perjantai 25. kesäkuuta 2021

Meidän vauva on kolmen viikon ikäinen

Tänään, juhannusaattona meidän poitsu on kolmen viikon ikäinen. Ihana kesävauva ♡ Miten hänen syntymästään voi olla jo kolme viikkoa? Aika on mennyt todella nopeasti. 


Suuria muutoksia viime viikkoisen ei ole. Isompi muutos oli ensimmäisen ja toisen viikon välillä. Vauva on edelleen helteistä huolimatta tyytyväinen. Hän syö, nukkuu ja ihmettelee. Itku tulee silloin, jos hän ei pääse hänen mielestään tarpeeksi nopeasti syliin tai ei saa maitoa hänen mielestään tarpeeksi nopeasti, hih. 


Vauva saa maitoa osittaisimetyksellä. Hän viihtyy rinnalla yleensä n.10-20 min, lisäksi hän saa korviketta 30-60ml kerrallaan, yleisimmin 50ml. Vauvalla on hyvä ja napakka imuote, mutta hän ei jaksa syödä kerrallaan välttämättä kauaa. Hänellä oli aiemmin pientä raivoa, kun yritin imettää. Meille toimiva ratkaisu on ollut antaa hänelle isompaan nälkään ensin tilkka korviketta, sitten hän on malttanut olla tyytyväisempänä rinnalla. Imetys on tuntunut välillä hankalalta, mutta olen päättänyt, että en vielä luovuta, heh. Tavoitteenani on  imettää aikakin puoli vuotta.


Vauva on nukkunut yöllä mielestäni ihan hyvin. Hän herää syömään 2-4 tunnin välein, yleisimmin ehkä kolmen tunnin välein, vaikka on hän muutamia kertoja nukkunut myös 5 tunnin pätkiä. Toivon todella, että tyytyväiset yöt jatkuisivat, toki poikkeuksiakin välillä sattuu ja yöllä kitistään/valvotaan enemmän. Varsinkin silloin, jos tulee kakka. Nyt parina yönä hän on aamu neljän aikoihin päättänytkin olla hereillä eikä suoraan jatkakaan yöunia. Tuleekohan tästä uusi tapa?


Päivisin vauva on nukkunut vaihtelevasti, yleisesti hyvin. Tuntuu, että syli on edelleen kaikista paras paikka, hih. Joskus hän nukahtaa rinnallekin. Pyrimme saamaan hänet nukkumaan myös muualle kuin syliin, varsinkin kuumina päivinä. Välillä hän nukkuu korikehdossa, korissa tai joskus hän nukahtaa sitteriinkin. Meidän sitteri on tarkoitettu aika pienelle, se on melko makuuasennossa.


Välillä vauva on päivisin hereillä pidempiäkin pätkiä kerrallaan esim puolesta tunnista tuntiin tai joskus vähän päällekin. Yleensä sen jälkeen hän nukkuukin paljon ja hyvin. Hän tykkää ihmetellä leluja, hymynaamakuvaa ja siskojen touhuja. Vauva tykkää, että häntä sylissä kannellaan ja hän saa katsella ympärilleen. Hän tarkkaan kuuntelee puhetta, ääniä, lauluja ja loruja. Isin kanssa on iltaisin jo muodostunut oma leikkihetki lattialla. Niin söpöä. Ihanaa seurata miten hän kasvaa ja ihmettelee uusia asioita. 

Mukavaa, että olen alkanut toipumaan sektiosta hyvin, sillä muutama päivä sitten isi palasi töihin kolmen viikon kesälomapätkän jälkeen. Pystyn kotona hyvin toimimaan, vaikka joskus arpea vihloo. Näillä helteillä haavanhoito on haasteellista, mutta teen parhaani. Ihanaa, että toipuminen on siinä vaiheessa, että sain viimein otettua näitä ihania vauvakuvia. Meillä on niin söpö pieni poika. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡