisinä, että meille tulee vauva
Marraskuun puolessa välissä kerroimme lapsille, että meille tulee vauva. Seuraavana päivänä kerroimme muille sukulaisille mm.isovanhemmille. Tytöt olivat innoissaan ja yllättyneitä, "tuleeko meillekin vauva?". Siitä alkoi kysymystulva mm. "Onko vauva tyttö vai poika? "Koska hän syntyy?" Mikä vauvan nimeksi tulee..." Tytöt ovat ehdottaneet mm. tälläisiä nimiä: Rusetti, Mimmi, Kukka, Anna, Aana, Oona, Laura Junior, Minea, Nooa, Petteri, Juuso, Matias, Salama, Veikka, Pekka Junior, Heikki... 


Eräänä päivänä H pohti: "Jos tulisi kolmas vauva ja se olisi poika, voisi olla varmaan vähän erilaisia leikkejä sen kanssa". H oli välillä sitä mieltä, että vauva voisi olla tyttö, välillä sitä mieltä, että vauva olisi poika. Kuitenkin mitä lähemmäs rakenneultra tuli sitä varmempi H oli siitä, että vauva on poika. V oli ollut melkein koko ajan sitä mieltä, että vauva on tyttö. 


Meidän kaksivuotiaalla on ollut jo monia hauskoja kommentteja "masuvauvasta": 
• "Hei vauva, mii täällä" 
• "Tässä on vauvan pää, tässä on vauvan käsi, tässä on vauvan vaapaat" (osoittaa sormella vatsaani missä ne saattaisivat hänen mielestään olla.)
• "Heää vauva, on aamu"
• "Vauva haluu kattoo tisniplussaa"
• "Vauva nukkuu" 
• "Hyvää yötä masuvauva" 
• "Vauva on näääääin pieni"
• "Ei masuvauvaa satu"
• "Hei vauva, miusta tulee isosisto"
• "Helmi tuppa(tupla) isosisto"
• "Vauvalle namii"  
• "Kohta äitillä iso massu"
• " Hei masuvauva, miusta tulee isosisto"
• "Isosisto täällä"
• "Huhuu vauva"
• "Mii halii masuvauvaa"
• "Masuvauva on tyttö"
• "Masuvauva on poika"
• "Tosi kiva nimi"
• "Haluun ostaa vauvalle tuttipullon... ja leluja"


Tärkeä isosiskon rooli
V on tosi innoissaan ja ylpeä tulevasta isosiskon roolista. Se on hänelle tärkeää. Hän melkein päivittäin toteaa "miusta tulee isosisto". Hän myös huhuilee lähes päivittäin masuun "isosisto täällä", suukottaa ja halii masua. V pyytää, että saa katsoa "masuvauvan" kuvaa, se on mielestäni ihanaa. Masuvauvalle on juteltu, kerrottu tarinoita, "luettu" kirjaa ja helisetetty helistimiä. V on painanut korvansa masua vasten ja kuunnellut kuuluuko mitään, hih. V odottaa, että pääsee pitämään vauvaa sypässä ja halimaan tätä. Kun V kuuli että hänestä tulee isosisko niin sen jälkeen hänestä on tullut entistä vahvemmin esiin se, että hän on nyt isotyttö. "Miima on nyt isotyttö", aika hauskaa ja ihanaa. 

Tuplaisosisko
H:stä tulee tuplaisosisko mikä on hänestä kivaa. Hän on innoissaan mukana odotuksessa ja odottaa, että pääsee hoitamaan ja hoivaamaan vauvaa, syöttämään ja pitämään sylissä. H odottaa myös, että pääsee leikittämään vauvaa. "Masuvauvaa" on leikitetty nyt jo masun läpi, esim. helisyttämällä helistimiä, hih. "Kivaa kun meille tulee vauva! Äitin masussa on vauva." H:stä on aina hauska kuulla minkä kokoinen vauva milläkin viikolla on ja miten vauva kehittyy. Nyt toisella kolmanneksella tähän mennessä vauva on ollut mm. sitruunan, appelsiinin, bataatin, mangon, latva-artisokan ja papaijan... kokoinen. "Oho, aika hauskaa! Jossain vaiheessa se on varmaan banaanin ja meloonin kokoinen". Mielenkiintoista seurata, kun äitin vatsa kasvaa. 


"Masuvauva"
Tytöt ovat puhuneet alusta asti meidän tulevaa kesäkuista "masuvauvana" mikä on mielestäni söpö ja selkeä kuvaus hänestä. Se on tarttunut meihin vanhempiinkin. Masussa oleva vauva. V:kin ymmärtää kenestä puhutaan, kun lähipiirissämme on useampi vauva. "Masuvauva" on meidän tuleva vauva.


"Masuvauva" on poika!
Tytöt saivat tietää masuvauvan olevan poika, kun he poksauttivat little sister or little brother -ilmapallon rakenneultran jälkeen tammikuun lopulla. Sisältä paljastui sinisiä konfetteja. "Poika, masuvauva on poika" "Meille tulee pikkuveli, pikkuveli". He kikattivat ja nauroivat, heittelivät konfetteja. Heistä on hauskaa, että he saavat pikkuveljen. Samana päivänä he halusivat käydä isin kanssa ostamassa "masuvauvalle" suloisen pandabodyn. He ovat sanoneet, että haluavat ostaa vauvalle myös tuttipullon, korun, ja leluja.


Meillä raskaus on koko perheen yhteinen juttu
Meillä on ihanat tytöt, ihanat tulevat isosiskot. ♡ Se, että he ovat niin innoissaan "masuvauvasta", pikkuveljestä tekee odottamisesta vielä kivempaa. Tämä raskaus on meillä koko perheen yhteinen juttu. Pieni kesäkuinen, me niin odotamme ja rakastamme sinua jo nyt! Sinä tulet saamaan maailman parhaimmat isosiskot. Sitä he ovat sinulle jo nyt. ♡ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡