perjantai 18. kesäkuuta 2021

Kaksi viikkoa sitten saimme sinut syliimme

Kaksi viikkoa sitten saimme sinut syliimme, meidän ihana pieni poika.


Synnyit pikkuisena, mutta olet kasvanut hyvin. Painat nyt kahden viikon ikäisenä, ensimmäisen neuvolapäivän jälkeen 3050g. Pituutta on tullut pari senttiä ja olet nyt 50cm pitkä. Päänympäryskin on kasvanut ja se on nyt 36.5 cm.


Tällä kertaa menit isin kanssa kahdestaan neuvolaan. Mittausten lisäksi mm. meidän kuulumisia kyseltiin, miten äidin haava on lähtenyt parantumaan ja miten imetys sujuu. Saat sapuskaa osittaisimetyksellä, saat sekä rintamaitoa että korviketta. Rinnalla viihdyt n.10-20min, tarvittaessa saat myös lisämaitoa. Pullosta 20-50ml kerrallaan. Sait oman neuvolakortin, d-vitamiineja, kirjoja ja lorukortit. Kirjat olivatkin hauska yllätys! 

Viime viikosta on tapahtunut vähän muutoksia. Olet nyt päivän aikana enemmän hereillä, välillä myös enemmän itkettää, eikä uni välttämättä aina tule niin helposti. Sylissä on edelleen paras paikka. Yöunet ovat olleet suunnilleen samanlaisia, heräät syömään 2-4 tunnin välein, joskus olet yöllä vähän aikaa hereillä. Rinnalla saattaa tulla aluksi harmitusta, sinulla on hyvä imuote, mutta välillä tuntuu siltä, että sinulla ei olisi malttia, heh. Äiti ei ole kuitenkaan päättänyt luovuttaa. Tavoitteena on imettää ainakin puoli vuotta, pidempääkin jos se onnistuu. 


Raskausaikana viimeisessä ultrassa toukokuussa epäiltiin sinun toisen munuaisaltaan olevan toista isompi ja se lähenteli ylärajaarvoa. Tästä syystä kun synnyit asia haluttiin selvittää. Meillä oli muutama päivä sitten aika sairaalaan missä sinut ultrattiin. Kuten arvelimme, mitään hätää ei ole, tutkimuksissa ei löytynyt mitään poikkeavaa, onneksi.  


Olet ollut muutaman kerran kylvyssä, hauskaa! Olemme myös vähän enemmän ulkoilleet. Teimme kanssasi ensimmäisen mökkireissun. Mökillä oli ihanan viileää ja rauhallista. Äiti lepäili, sinä söit nukuit ja ihmettelit. Ulkona oli kirkasta ja tuuli tuntui sinusta jännältä. Me vietimme aikaa enemmän sisällä. Isi grillasi ja ulkoili siskojen kanssa, he leikkivät vesileikkejä paljussa. Nukuit mökillä hyvin, ehkä jopa paremmin kuin kotona, hih. 


Olet niin rakas ja ihana, niin pieni ja söpö. Meidän kulta, niin kuin siskot sanovat. On hauska seurata miten ihmeisssäsi katselet siskojen touhuja, miten he leikittävät sinua, miten tarkkaan kuuntelet ääniä, puhetta, lauluja ja loruja. Hienoa, että kasvat hyvin, vaikka vieläkin myös 50 koon vaatteet ovat sinulle reiluja, hih. Nyt on kummit pyydetty, ristiäispäivä päätetty ja pappi varattu, sitten saat virallisesti nimen. Etunimesi Leevi ole enää salaisuus. Lähimmäiset saivat tietää sen rakenneultran jälkeen, muut silloin kun synnyit. Meidän mielestämme se on kivoin nimi juuri sinulle, meidän rakas kesäkuinen ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡